- 2 Kasım 2020
- 223
- 282
- 23
- Konu Sahibi Yasemin hale
Sadece acısız ve ağrısız bir çözüm bulmak adına yazdım. Detaylar önemli değilYanlış anladiniz sanırım konuyu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sadece acısız ve ağrısız bir çözüm bulmak adına yazdım. Detaylar önemli değilYanlış anladiniz sanırım konuyu
''Daha çok dürtüsellik üzerinde yoğunlaşılıyor oda DEHB in getirdiği birşey. Tikleri var mesela beraberinde, zaman zaman aşırı hırçın olur, çok bağırır, o zaman tikleri artar gibi. Kural tanımaz, herşeye itiraz eder gibi, oyunlarda yenilgiye gelemez bağırır çağırır, hile yapar. Kural bilmiyor çünkü. Arkadaş edinemez sürekli kavga eder. Sırasını bekleyemez tahammülü yoktur. Çok konuşur, karşısındakini tam dinlemeden lafa atlar.''Şimdi sadece hareketli diye DEHB tanısı koyuyorlar çocuklara. DEHB hareketlilikle birlikte bir sürü sıkıntı getiriyor beraberinde. En önemlisi dersleri berbat olur. Öğrenemez hiçbirşey. Ben kızımı 2 senedir psikiyatr a götürüyorum (koltukta otururken bile parmağını kırmışlığı var) teşhis konulamadı daha çünkü kızımın dersleri mükemmel. Daha çok dürtüsellik üzerinde yoğunlaşılıyor oda DEHB in getirdiği birşey. Tikleri var mesela beraberinde, zaman zaman aşırı hırçın olur, çok bağırır, o zaman tikleri artar gibi. Kural tanımaz, herşeye itiraz eder gibi, oyunlarda yenilgiye gelemez bağırır çağırır, hile yapar. Kural bilmiyor çünkü. Arkadaş edinemez sürekli kavga eder. Sırasını bekleyemez tahammülü yoktur. Çok konuşur, karşısındakini tam dinlemeden lafa atlar.
Bu kadar belirtiyle bile kızıma DEHB denmiyor çünkü dersleri iyi, algısı açık hemen kapar anlatılan. Sizde çocuğunuzu gözlemleyerek anlayabilirsiniz. Sadece hareketli diye çocuğa ilaç vermeyin.
Hiperaktif değilim. Belki de hiperaktifim. Bana göre normalim. Dikkat eksikliğim var. Akademisyenim. :) basarili biriyim. Bana da çocukken köstek hikayesi yapılmış:) yani ben olmuşsam hayatta herkes biseyolur diye düşünüyorum.Merhabalar
5 yaşında bir çocuğum var.Kendisi inanılmaz hareketli bir çocuk biriyle konuşurken bile sabit duramaz bir yerleri oynar atlar ziplar.Hatta tabletle oynarken bile kolu bacağı sürekli hareket eder.Aslinda ben de öğretmenim ve bu hareketlerinden supheleniyordum ama konduramıyordum.Bugun boğazları şiştiği için her zaman goturdugumuz doktordan başka bir doktora götürdüm.Bana "Çok hareketli bunun için bir şey kullanıyor musunuz?"dedi.Ben de "Hayır ama hep böyleydi" dedim."Böyle siz çok yorar"dedi.Ben de "Yorması önemli değil ama sürekli düşüyor bacakları mosmor ben nörolojiye de götürdüm denge ile ilgili problemi mi var diye ama bir şey çıkmadı"dedim."Hiperaktivite ve özel öğrenme güçlüğü olabilir" dedi.Benim boğazıma resmen bir yumru oturdu ya da çok zeki beyni hızlı sinyal gönderiyor o yuzden yapiyor dedi.Ben de "Inşallah 2.sidir ben de öğretmenim böyle çocuklarla çok uğraştım bu zamana kadar kendi çocuğumdan da şüphelendim ama teşhis koyarlar diye korkumdan gitmedim"dedim.O da bir çocuk psikoloğu önerdi devlete de gidebilirsin dedi ilaç kullanmazsa hiç bir şeye odaklanıp öğrenemez, dedi.Ben enkaz olarak çıktım oradan.
Bu zamana kadar en eğlenceli etkinliğimiz bile 15 dk sürmüştür herkes çocuğunun tablet oynamasından yakınır bizimki 5 dakikada hevesini alır ama sayıların hepsinin yazımını biliyor 100'e kadar sayıyor.Tek basamaklı toplama çıkarma yapıyor, birkaç dua ezberledi.Cizim konusunda 0 ama yeteneksizlikten diye düşündüm. Bana sürekli birileri "Bu çocuk köstekli yok cami çıkışı köstek kestir" derdi sinirlerim bozulurdu.Yuruyerek gittiğimiz bir yere bile kısacık mesafelerde bile en az 10 kere düşüyor yani hiç hatırlamıyorum düşmeden bir mesafeyi tamamladigimizi.Onceden endiseleniyordum aman noldu bir yerin acidi mi diye artik kizmaya basladim duzgun yuru ,diye.Cunku normal yurumuyor atlayip ziplayarak yuruyor.Babannesinin annesi duz yolda yururken düsüp ic kanamayla ölmüş tovbe estagfurullah aklima o geliyor.Kendi cocuguma konduramıyorum babası da ben de akademik başarısı yüksek insanlarız.Kendi ogrencilerimden biliyorum ne yazik ki bu tarz cocuklarin basarili bir okul hayati olmuyor zorunlu egitimi tamamlayip birakiyorlar.Insallah öyle bir sey yoktur ama su an doktora goturmeye acayip korkuyorum kaçıyorum hatta.Babasıyla ayrıldık kendisine söylemeyi düşünmüyorum kendisi tam bir Şam babası olduğu için umursamayacak çünkü bir de çenesi hiç susmayan çok bilmiş olduğunu zannedip zir cahil olan anasına anlatacak o da oğlum sanki gerizekaliymis gibi yayacak herkese.Bu süreçte tek başımayım yani bir de oğlumun durumun bosanmayla alakası yok hep böyleydi.
Öyle olsa bile tabiki benim çocuğum fiziksel bir hastalığı olmadığı için Allah'a şükrediyorum.Onunla ilgili farklı hayallerim vardı kesin daha ilkokulda Bilsem'e gider ben doktor olamadım ama o olur diye düşünüyordum. Hâlâ o kadar öğrenme güçlüğü olduğunu düşünmüyorum dediklerimi bir kerede kavrıyor ve asla yaramaz bir çocuk değil sadece yerinde duramıyor.Sözümden çıkmaz sosyalleşme problemi de yok buradan teşhis koyduracak değilim sadce aynı şeyleri yasayan annelerden veya bilgisi olanlardan yardim istiyorum.
''Daha çok dürtüsellik üzerinde yoğunlaşılıyor oda DEHB in getirdiği birşey. Tikleri var mesela beraberinde, zaman zaman aşırı hırçın olur, çok bağırır, o zaman tikleri artar gibi. Kural tanımaz, herşeye itiraz eder gibi, oyunlarda yenilgiye gelemez bağırır çağırır, hile yapar. Kural bilmiyor çünkü. Arkadaş edinemez sürekli kavga eder. Sırasını bekleyemez tahammülü yoktur. Çok konuşur, karşısındakini tam dinlemeden lafa atlar.''
Yukardakilere ek olarak derslerden cok cabuk sıkılıp başka şeyle ilgilenme de var bizde ama algısı yüksek ve dersleri iyi. Psikolog ve psikiyatriye aylarca götürdüm terapi aldı psikologumuza göre sorun yoktu. Psikiyatristimiz moxo testi de yaptı cok cok az dürtüsellik çıktı ki o da normal sınırlara yakındı. Okulda arkadaşlarıyla çok problem yaşadık hergün şikayet geliyordu ve ilaç başladık.1.verdiği işe yaramadı 2.ye gectik hiperaktıvıte için çok kullanılan bir ilaç. O ilaç ta işe yaramadı hatta tam tersi etki yaptı sakinleşmesi gerekirken çığrından çıktı normalden daha agresif oldu hırçın oldu. Doktorumuz birsüre daha denememi istedi denedik ve baktım ki çocuğum bu ilacı alınca daha kötü oldu bıraktık ilacı.1 hafta da zor eski haline gelebildi. Cok araştırdım çok okudum.Bizimki eğer hiperaktif olsaydı o ilaçların işe yaraması gerekirdi diye düşünüyorum ve çok üzülüyorum keşke hiç vermeseydim. Evet zor bir çocuk ama mizac değişmiyor.
Evet o ilaci kullandik biz ilki de ise yaramadi o da .Biz Ri...... isimli ilacı kullandık. Bizde işe yarad, okuldan hergün şikayet gelirdi artık velilerle papaz olmuştuk şikayetler kesildi ilaçtan sonra, duruldu daha bir uyumlu oldu. Pandemi başladığı sırada tahlil yaptırmam gerekiyordu değerler için gidemedik bende mecbur kestim ilacı. Eğer sizdeki DEHB olsaydı ilaç işe yarardı mutlaka.
Tedavisi tamamlanınca kaynaştırma grubundan cikarPeki eğitim hayatı?
Mesela
(Daha once baska bur hiperaktivite basligi altinda yazmistim)Dürtüsellik olunca ne oluyor yani ilaçsız terapiyle halledebilecek bisey mi?
Sanırım hepsini okumadınız ben dr benzer şeyleri yazdım zaten önemli olan onun sağlığı sadece çocuğumla ilgili böyle hayallerim vardı dedim.Bazen inanamıyorum buraya "Annem öldü "yazsam duyar kasacak insanlar cikarMesela, doktor olmasa ne olacak. Herkes akademik başarı göstermek zorunda mı?
Belki annesi gibi öğretmen olacak, yada lisanslı bir sporcu.
Diyelim ki dehb var... Eeeee sonuç. Ne olur en kötü. Kızım da muhtemelen dehb var. Erkek kardeşim dehbli dünyanın sonu mu, değil?
Önemli olan sağlıklı ve ahlaklı bireyler olmaları değil mi? Hem bir anne hem bir eğitimci olarak düşünceniz beni çok üzdü.
İkiz oğullarımizi(2.5 yaş) doktora götürdük "maşallah hiç yerinde durmuyorlar" evet çok şükür hareketli çocuklar. Dedim sustu. Bir tanesi daha hareketli spora göndermek istiyorum. Diğeri daha çok tembel hayatta spor yapmaz. Anne olarak onları ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirmek zorundayız.
Kizim hep çok hareketliydi çok meraklıydı. Umarım hep öyle kalır. Birinci sınıfa gidiyor. Sınıfta okuma yazma bilen çocuklar var. Kızım belki en son okuma yazma öğrenecek, umrumda değil. Okulda mutlu çok mutlu. Öğretmeni çok memnun iyi gidiyor diyor. Gerisi önemli değil.
Allah başka dert vermesin diyesim geldi. Önemli olan sağlıklı olmaları. Tecrübe ile sabit.
Bunu kızıyla aylarca hastanede kalan bir anne olarak yazıyorum.
Ya evet ilginç olan da gretmeni hiç şikayet etmiyor öyle yerinde durmayan bir çocuk değilmiş siz dinleyen tayfasından hatta.Ama bazen bazı etkinlikleri yapmıyormuş mesela boyamaya kız etkinliği yapmak istemiyorum diyormusKreşe gidiyordur orda durumu nasıl öğretmenini dinliyor mu kurallara uymadan sıkıntı var mı arkadaşları ile arası nasıl? Benim oğlum da oldum olası hareketli Bi çocuk kreşte hiç sıkıntı yaşamadık şuan ilkokula başladı ve yine kendini dizginleyebiliyor, öğretmeni dinlemede sıkıntı yaşamıyoruz. Her hareketli çocuk hiperaktif değildir. Oğlunuzla ilgili beklentilerinizi anlıyorum ama çocuklar bizim hayallerimizi gerçekleştirmek için değil kendileri olarak var olmak için geliyorlar dünyaya bu yüzden siz her ne olursa olsun o kendi yolunu çizerken yanında olup ışık tutun onu bir kalıba sokmaya çalışmayın olduğu gibi kabullenin.
Malesef eşimle hareket etmem mümkün değil çünkü yok avm babalığı bile yapamıyor zaten evliyken de olhilenmezdi.Detayli yazdığınız için teşekkürler ama gözüm baya korktu benimki kimseye zarar vermiyor hiç şikayet almadım okuldan ya da başka yerden.Ilaca karşı değilim ama faydasını gördüğüm öğrenciler çok oldu.Gerekirse kullanırız ama sanırım şu an inkar asamasindayim(Daha once baska bur hiperaktivite basligi altinda yazmistim)
Merhaba
2005 dogumlu bir ergen annesiyim.. Oğlum 2.5 yas civarındayken üstün zekalı oldugu fikrine kapılacagım sekilde hareketli ve yaramaz bir cocugum vardı.. Erken yürüdü, erken konuştu, eğlenceli bir cocuktu. Yuvaya başlattık ve ilk sosyalleşme sorunları başladı. Okulda gecinemediği tipler, itme kakma ve aynı şekilde davranan başkaca cocuklar..ama her nasılsa herşeyi küçük oluşuna, hareketli oluşuna, erkek çocuk olusuna, dedesine cekmişlere bağladık el birliğiyle.. Bilmiş laflar edip, yaşından büyük davranışlar gösteriyordu ya normaldi bu olanlar, cocuklar böyle büyürdü.. Kası gözü kolu dizi çarptığı için hep mor sıyrık vb..Bir şekilde farkedilen bir cocuktu. Ama bu cok farkedilen ismi nam yapan su veya bu sebeple bulundugu okulda farklılıklarıyla ünlenen bir cocuk sahibi olmak okul meselesi ciddileşince o kadar eğlenceli olmuyor.
6 yasında dikkat eksikliği, hiperaktivite ve yoğun durtusellik teşhisi koyuldu ve Concerta + aile terapisi (cocuk ve aile sureci nasıl yönetecek terapisi) yazıldı. Ben de bu arada cocugunda kusur arayan anne olarak yaftalandım.. Zira eşim, ailem, çevrem hepsi maasallah cok biliyordu.Hepsi ilaca karşıydı, ileride uyuşturucu bağımlısı olurdu vb..Ilaç kullanımını tek bir doktorla ve uzun süreli yapamadık. Aile desteği ve inancı olmayınca ilaç-beslenme-eğitim-terapi tek başına bir annenin altından kalkabileceği bir süreç değil..
Epey doktor gezdim bu konuda.. Çocuk küçükken hiç biri ileride yaşanabilecek sıkıntıları anlayabileceğimiz şekilde anlatmadı yada çocuk küçük olduğu için biz ileriki yıllar için söylenenleri algılayamadık. İlaca karşı bir eşim vardı ve ilaç kullandırttığım için beni suçluyordu. Bilgisayar oyunlarında hiç dikkat sorunu yok, şımarıklık bununki vb diyordu. Oysa doktor ne demişti..Bir ders abisi bulun, tek başına tekrar yapamaz, ödev yapamaz, ama bir ders abisi ile çalışırsa okul sorunu yaşamazsınız.. İlkokulda öğretmen mi tutulurmuşa döndü olay.. Evde cezalar, yasaklar vb.. Okulda sık sık özel görüşmeler, şikayetler,vb.. Okuldan bir telefon geldiğinde yine ne yaptı diye açıyordum telefonu.. Çocukta yaftalanıyor, bir süre sonra kim yaptı diye düşünmüyorlar dahi.. Bezdip göndermeye çalışıyprlar sizi.. Bunu
önemseyin.
Dikkat eksikliği yoğunsa ritalin, concerta, medikinet vb konsantre olabildiği süreyi uzatacağı için öğrenmesini sağlar ama siz hiç ilaç kullanmıyormuş gibi hep elinizi üstünde tutacaksınız.
Hiperaktivite varsa hep hareketli bir çocuk olur. Hiperaktivite olduğu için oturup bir şeye konsantre olamaz ve başa dönersiniz. Sınıfta en öne oturturlar, öğretmen arada bir hareket ettirir, cok daralırsa bir dolaşır gelir vb..
Dürtüsellik varsa durup düşünmez. En temel tavsiyedir: dur-düşün-konuş/dur-düşün-yap
Yapamaz. Sınıfta başkalarının dikkatini dağıtır,ses çıkarır, silgi atar vb vs.. Neden yapmaması gerektiğini anlar ama hiç anlamamış gibi yine yapar yine yapar.
Ne anlatsanız herkesten çabuk kavrar ama sonra hiç anlamamış gibi davranışlarda bulunur. Sobaya elini değdirip eli yanınca bir daha sobaya değdirmez ya çocuklar. Bu dürtüseller bu sefer ayağını değdirir, sonra diğer elini vb.. Kafayı yersiniz.Ödül, ceza, telkin, terapi , ilaç ..hepsi eğer cok küçük yaşlarda ciddi olarak ele alınmazsa hep potansiyelinin altında kalmış bir çocuk elde edersiniz. Masaya oturtup ders çalıştırabildiğiniz, ilacını içirebildiğiniz yaşlardan bunların hiç birini yaptıramayacağınız yaşlara geldiğinde kalitesizleşmiş arkadaş çevresi yüzünden (çünki diğer çocuklar hedef belirledi, sorumluluk sahibi oldu, yapacakları faaliyetleri var, sizin çocugunuzdan uzak duruyorlar, aileleri iletişimi kestirdi, okuldan attırdılar, vb ) sigara içen, uygunsuz davranan ama uygunsuzluğun ne oldugunu hesap edemeyen, sınırları zorlayan, ısrarcı, kendi istekleri söz konusu oldugunda sınırsız sözler veren, gercek anlamda utanmayan, pişman olmayan en önemlisi yaşadıklarından hiç ders almayan ama pırlanta gibi, karizmatik, kendi sığ çevresinde populer bir ergeniniz olur. Sonra o popüler ergene aslında safiyene temiz kalpli oldugu için birileri çengel atar, alkolik de olur, narkotik de olur..
Daha nasıl yazılır bilemiyorum.. Biraz isteseydi neler yapardı diyeceksiniz hep. Potansiyeli ortaya çıkmadı diye hep üzüleceksiniz. Onun yarısı zekada olmayan çocuklar yanından geçip giderken hem siz hem çocugunuz üzüleceksiniz. O neden okulu rahat bitiremediğini, ortalama bir başarı elde edemediğini hiç anlamayacak. Siz de eşinizle bir takım değilseniz bu konuda çocugu şımartmış, iyi yetiştirememiş vb bir anne diye suçlanacaksınız..
Anladığınızda tren kaçmış oluyor.
Ilkokul 1.sınıf. Sıkıntı varsa önce eşinizi bilinçlendirin. Gittiğiniz doktorlara ilaçların yan etkilerini değil bu teşhisi alan çocukta hangilerinin oldugunu, hepsi varsa hangisinin baskın oldugunu sorun. Aşama aşama sizi neler beklediğini sorun.. İlaçla geçecek olmadığını bilin. İlaçların çocugunuza bir şeyler öğretmek için zaman sağladığını anlayın. Teşhisin ince detaylarını öğrenin. Rahatsızlığı iyi anlarsanız çocugunuza yardımcı olabilirsiniz. Ve yapılabilecekler sınırlı. Çocugunuzu olduğu gibi kabul edip iyi tanıyıp onu hayata diğer ebeveynlerden biraz daha meşakkatli hazırlayacaksınız hepsi bu. Ama eğer büyüyünce geçer, düzelir, ilaçla hallolur yanılgısına düşerseniz hata yaparsınız. Bu çocukların vahim hayatları olduğunda ana babaları çare aramak noktasını çoktan geçmiş, başlarına gelen belalarla boğuşmakta oluyorlar.
Ürkütücü yazdım. Ürkmenizi gerektirecek kadar ağır sonuçları olabilecek bir konu çunku. Ama çocukların ellerinde değil böyle olmaları. En acısı da bu.
Bir tane benden olsun. Benim kardeşim de çook hareketliydi. Şimdi Çook iyi bir mesleği var. Çok güzel toparladı.Canınızı sıkmayın benim erkek kardeşimde hiperaktif bir çocuktu otururken yerinde duramazdı hatta tv ızlerken bacakları duvara yaslar şekilden şekle girerdi. Okulda sırasında düzgün oturamazdı oturduğu yerde zıplardı. Biz onu öğretmeninin yön göstermesiyle enerjisini atabilmesi için kurslara yazdırabilmeğimizi söylemişti. Bizde tekvandoya yazdırmıştık çok iyi gelmişti. Uzun süre devam edip lisans almıştı. Şimdi 20 yaşında 1,80 küsür boyunda bir sıpa boyu bile yavaş uzayan çocuk o zaman dalyan olmaya başlamıştı öyle etrafın cahil konuşmalarınada kulak tıkayın enerjisini boşaltabileceğiniz seçenekleri düşünün
Bence ilac kullanmayin . Ablamin 3 oglu da ayni böyle hareketli. Tek fark koyde müstakil evde oturuyorlar. Cocuklar bahcede ya da koyde arkadaslariyla bolca oynayip enerji atiyor. Enerji atacak alana yonlendirin..hareketli cocuk enerjisini atamayinca eli kolu durmaz. Doktor da bi garip bu sizi yorar ilacla uyusturun nedirMerhabalar
5 yaşında bir çocuğum var.Kendisi inanılmaz hareketli bir çocuk biriyle konuşurken bile sabit duramaz bir yerleri oynar atlar ziplar.Hatta tabletle oynarken bile kolu bacağı sürekli hareket eder.Aslinda ben de öğretmenim ve bu hareketlerinden supheleniyordum ama konduramıyordum.Bugun boğazları şiştiği için her zaman goturdugumuz doktordan başka bir doktora götürdüm.Bana "Çok hareketli bunun için bir şey kullanıyor musunuz?"dedi.Ben de "Hayır ama hep böyleydi" dedim."Böyle siz çok yorar"dedi.Ben de "Yorması önemli değil ama sürekli düşüyor bacakları mosmor ben nörolojiye de götürdüm denge ile ilgili problemi mi var diye ama bir şey çıkmadı"dedim."Hiperaktivite ve özel öğrenme güçlüğü olabilir" dedi.Benim boğazıma resmen bir yumru oturdu ya da çok zeki beyni hızlı sinyal gönderiyor o yuzden yapiyor dedi.Ben de "Inşallah 2.sidir ben de öğretmenim böyle çocuklarla çok uğraştım bu zamana kadar kendi çocuğumdan da şüphelendim ama teşhis koyarlar diye korkumdan gitmedim"dedim.O da bir çocuk psikoloğu önerdi devlete de gidebilirsin dedi ilaç kullanmazsa hiç bir şeye odaklanıp öğrenemez, dedi.Ben enkaz olarak çıktım oradan.
Bu zamana kadar en eğlenceli etkinliğimiz bile 15 dk sürmüştür herkes çocuğunun tablet oynamasından yakınır bizimki 5 dakikada hevesini alır ama sayıların hepsinin yazımını biliyor 100'e kadar sayıyor.Tek basamaklı toplama çıkarma yapıyor, birkaç dua ezberledi.Cizim konusunda 0 ama yeteneksizlikten diye düşündüm. Bana sürekli birileri "Bu çocuk köstekli yok cami çıkışı köstek kestir" derdi sinirlerim bozulurdu.Yuruyerek gittiğimiz bir yere bile kısacık mesafelerde bile en az 10 kere düşüyor yani hiç hatırlamıyorum düşmeden bir mesafeyi tamamladigimizi.Onceden endiseleniyordum aman noldu bir yerin acidi mi diye artik kizmaya basladim duzgun yuru ,diye.Cunku normal yurumuyor atlayip ziplayarak yuruyor.Babannesinin annesi duz yolda yururken düsüp ic kanamayla ölmüş tovbe estagfurullah aklima o geliyor.Kendi cocuguma konduramıyorum babası da ben de akademik başarısı yüksek insanlarız.Kendi ogrencilerimden biliyorum ne yazik ki bu tarz cocuklarin basarili bir okul hayati olmuyor zorunlu egitimi tamamlayip birakiyorlar.Insallah öyle bir sey yoktur ama su an doktora goturmeye acayip korkuyorum kaçıyorum hatta.Babasıyla ayrıldık kendisine söylemeyi düşünmüyorum kendisi tam bir Şam babası olduğu için umursamayacak çünkü bir de çenesi hiç susmayan çok bilmiş olduğunu zannedip zir cahil olan anasına anlatacak o da oğlum sanki gerizekaliymis gibi yayacak herkese.Bu süreçte tek başımayım yani bir de oğlumun durumun bosanmayla alakası yok hep böyleydi.
Öyle olsa bile tabiki benim çocuğum fiziksel bir hastalığı olmadığı için Allah'a şükrediyorum.Onunla ilgili farklı hayallerim vardı kesin daha ilkokulda Bilsem'e gider ben doktor olamadım ama o olur diye düşünüyordum. Hâlâ o kadar öğrenme güçlüğü olduğunu düşünmüyorum dediklerimi bir kerede kavrıyor ve asla yaramaz bir çocuk değil sadece yerinde duramıyor.Sözümden çıkmaz sosyalleşme problemi de yok buradan teşhis koyduracak değilim sadce aynı şeyleri yasayan annelerden veya bilgisi olanlardan yardim istiyorum.
Bu konunun açılış tarihi 2020 eski konu.Çok geçmiş olsun affınıza sığınıyorum ama ben sizin tavrınızı çok hatalı buldum. Zaten öğretmen olarak birşeyler sezmişsiniz ama doktora götürmemişsiniz. Sadece konduramadığınız için.
Bu hatayı bi akrabam yaptı, yok babası da geç konuştu, yok elektroniğe çok ilgili aslında çok Zeki ondan böyle hareketli diye diye kendini ikna etti. Taaa 6 yaşında başladı otizm tedavisi. Keşke 3 de başlasaydı çocuk da aile de daha hızlı yol alırdı.
Oğlunuz kreşe veya anaokuluna gitmedi mi? Öğretmenleri bu konuda gözlemlerini paylaştı mı?
Mesajınızda da oğlunuzun aslında ne kadar Zeki olduğunu vurgulayıp duruyorsunuz ve çocuktan çok yüksek beklentileriniz var, yok bilfene gitsin yok doktor olsun vs. Önceliğiniz çocuğunuzun iyiliği ve yaşamının kolaylığı olsun. Önerildiği şekilde bi doktor görsün, belki teşhis koyar belki birşeyi yok der.
Korkum 5 kasımda konu açmışsınız umarım bu 25 günde doktora gitmişsinizdir?
Sonradan farkettimBu konunun açılış tarihi 2020 eski konu.