• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hiperekojen bağırsak

mrygknz

Guru
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2012
2
0
286
İstanbul
merhaba arkadaşlar,

20+2 haftalık iken renkli ultrasona girdim, yapılan detaylı ultrason incelemesinde bebeğimde bağırsaklarda garde 2-3 hiperekojenite izlendi. yani bebeğimin bağırsaklarında parlaklık olduğu söylendi, bunun için amniyosentez yaptırmayı dr. bana bıraktı, bu belirti down sendromlu çocuklarda ve kistik fibröz denilen akciğer hast. olanlarda da sık görülürmüş, fakat bu parlaklık dışında şimdilik başka bi bulgu yok, böyle bi durumla karşılaşan varmı? yardımcı olursanız sevinirim.

selam canım açtığın konuyu şuan gördüm ve aynı durum benimde başıma geldı 20+4 de detaylı ultrasonda dr sadece bağırsağında hafif beyazlık gördü ve amniyon sıvısı veya harmony test önerdi.Bizde cerrahpaşaya gittik oradaki prof da sıvı aldır ya da aldırma sana kalmış dedi.Ayrıca bebeğin bağısağımda enfeksiyon olduğu zamanda bu şekilde görülebilirmiş muhtemelen sende araştırmışsındır detaylı ultrason yapılan cihazda bile sorun olabilirmiş.Cerrahpaşada bazı testler istediler vücudumda herhangi bir mikrop enfeksiyon vs olup olmadığı ile ilgili.Onun sonucuna göre tekrar detaylı yaptırıcaz bu arada cerrahpaşadaki dr detaylı ultrasonun 20.haftada değil 22-26 arasında yapılması gerektiğini çünkü organlarının tam olarak gelişimini tamamlayamadığını iletti.Çok zor bir durum siz başka neler yaptınız?

Back