• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hipertiroid

Maviiiii000

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2014
2.457
2.484
333
Hipertiroid geçici mi yoksa ömürboyu devam eden bir hastalık mı? Tehlikeleri olumsuz etkileri neler?Bu hastalık hakkında bilgisi olanlar bana yardımcı olabilir mi

doktora gittiniz mi? size bu konuda bilgi vermiş olması gerekir eğer hasta olan kişi sizseniz.

Ömür boyu ilaç kullanacaksınız. İlaçlarla troid bezleriniz kontrol altına alınacak. Ihmal ederseniz zehirli guatra bile çevirebilir.

Tedaviyi düzenli yürüttüğünüz sürece hayatınıza bir etkisi yok merak etmeyin.

İstabuldaysanız kendi doktorumu tavsiye edebilirim.

Yigenimde bayadir tiroid den dolayi hap kulaniyordu, kontrol altindaydi. Farkli tiroid hastaliklari varsa bilmiyorum ama, bu yazin bulustumuzda hapi bıraktigini söylemişti.. Gecmis olsun

Tiroid hastasıyım verilen ilaç ömür boyu kullanılır.

Evet hasta benim. Ağustosta tedaviye başladım. Ayda bir kontole gidiyorum ilacın sayısında değişiklik yapılıyor. Normal değere henüz gelmedi. doktorda bu konuda bilgi vermedi

Hipertiroid en belirgin özelliği sinirlilik ve iştah olmasına rağmen kilo kaybetme. Mutlaka doktor kontrollerini ihmal etme insAllah tez vakitte iyilesirsin.

Evet bende de bu belirtiler var arasstirdigimda gormustum.doktora gitsem iyi olacak..
Sizede gecmis olsun insallah omur boyu suren bir rahatsizlik degildir..
Sık görülen belirtiler ani kilo alımı/yada alınamaması,saç dökülmesi,sinirlilik,halsizlik,kalp çarpıntısı,unutkanlık,ellerde titreme,kabızlıkda olabiliyor bazı durumlarda,üşüme,ellerde titreme,yorgunluk olduğu için sürekli uyuma isteği vs bu belirtiler sadece tiroid değil vitaminsizlik ve kansızlık durumlarında da olabiliyor.Sanırım ilaca başlAYalı 10 yıl civarı oldu yada olacak.

Sık görülen belirtiler ani kilo alımı/yada alınamaması,saç dökülmesi,sinirlilik,halsizlik,kalp çarpıntısı,unutkanlık,ellerde titreme,kabızlıkda olabiliyor bazı durumlarda,üşüme,ellerde titreme,yorgunluk olduğu için sürekli uyuma isteği vs bu belirtiler sadece tiroid değil vitaminsizlik ve kansızlık durumlarında da olabiliyor.Sanırım ilaca başlAYalı 10 yıl civarı oldu yada olacak.
ilaç devamlı mı kullanılıyor

Back