Hipertiroidi yardım

zeynepp84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
137
36
48
merhaba arkadaşlar bende yaklaşık 2 haftadır baş dönmesi bunalma hissi bitkinlik ali vardı elimi bile kaldıramıyodum karın ağrısı kusma da vardı önce mideden şüphelendiler doktor ilaç yazdı içtim geçmedi dün 1 daha gitti t3 t4 ve tsh ıma bakıldı ve hipertiroidi çıktı çook korkuyorum ya bazı yazılarda kriz anında ölünür falan dio krizleri varmış hipertiroidinin doktor 1 ilaç yazdı kullan gel sonrada usg çektiririz dedi ilacı kullanmaya ile korkuyorum neden oldu bu anlamadım da tekrar tahlil yaptırcem inşalah yanlış falan çıkmıştır tahlil ya yeni evliyim ben çocuk falan da zor yaparım şimdi nerden çıktı bu ya

birde gözlerimde şuan bişey yok ama foroğraflarda gördüm çok korktum inşallah öyle olmam dimi

Meraba canım bende hipertiroidi hastasıyım 1.5 yıldır tedavi görüyorum korkmana gerek yok o yazılarda çok abartıyorlar ilk zamanlarda bende çok korkmuştum tedavine devam ettiğin ilaçlarını düzenli aldığın sürece korkacak birşey yok 1 ayda bile titremen baş dönmen geçiyor sen şanslısın göz bulguların yok benim gözlerim pörtlek malesef şu an hormonlarım normal ama gözlerim düzelmedi inşallah sende hiç olmaz birde iyi bir endokrin uzmanı bul tüm tahlil ve tetkiklerini yaptır moralini yüksek tut bu hastalıktan kurtuluş yok onunla yaşamayı öğrenmemiz lazım inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun

offffff bende dün tahlil yaptırdım. hiperitroid olduğum öğrendim... ilk şikayetim halsiizlik,ve gözümde değişiklikti. gözümün biri fırlayacak gibi.ilaca başaldık. 20 gün sonra kontrol dedi doktor. yaaaa ilaçlardan sonra gözüm düzelir mi acaba? biri büyük biri pörtlek canım çok sıkılyor.moralim çok bozuk(( çok güzel gözlerim vardı. herkes nazar ediyordu.şimdi ne oldu sana diyorlar......

ve bu hastalık hiç geçmiyormu?.

canım endişlenmene gerek yok bende 1.5 yıl önce el titremesi kalp çarpıntısı sıcak basması şikayetleriyle gittiğimde hipertroidi çıktı bendede. 1.5 yıl ilaç tedavisi dedi dr düzelmezse ameliyat dedi benm değerlerim daha yeni normale döndü ama ilaça 3 ay daha devam edeceğim sonra bırakacığım.
hipertroid tedavisi uzun bi süreç hiç kafana takmayacaksın hastalığını. hastalığın 2 ilacı var drun ya propisil verecek yada thramazol TSHın düşük t4 ün çok yüksek acil tedaviye başla. hamilelik konusuna gelince değerlerin normal olana kadar hamilelik yasak ömür boyu da ilaç kullanmıyorsun yani için rahat olsun.
şunuda belirteyim ilaç tedavisine başladıktan ve değerlerin normale dönmeye başladıktan sonra hızla kilo alıyorsun ona dikkat et derim
hipertroidde hormonlar çok hızlı çalışır buda metobolizmanın hızlı çalışmasını sağlar değerler normaale döndükçe metobolizma yavaşlar ve kilo almaya başlarsın dikkat etaklına takılan bişe olursa cevaplayabilirim 1.5 yılda bu hastalığın uzmanı oldum :)

merhabalar bundan 3 ay önce saç dökülmesi şikayetiyle doktora gittim cildiye doktorum birsürü kan tahlili istedi nitekim birkaç gün sonra sonuçları doktora götürdüğümüzde suratı düştü bir dahiliyeye gösterin dedi gösterdik ve doktor yanımdaki eşimi dışarı çıkararak beynimde hipofiz tümörü olabiliceğini söledi yııldık doktoru mahkemeye bile vermeyi düşündük sonuçta bu direk vede pat diye hastaya sölenecek birşey değildi ertesi gün beyin cerrahıyla görüştük tomografide tümör çıktı aynı gün emar çekilincede boyutu ortaya çıktı ewet artık emindik hastalığım öle basit bişey değildi....her insanda en fazla 25 olan prolaktin hormonu bende 75,99 du ve troidlerimde çok yüksekti guatırımda yavaş şuanda 3 aydır ilaç kullanıyorum hiçbi sonuç alamadım göğüslerimde şişme,baş dönmesi,halsizlik,mide bulantısı,saç dökülmesi,aşırı kilo alma ve günlerce süren baş ağrım var ilerki boyutlarda göz sinirlerindede bozulma olucak dediler 2 gündür buda gerçekleşmeye başladı ama doktorlar hala bişey yapmıyolar bilmiyorum sonum ne olucak buda yetmezmiş gibi vajinal kuruluk şikayetiyle geçen hafta bir kadın doğum uzmanına gittim buda bu hastalıktan kaynaklanıyomuşve bu durumda çocuk sahibi olamazmışım ameliyatım çok acılı ve zor buna bile razıyım ama buda kesin sonuç dğil morelmen bitmiş vaziyetteyim daha 5 aylık ewliyim sürekli hastayım kimseye şikayetimi anlatamıyorum insanlar artık bugünde bu rahatsızlığım çıktı diyince acayip acayip bakıo suratıma bu konuda dertleşmeye çok ihtiyacım var...

bende de aynı sıkıntı....ama ben tesadüfen öğrendm 4 ay oldu dogum yapalı aldgm kıloları vermk için diyetisyene gitmiştm yapılan tahlilde cıktı usg ıle bakıldı nodul yok tsh 0.02 t3 8.++ t4 22.++ küsürleri var işte.zayıflama titreme kalp carpıntısı yok doktorum yeni olabilir dedi 1 ay propycil verdi tekrar gel dedi bu belirtiler ne zamn ortaya cıktı sizlerde bide kılo vermedım bu ilaçla daha kılo alırmıyım offf ne kadar surede ne kadar kılo verdınız öyle bırden gıdıyo mu gercekten anlatanlar cok sekılsız kılo verıyosun dıyolar öyle miii ne gıcık bı hastalık buuu korkuyorum bende gözlerim pörtleyecek diye inş geçer sizlere de geçmiş olsun arkadaslar umarım atlatrz.

merhaba çok geçmiş olsun.maalesef bendede hipertroidi tanısı kondu.bende yeni evliyim 4 ay oldu.hergün mutlaka bi yerim ağrıyor.halsiz kalıyorum.zaten aşırı yorgunluk hissi ağız kuruması el ayak titremesi şikayeti üzerine gitmiştim.guatr da büyüme ve troidlerde çok sayıda nodül çıktı.sürekli istifra ediyorum.Şuan için kanser riski oluşturmuyormuş ama takipte olmalıyız dediler.ilacları çok acı.o ayrı bi dert.bu ikinci doktora görünüşüm.ve yarında yine başka bi doktora gideceğim artık burda düzgün bişi çıkar die umutlanıyorum.bununla nasıl başetcez bilmiyorum .Çocuk doğurmakta yasak.asablarım çok bozuk.(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…