- 27 Ağustos 2015
- 6.347
- 19.883
- Konu Sahibi EU1
Ci evet veya tamam
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
BEN HİNTÇE BİLİYORUM.
Merhaba öncelikle şunu söyleyeyim evet Hindistanda birçok dil konuşulur ama ana dil İngilizce ve Hintçedir. Hintçe sandığımız gibi zor bir dil değil. Çok kolaydır. 2yılda bile akıcı Hintçeniz olabilir. Öğrenmek için Facebook'ta Hintçe Öğreniyoruz grubuna katılabilirsiniz. Ayrıca Hintçe'de Türkçe ile ortak çok kelime var. Grameride yani vümle yapısı aynı Türkçe gibik özne(main-ben, tu/tum-sen, wo-o, biz-hum, siz-aap, onlar-wo) +nesne+fiil kökü(aana-gelmek, aa-gel) +zaman eki(-raha(erkek tekil için) - rahe(erkek çovuğul için) - rahi(bayan için hem çoğul hem tekil)) +özneye göre yardımcı fiil(hoon-main için)(ho-tum için) (hai-tum, ve wo için) (hain-aap ve hum için) raha/rahe/rahi şimdiki zaman eki.
evet biliyorum ama bizden öncede yazmışlar
evet biliyorum ama bizden öncede yazmışlar
Mujhse-benimle dosti-dostluk karoge-yapacaksın düzgün hali=benimle dostluk kuracak mısın/kurar mısın. Meri mehebuba-sevgilim demek. Kusura bakmayın geç yanıtladımEne bilen varmis. Benim yazdiklarim dogru mu? Muchse dosti karoge? Arkadas miyiz mi demek yoksa arkadas olalim.mi?
Meri mehebuba- benim sevgilim gibi bir sey mi ?
Ab-ı tum ne demek ?
Mujhse-benimle dosti-dostluk karoge-yapacaksın düzgün hali=benimle dostluk kuracak mısın/kurar mısın. Meri mehebuba-sevgilim demek. Kusura bakmayın geç yanıtladım
Mujhse-benimle dosti-dostluk karoge-yapacaksın düzgün hali=benimle dostluk kuracak mısın/kurar mısın. Meri mehebuba-sevgilim demek. Kusura bakmayın geç yanıtladım
maşallah sende baya biliyomuşunKai bole ? Ne olacak
kai karo?- ne yapayim
Gar aye - gelmek mi?
Kya hogi/kya hoga? (ne olacak)maşallah sende baya biliyomuşun
yanlış alıntılama oldu :)Kya hogi/kya hoga? (ne olacak)
Kya karoon? (ne yapayım)
Ghar aaye eve geldi demek
Ci bu evet olabilir.maşallah sende baya biliyomuşun
Ci bu evet olabilir.
Bu yazdiklarim degil de bildigim.baska bir dilden cok kelime var bu dilde.
O yazdiklarimi uydurdum. Yaklasmisim ama