• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hiperaktivite mi değil mi???

Desperatecry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2010
7
0
36
İstanbul
3 yaşında bi oğlum var 10 aylıkken göz dalmaları ismini seslenince bakmaması gibi davranışlarından ötürü alanında çok iyi denebilecek doktorlara götürdüm otizmden şüphelenmiştim.ilk dr. zamana bırakmamı söyledi diğeri risperdal ve depakin verdi uzunca bi müddet bu ilaçları kullandım bunun yanında inanılmaz hareketli bir çocuk oldu ama diğer sorunlar ortadan kalktı konuşmaya başladı.yaklaşık 3 ay evvel dr.umuzun herkese aynı ilacı verdiğini duyup ilaçları bıraktım.hareketliliği hiç bitmiyor.bahçeye çıktığımızda elimi bırakıp koşuyor hiç durmadan.tehlikelerin farkında değil.söz dinlemiyor.durdurmak istediğimde kendini yerden yere atıyor.aslında çok iyi kalpli bir çocuk fakat anlık öfke nöbetleri geçiriyor.hiç bir yere götüremiyorum.aranızda buna benzer problem yaşayan arkadaşlar var mı.?bu dönemsel bi durum mu yoksa gerçekten bir hastalık mı??aklımı kaybetmek üzereyim:( beylikdüzü tarafında çocuk psikiyatrisi bulamadım internetten,bildiğiniz önereceğiniz bir yer var mı?şimdiden teşekkürler..

çok teşekkürler ilgilendiğin için.konuyu okudum göz dalması geçti fakat hareketliliği had safhada erkek çocuk hareketli olur derler fakat benimkisi tehlikelerin de farkında değil yürüyen merdivenlere koşar,yüksek yerlere tırmanır,balkona tırmanır,caddeye koşar.evde herşey kilitli hapis gibi yaşasın da istemiyorum.sürekli anlatmaya çalışıyorum ama hiç duramadığı için beni dinlemiyor evde biraz daha sakin ama kalabalıkta sokakta zaptedemiyorum.çocuğunu döven bir anne değilim ama bu aralar çok bağırıyorum sonrasında bir de vicdan azabı:( disiplin için tutarlı olmaya çalışıyorum bu sefer bağırmaya kendini yerlere atmaya başlıyor.elinde olmadığından mı böyle bilemiyorum ama zor dönemler geçiriyoruz...

Bi an komşumun çocuğunu anlatıyorsun sandıım oda senini oğlun gibi ama o yüzl büyüdüğü için hayır,kelimesinin bilmiyorum ve hiç durmuyor hiç sürekli zıplıyor ve gözü açayip kara,bence oğlunuz hiperaktif çocuk böyle olduklarında nereye götürülür bilmiyorum.
Göz dalmalarının geçmesine sevindim inş. sadece yarmazlıktır yaptıkları,Allah kolalık versin.

Back