- 13 Ocak 2018
- 5
- 4
- 36
- Konu Sahibi Rabiaaylmz
Arkadaşlar merhaba. Ben yeni anne oldum bebeğim 37 günlük oldu bugünn ama çok zor günler geçiriyorum. Allaha binlerce kez şukürler olsun be beğim saģliķlı önemli olan da bu ama emzirmeyle ilgili sıkıntılarımız var.başta meme ucum yoktu bebegim mememi sadece 2 gün almaya çalıştı sonra bir anda almamaya başladı. Ben de emmeyince pompa ile sagmaya basladim sagip biberonla verdim. Silikon meme ucu da aldim.arada biberon arada silikonla az da olsa emziriyorum ama silikonsuz hic almiyor mememi. Sinir krizi geciriyor.kasikla da denedim gunlerce onda daha fazla agliyor. Biberonu onden veriyorum sonra silikonla mememi veriyorum. Bazen 5 bazen 10 bazen 15 baze 20 dk emiyor. Bazen de ne yapsam sadece biberonu istiyor.bu sorunlarimin yaninda bir de hiperlaktasyon problemim var. Sutum cok hizli ve tazyikli geliyor bebek de belki bu yuzden emmek istemiyor. Emerken tikaniyor ke dini cekiyor genelde. Beni emerken çok fazla yutkunma sesi geliyor.emdikten sonra da bazen burnundan sut geliyor.Önceden pompayla biraz çektirip vermeye çalışıyorum. Sütüm cok oldugu için 2 saatte bir sağmam gerekiyor yoksa mastit oluyorum. 3. Kez mastit oldum dün. Gögsumde yaralar geçmiyor sürekli pompayla cektirdigim icin. Sagip dolaba atiyorum dolap sut doldu. Biberon temizlemekten sut sagmaktan beb egimle ilgilenemiyorum. Bebegim emsin istiyorum sürekli olarak daha çok küçük aglayip morarîyor kıyamıyorum.3 aylik falan olunca emer diyor herkes sizce de öyle olur mu ve sütüm normale dönermi çunkü sürekli saģmaktan bıktım ve mastit olmaktan. Allaha sukurler olsun sutumun olmamasindan iyi bir durum ama bu durumu da yasamayan bilemez.sizce ne yapmalıyım kizlar. Kizim biraz daha buyudukce emer mi? Lutfen yardım edin