Endokrinoloji Hipertiroidim var

Kubrakkka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2019
24
7
31
Öncelikle herkese selamlar. Bir sorum olacaktı. Bende hipertiroidi var 3 hafta önce öğrendim. 3 hafta once ki TSH degerim 0,038 di. Bugün tekrar test yaptırdım 0,085 olmuş değerim. Doktor ilacına devam et dedi. Tyromozol kullanıyorum. Orda doktora degerlerim iyiye mi gitmiş kötüye mi gitmiş diye de sormadım. Bilen arkadaşlardan rica ediyorum beni bilgilendirir misiniz?

Mrb bende yeni ogrendim hipertirioid hastasi oldugumu ayni ilactan banada verdi. Ama bende hastalik yeni basladigi icin sanirim kilo kaybi suan icin yok. Size sorum şu, ilac size kilo yapti mi ? Ve tedaviniz bittimi ?Henuz daha ilaci kullanmaya baslamadim

Merhaba geçmiş olsun. Ay sonunda kontrole gideceğim şuan ne durumdayım bilmiyorum inşallah ilerleme kaydetmisimdir öyle hemen normale dönecek bişey değilmiş bu maalesef. Kilo vermedim ama bi iki kilo almış olabilirim tartilmadan söylüyorum bunu yalnız. Tartılmak istemiyorum açıkçası aldigimi görürsem üzülürüm diye. Ilaci muhakkak kullanın çünkü hormonlar dengeye girmezse sonrası çok sıkıntı olan bi hastalık.

Selamlar, ekim ayından beri ben de hipertiroidi teşhisiyle tedavi görüyorum.

Öncelikle bana kimsenin söylemediği şeyi aktarayım. İlacı düzenli kullanmak ileride ameliyat olup olmayacağınızı belirleyen şeymiş. İlacı tok karna ve hep aynı düzenle kullanmak ilaçtan en fazla faydayı almanızı sağlıyor. Doktor tarafından yazılmış dozunuzu yemeklerden hemen sonra alacak şekilde düzenleyin. Kilo verdiyseniz ilacı düzenli kullanırsanız geri alırsınız kiloyu, endişelenmeyin.

İkinci önemli mesele, beslenme. Gluten ve süt ürünlerini hayatınızdan ne kadar çıkartabilirseniz tedavinizin kalıcı olma ihtimali o kadar artar. Özellikle bunu hiç bir doktor söylemiyor. Neden bilmiyorum.
Gözünüzde çok büyütmeden değiştirebilirsiniz beslenme sisteminizi.

Maalesef ilaç tedavisi sonrası %60-%70 oranında geri gelme ihtimali olan bir hastalıkla uğraşıyoruz.

Hastalık geri gelirse tatsız 2 senaryo var.
Eğer bu hastalıktan ilaçla kurtulamıyorsak 2 opsiyonumuz bulunuyor.
Atom tedavisi ya da ameliyat.
Verilen atom, tiriod bezinizi tamamen yok ediyor ve hayatınıza bu sefer kalıcı hipotiroid hastası olarak devam ediyorsunuz. Ömür boyu ilaç.

Ameliyatta ise kistler alınabiliyorsa sadece kistleri alıyorlar ancak alınamıyorsa bezin sadece sağ lobunu, sadece sol lobunu ya da gerekiyorsa tiroid bezinin tamamı alınıyormuş. Bu durumda da yine atom tedavisinden sonra olduğu gibi hipotiroid hastası olarak devam ediyor hayat. Bu arada ameliyatın ses tellerini felç etmek gibi bir de riski var. Annemin tiroid bezi alınırken maalesef bu risk gerçekleşti. Oldukça zor bir süreç. Ses teli felç olduğu zaman aldığınız nefes %50 azalıyor neredeyse.

Tiroid bezi vücudun bütün hormon sisteminin dağıtım noktası olduğu için ben şahsen atomdan ameliyattan en uzak formülü deneyebildiğim en uzun süre deneyeceğim.

Merhaba. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, gluten ve süt ürünlerini özellikle bbilmiyordum rica etsem neden zararlı söyleyebilir misiniz? Şubat ayındaydı sanırım doktora gittigimde degerlerimin duzeldiğini ama ilacı bi süre daha kullanmam gerektiğini söyledi. Gün de 3 kez aç karnıma içtiğim hapi bire indirdi ve hazirana kadar kullandım o ilacı. Covid sebebiyle hastaneye gidemediğim için bırakmak istemedim. Geçen ay gittim doktora ve değerlerin daha da iyi olmuş ilacı bırak şimdi bu değerleri bu ayarda tutmaya çalışmamız gerekiyor dedi. Ultrasonda çekindim ve nodullerimden biri 2.5 cm olmuş biyopsi istedi bi sonraki randevu icin ama yaptırmak istemiyorum. Değerler çok çabuk değişiyor ve hayatımdan hemen çıkıp gidecek bişey de değil bu tiroid. çok üzülüyorum ama her halimize çok şükür. Ameliyat ve atom tedavisini de istemiyorum inşallah yaptırmak zorunda kalmam gidebildigimiz yere kadar gitcez bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…