• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hiperaktif bebeği olanlar lütfen yardım

Daha 3,5 yasinda yeni mi konusmaya basladi? Keske gerçekten çook daha erken pedagog destegi alsaydiniz. Oglunuzun tepkisi her gün farkli oluyorsa, sizin tepkiniz nasil oluyor? Yumusuyormusunuz?

Vurma olayinda sizin tepkiniz nasil oluyor? Cocuklar her zaman parktan, kresten, okuldan, kisacasi disardaki ortamdan etkilenir fakat ebeveynler bu etkiyi minimume getirebilir. Dogru davranisi göstererek, yerine gelince hatta ceza vererek gösterebilir. Bir çoçuk nerde hangi kurallar uyguladigini çok çabuk kavrar ve bunu kendi leyhine kullanir.

Ondan dolayi mesela birçok çoçuk annesinin evinde kurallara göre yasar fakat anneanne/dedesinin evinde kurallar esnek oldugunu bildiginde daha degisik davranir. Pedagog egitim konusunda size neler anlatiyor?

bizim en büyük sorunlarımızdan biri anneanne babanne dede faktörleri. tahmin edersiniz biz nerede kararlı olsak onlar orada taviz veriyorlar. dile tüy bitti aklınıza gelebilecek her şekide uyardık ama anlatamıyoruz.. tek ümidim kreş.. pedagog ne desin ceza yöntemlerinden bahsediyor ama bu bi yerde uygulanıp bi yerde uygulanmıyorsa etkili olmuyor ki..

Sende anlamasini saglamiyorsun ki. Öyle yumusak davranislar ile tabiki çoçuk oyun sanacak. Aah bi dövdüm bi sarildim, annemde bu oyuna dahil diye düsünüyor.

Öyle birey oldugunda kesinlikle sert bir dille çok ama çok yalnis oldugunu söylemeniz gerekiyor. Bir daha öyle davranislari sergilememesi gerektigini söyleyin ve gösterinde. Yani eger bir daha yapacaksa derhal eve gideceginizi söyleyin, yani bunun üzerinde ceza var oldugunu, oyun olmadigini anlasin. Ceza verdiginde güldügünde demek ki verdigin ceza pek etkili degil. Ayrica bu esnada çok ciddi olmaniz gerekiyor ve kendinizde sakin gülüp etmeyin. O çoçuga kendini saydirmak zorundasin.

Bunun yani sira tabiki sadece çoçuga "bunu yapma, sunu yapma" demek ile olmaz. Oglunuz iyi bir davranis serglediginde bunu abartip ödüllendirin, yani ona saril, aferin oglum de öp. Ki iyi davranislarada tesvik olsun.

Pedagog sadece sabir demese bana biraz tuhaf geliyor. Simdiki söyledigim seyleride söyledimi size? Oglunuz ile seanslari var mi? Yani birebir konusuyorlarmi pedagog ile?

söylediğin herşeyi yapıyoruz .. o yüzden buraya konu açtım benim gibi olanlar farklı neler yapıyolar diye. siz soraken bütün herşeyi ayrıntılı yazamıyo insan uzun oluyo çok diye. ama inan herşeyi anlattığın gibi babada bende yaptık. bağırdık kızdık eve geri götürdük belki 1 saat ağladı tepki bile vermedik. bu sadece vurma olayı değil. bizde bi kural varsa uygulanır ama sorun oğlumun verdiği tepkilerin öfke krzlerinin nedense hiç azalmaması. bunun sebebini ben kvalidem olarak görüyorum çünkü biz yokken dediği çoğu şeyi yapıyor. dedim ya ümidim kreşte..

hatta pedagog yapabileceğinizin en iyisini zaten yapıyosunuz dedi.

çok yanlış o sizin hashas noktanızı bulmuş benimki birde geç konuştu aynı sizin gibi bizde aman ağlamasın derdini anlatamıyor diye yüz verdik geldiğimiz noktada bizi kullanmayı öğrendi ağlayarak bağırarak götürdüğümüz psikiytr kendinize çeki düzen verin bu çocuk sizin yanlış yetiştirmeniz nedeniyle böyle dedi
çocukluğumuzda annelerimizin bize herşeyi vermediğini kuralları olduğunu mutlu etmenin yolunun bu olmadığını söyledi
4 ay boyunca kendimize yeniden şekil verdik eşimle ağlamalarına kulak asmadık, ama müthiş bir sabır gerekiyor yılların kazanımları yıkılmıyor biz bunu 5 yaşında yaptık arkadaşım yol yakın iken doğruyu yanlışı gösterin. en sevdiği şeylerden mahrumiyet koyun parktan tvden aburcuburdan. yoksa çok üzülürsün ilerde
ah arkadaşım benle eşim yapıyoruz da k.valideyi ne yapacaz. dilimde tüy bitti anlatmaktan bıktım yoruldum ve ona bi süre muhtacım çalışıyorum vereceğim kreş yarım gün öğleden sonra gene k.validemde olucak çocuk.. eşim o kadar kızıyor ki annesine laf anlatamıyoruz :(

ah arkadaşım benle eşim yapıyoruz da k.valideyi ne yapacaz. dilimde tüy bitti anlatmaktan bıktım yoruldum ve ona bi süre muhtacım çalışıyorum vereceğim kreş yarım gün öğleden sonra gene k.validemde olucak çocuk.. eşim o kadar kızıyor ki annesine laf anlatamıyoruz :(
BENDE ÇALIŞAN ANNEYİM BİZİMKİDE BAKICININ ELİNDE BU HALİ ALDI
TV ÇOK İZLEDİ ÇOCUK KONUŞMAYI UNUTTU NELER ÇEKTİK OTİSTİKMİ DİYE NE AĞLADIM
TAM GÜN VER KREŞE ARKADAŞIM

BENDE ÇALIŞAN ANNEYİM BİZİMKİDE BAKICININ ELİNDE BU HALİ ALDI
TV ÇOK İZLEDİ ÇOCUK KONUŞMAYI UNUTTU NELER ÇEKTİK OTİSTİKMİ DİYE NE AĞLADIM
TAM GÜN VER KREŞE ARKADAŞIM
devlet okuluna vericem evime çok yakın ve öğretmenler tanıdık. yaşından dolayı tam gün malesef yok seneye tam gün.. bizimki tv - pc bağımlılığı hiç yok tek derdi kudurmak çoşkulu oyunlar. zıplasın koşsun karete yapsın.. kollarımız kopuyo onunla oynarken. inan işten geliyorum sadece oğlumla oyun oynuyoruz baba falan hep beraber yok genede yorulmuyor. 4 cümleyi bir araya getirmeye başladı çok şükür. konuşma isteği çok susmuyo hiç anne bak anne bak ama ben herşeyin tam anlayamıyorum daha. bu yüzdende zorlanıyorum kandıramıyorum çocuğu öfkelendiğinde

oğlum bu yaşta yüzme biliyor :) biz öğretmedik büyük ihtimal seneye vericem yüzmeye . çok haklısın yaşamayan bilmiyor sanıyorlarki yeteri kadar ilgilenmiyorsun oysaki hem baba hem ben çok ilgiliyiz sevgi içinde büyüyor yavrum . daha bi kere yanınıda kavga etmişliğimiz yok o derece.. ama çok yoruyor bizi bazen sabrımız tükeniyor .. okul işi şimdiden çok korkutuyor beni bakalım ne yapıcaz.
Allah size ve sizin durumunuzda olan ebeveynlere sabır versin. Yavrunuz okula başladığında umarım sorun yaşamassınız. Ama okul ve yüzme bir arada olunca inanki o da yorulacak ve sen daha rahat edeceksin. Bide bakmışsın yıllar uçup gitmiş oğlunuz kocaman delikanlı olmuş. Artık bu günleri anlatır gülersiniz :)

arkadaşlar merhaba . 3.5 yaşındaki oğlum hiperaktiv bu sene anaokuluna başlıyor. inanın çok zorlanıyorum götürmediğim ne psikolog kaldı ne psikatır nede pedagog hepsinin söylediği şey ilaçlık bi durum yok. büyüyünce spora verin, üstün zeka... çalışıyorum k. validem bakıyor. eşimde baba olarak çook ilgili ama çook yoruluyorum. oğlum çok harekeli gittiğimiz hiç bir yerde rahat yüzü göremiyorum hem kendini hem bizi mahvediyor. bu sene tatile gittik sormayın başımıza gelenleri her yerim mosmor oldu koşuşturmaktan. oğlum yapılıda bir çocuk elde ağır şakayla karışık patlatıp duruyor herkese. oyun yapıyor aklı sıra yavrum ama.. ne oyun parkında huzurum var ne evde.. benim gibi olanlar varsa aranızda bi akıl verin bana ne yapayım nasıl bi yol izliyeyim...
Canım öncelikle sana sunu soyleyim bu hareket sunlar bunlar hic biri üstün zekalı oldugunu göstermez cocuğunuzun pedagglar sizi basından savmış. Benim de bir kızım var 1 yasında şimdiden hafeketliligiyle gelecegimizi belli ediyor. Ben pedagojik formasyonda gördüğüm kadarıyla sizin masum 3.5 yasında dediğiniz o ufaklik sizi kullanmayi oyle bir biliyor ki maalesef. Olay basit. Parka gitti bir cocuğa vurdu mu, gideceksiniz yanına bir daha vurursa oynamadan eve döneceğinizi söyleyeceksiniz. Tekrar vurursada alıp doneceksiniz. Bırakın ağlasın. Cocuk gelişiminin en onemli kavrami"ağla ağlar susar" eger bit sıkıntısı yoksa sırf isini yaptırmak icin ağlıyorsa sakin dokunmayın ağlasın. Ağlamanın dozu artacak dayanılmaz hal alacak belki ama sonunda susacak. Bunu sakin gaddarlik olarak görmeyin bu donemde ki davranış bicimi alışkanlığı tum hayatını etkileyecek cunku. Bakın kızım gereksiz yere ağladığında bırak babası ağlasın diyorum. Oyle bir ağlıyor ki sanki kolu kopmuş. Belli bi yerden sonra bakıyor bizde tık yok bir anda kesiyor ağlamayı oyununa devam ediyor. Yemegi yere bilerek döktüğü an alıp sofradan kaldırıyorum kesinlikle eline yemek vermiyorum..... Bunun gibi seyler ve gercekten gelişme var cok sukur

Canım öncelikle sana sunu soyleyim bu hareket sunlar bunlar hic biri üstün zekalı oldugunu göstermez cocuğunuzun pedagglar sizi basından savmış. Benim de bir kızım var 1 yasında şimdiden hafeketliligiyle gelecegimizi belli ediyor. Ben pedagojik formasyonda gördüğüm kadarıyla sizin masum 3.5 yasında dediğiniz o ufaklik sizi kullanmayi oyle bir biliyor ki maalesef. Olay basit. Parka gitti bir cocuğa vurdu mu, gideceksiniz yanına bir daha vurursa oynamadan eve döneceğinizi söyleyeceksiniz. Tekrar vurursada alıp doneceksiniz. Bırakın ağlasın. Cocuk gelişiminin en onemli kavrami"ağla ağlar susar" eger bit sıkıntısı yoksa sırf isini yaptırmak icin ağlıyorsa sakin dokunmayın ağlasın. Ağlamanın dozu artacak dayanılmaz hal alacak belki ama sonunda susacak. Bunu sakin gaddarlik olarak görmeyin bu donemde ki davranış bicimi alışkanlığı tum hayatını etkileyecek cunku. Bakın kızım gereksiz yere ağladığında bırak babası ağlasın diyorum. Oyle bir ağlıyor ki sanki kolu kopmuş. Belli bi yerden sonra bakıyor bizde tık yok bir anda kesiyor ağlamayı oyununa devam ediyor. Yemegi yere bilerek döktüğü an alıp sofradan kaldırıyorum kesinlikle eline yemek vermiyorum..... Bunun gibi seyler ve gercekten gelişme var cok sukur
biz eşimle dediklerinizin hepsini harfi harfine yapıyoruz ama k.validem uygulamada sıkıntılı.. ee ben nekadar yapsamda bi taraf şımartınca olmuyor. bakalım anaokuluna gidince ne yapıcak..

Allah size ve sizin durumunuzda olan ebeveynlere sabır versin. Yavrunuz okula başladığında umarım sorun yaşamassınız. Ama okul ve yüzme bir arada olunca inanki o da yorulacak ve sen daha rahat edeceksin. Bide bakmışsın yıllar uçup gitmiş oğlunuz kocaman delikanlı olmuş. Artık bu günleri anlatır gülersiniz :)
inşallah okuldan çok ümitliyim :)

ay onun ağır elini yiyim ben :P

şimdiden bile verebileceğiniz kurslar var. k.valideniz götürüp getirebilirsen ne ala?

bizim komşumuzun gerçekten hiperaktif bir çocuğu vardı, teşhis konulmuş yani...Çok da sevimli bir çocuktu bence, hani bazı çocuklar olur itici böyle saygısız; öyle değildi sadece hareket etmek, koşmak, atlayıp zıplamak ihtiyacı vardı. Haliyle kırıp döküyordu, kadın günlere gelirken sonradan uyku ilacı vermeye başlamıştı çok üzülmüştüm:(

ay onun ağır elini yiyim ben :p

şimdiden bile verebileceğiniz kurslar var. k.valideniz götürüp getirebilirsen ne ala?
bizim buralarda pek yok varsa da biraz pahalı malesef.. seneye inşallah vericem spora.. valla çocuk büyütmek zormuş hele çalışırken daha da zormuş. ağaç yaşken eğilir diye uğraşıyoruz işte.. hem kendine hem topluma faydalı sağlıklı bir birey olsun diye..

burda bir sürü şey okuyoruz yok kocam böyle şöyle diye bende kendi kocamda yeri geldi söylendim şikayetçi oldum. amacım oğlumu her konuda duyarlı bir erkek olarak yetiştirmek. dünya onun etrafında dönmüyo anlasın. gözümün nuru o ayrı ama terbiye çok ayrı ..

eylülde okula başlıyor öğretmenine eti senin kemiği benim dicem :)

bizim komşumuzun gerçekten hiperaktif bir çocuğu vardı, teşhis konulmuş yani...Çok da sevimli bir çocuktu bence, hani bazı çocuklar olur itici böyle saygısız; öyle değildi sadece hareket etmek, koşmak, atlayıp zıplamak ihtiyacı vardı. Haliyle kırıp döküyordu, kadın günlere gelirken sonradan uyku ilacı vermeye başlamıştı çok üzülmüştüm:(

günlere gidicem diye asla oğluma ilaç vermem yanlış anlama.. ben inan çoğu şeyden mahrumum bu yüzden. allahtan annem k.validem varda eşimle arada kaçabiliyoruz bilyerlere ..

benimde oğlum yüzünden gülücük eksik olmaz maşallah neşesine insanlar hayran kalır ama hareketli işte. kırıp dökmesi hiç yok bizimkinin.. tek derdi kovalambaç kudurmalı oyunlar.. hiç kıskanç değil nesi varsa verir herkese eşimle bende öyle değilim ondan galiba tek sıkıntımız herşeyi taklit ediyor parkta bi kavga görse biri onu itse hop oda başkasını iter.. biraz zor çocuk olduğundan k.validem ağlamasın diye şımartıyor.. kadınada kolay değil tek başına bütün gün uğraşıyor..

arkadaşlar merhaba . 3.5 yaşındaki oğlum hiperaktiv bu sene anaokuluna başlıyor. inanın çok zorlanıyorum götürmediğim ne psikolog kaldı ne psikatır nede pedagog hepsinin söylediği şey ilaçlık bi durum yok. büyüyünce spora verin, üstün zeka... çalışıyorum k. validem bakıyor. eşimde baba olarak çook ilgili ama çook yoruluyorum. oğlum çok harekeli gittiğimiz hiç bir yerde rahat yüzü göremiyorum hem kendini hem bizi mahvediyor. bu sene tatile gittik sormayın başımıza gelenleri her yerim mosmor oldu koşuşturmaktan. oğlum yapılıda bir çocuk elde ağır şakayla karışık patlatıp duruyor herkese. oyun yapıyor aklı sıra yavrum ama.. ne oyun parkında huzurum var ne evde.. benim gibi olanlar varsa aranızda bi akıl verin bana ne yapayım nasıl bi yol izliyeyim...
üstün zeka olduğunu nasıl anlamışlar?

günlere gidicem diye asla oğluma ilaç vermem yanlış anlama.. ben inan çoğu şeyden mahrumum bu yüzden. allahtan annem k.validem varda eşimle arada kaçabiliyoruz bilyerlere ..

benimde oğlum yüzünden gülücük eksik olmaz maşallah neşesine insanlar hayran kalır ama hareketli işte. kırıp dökmesi hiç yok bizimkinin.. tek derdi kovalambaç kudurmalı oyunlar.. hiç kıskanç değil nesi varsa verir herkese eşimle bende öyle değilim ondan galiba tek sıkıntımız herşeyi taklit ediyor parkta bi kavga görse biri onu itse hop oda başkasını iter.. biraz zor çocuk olduğundan k.validem ağlamasın diye şımartıyor.. kadınada kolay değil tek başına bütün gün uğraşıyor..

o kadının çocuğu ciddi rahatsızdı ama gece de pek uyumadığını söylüyordu, bitmiş bir haldeydi.
apartmanca duyunca çok üzülmüştük zaten, sonradan taşındılar. büyüdükçe hafifleyecektir mutlaka, sabrınız bol olsun

hiperaktivite herkesin bildiği gibi hareketlilik üstün zekalılık değil diye biliyorum ciddi bir sorun arkadaşında dediği gibi dikkat eksikliği oluyo hiperaktivitede aşırı hareketlilik herşeyden çabuk sıkılma odaklanamamak yani halk deyimiyle çok hareketli üstün zekalı anlamına gelmiyor onlar üstün zekalılar grubuna giriyor zaten dr.a götürmüşsünüz ilaçlık bir durum yokmuş çocuğunuz hareketli işte ne güzel zamanla yavaşlar ayrıca üstün zekalı olmakta iyi bir şey değil çok büyük sorumluluk istiyor çünkü böyleleri ya ihya oluyor ya serseri dikkat etmek lazım yani sen yinede bir dra götür tam tanı konsun için rahatlar

bizim buralarda pek yok varsa da biraz pahalı malesef.. seneye inşallah vericem spora.. valla çocuk büyütmek zormuş hele çalışırken daha da zormuş. ağaç yaşken eğilir diye uğraşıyoruz işte.. hem kendine hem topluma faydalı sağlıklı bir birey olsun diye..

burda bir sürü şey okuyoruz yok kocam böyle şöyle diye bende kendi kocamda yeri geldi söylendim şikayetçi oldum. amacım oğlumu her konuda duyarlı bir erkek olarak yetiştirmek. dünya onun etrafında dönmüyo anlasın. gözümün nuru o ayrı ama terbiye çok ayrı ..

eylülde okula başlıyor öğretmenine eti senin kemiği benim dicem :)

sizi canı gönülden tebrik ediyorum. umarın evladınızdan yana hiç bir zaman başınız yere eğilmez. yüzünüzü güldüren bir evlat olur inş.

adı üstünde çocuk. elbette ki yaramaz olacak. her çocuk bir olmuyor. kimi daha aktif olurken kimi gün boyu tv karşısında oturabiliyor. sıkmayın kendinizi. elbet bu günler geçecek ;)

üstün zeka olduğunu nasıl anlamışlar?
oğlumun yaş grubu için olan bir zeka testini uyguladılar..bunu psikatırda yaptılar özel de. düzenli olarak pedegog yardımı aldık o dönemde sadece anne baba diyordu şimdi maşallah söktü sayılır her geçen gün yeni bir gelişme var. şuan pedagog yardımı almıyoruz.

hiperaktivite herkesin bildiği gibi hareketlilik üstün zekalılık değil diye biliyorum ciddi bir sorun arkadaşında dediği gibi dikkat eksikliği oluyo hiperaktivitede aşırı hareketlilik herşeyden çabuk sıkılma odaklanamamak yani halk deyimiyle çok hareketli üstün zekalı anlamına gelmiyor onlar üstün zekalılar grubuna giriyor zaten dr.a götürmüşsünüz ilaçlık bir durum yokmuş çocuğunuz hareketli işte ne güzel zamanla yavaşlar ayrıca üstün zekalı olmakta iyi bir şey değil çok büyük sorumluluk istiyor çünkü böyleleri ya ihya oluyor ya serseri dikkat etmek lazım yani sen yinede bir dra götür tam tanı konsun için rahatlar
Kesinlikle öyle ve teşhisli bir sağlık sorunu. Okulda hem başarısını hem de sosyal hayatını çok fazla etkiliyor.

Back
X