Hindi Cumhuriyeti Değiliz!

Hindi Cumhuriyeti Değiliz! Bu konuda Birşeyler Yapılmalı .

• Ankete Katılan
    261

arkadaşlar,bu konuyla ilgili bana yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim...
bu arada gazeteci listemize sayın yiğit bulut'u da alalım.bu beyefendinin bizlerin sesine kayıtsız kalmayacağından eminim.kendi köşesinden bile destek olacağına inanıyorum...
ybulut@gazetevatan.com
şayet listemizdeyse gözümden kaçmış demektir,şimdiden özür dilerim...

Arkadaslar ulkemizin adi nasil aniliyor biraz bunu netten arastirinca insan anliyor olayi nasil dalga gectiklerini onlarin telafuz sekli baska dalga gecilmesi baska, Hindi denir denmez belki sorun degil ama simdi yazacaklarim bakalim ne cagristiracak sevgiler

Bunu bir forumdan okudum turkce degil ben size yaziyorum olay sigara birakma yontemi sorusundan sonra Turkiye ve Hindilere geliyor

arkadasina cold Turkey diyor anlami nedir isteyen arastirsin

dinde froide ne demek bunada bakin

C"est le truc de la dinde!!!
cold turkey yeah yeahhhhhh

Bizim gibi ulkemizin isminin Turkey Degil Turkiye olarak anilmasini isteyenler cok ama belki sonuc alamadilar, ama onlar alamadi bu onemli konu degil demekle bizde basaramayanlar grubuna dahil oluruz, en azindan sonuc alana kadar bunu gundeme getirmek amacindayiz yukarida bir kac mesaj eklemistim bunu dikkatle okursak belki biraz daha aciklayici gelebilir, ulkemizin sorunu yok degil zaten bu konudan sonra bana gelen haberle birlikte baska bir protesto icin birlik olmayi bu sefer bize eslik eden grup rica etmisti kucuk cocuklara tecavuz edenlerle ilgili kanun cikarilmasi vs icin protesto bunada faydamiz olursa ne mutlu bize sevgiler

sevgili arkadaslar bunu sadece isim degistirmek olduguna inanmiyorum ve sadece isim degistirmek icin kafa sisirdigimizede belki siz Hindi diye anilmaktan rahatsiz olmuyorsunuz ama ben oluyorum Irlanda'da yasiyorum dili ingilizce ,oglum 7 yasinda ve ingilizcesi cok guzel oglum hindi yemiyor biliyor musunuz ve buranin ozel bir yemegi ,daha 4 yasindayken irlandali bir arkadasim ingilizce olarak hindi yer misin dedi ve cocuk ben zaten hindiliyimm nasil hindi yerim ki dedim ,arkadaslarim olayi komik karsilasalarda bu beni cok uzdu ,isteyen katilir istemeyen katilmaz ben 3 haziran grubu olarak gereken adreslere maili ulastirdim ,kk'dan kopy yapamadigim icin yaklasik 20 dakikami harcayarak tek tek adresleri yazdim ,hayatimin sadece 20 dakikasini harcadim cok mu sanki ,ses getirip getirmesi suan da benim icin cok onemli degil ,onemli olan Hindi Cumhuriye'ti olarak anilmaktan rahatsiz olan ben ufak da olsa birseyler yaptim,eger sesimiz yukselirde degisirse "Turkiye Cumhuriyeti" olursa inanin vicdanen cok buyuk bir rahatlik hissedicegimden eminim

Arkadaslar sanirim yanlis anlasilma var biz ulkemizin ismini degisitmiyoruz biz TURKIYE CUMHURIYETI diye anilmaliiz benim yaniliyorum biri bana akil versin, burada soz konusu olan Ahmet Mehmet vs isim soyadi degil burada gundeme getirilmek istenen ulkemizin adi bunu yillardir gormezden gelmeleri zaten hata simdide yeni gelen nesillerde olsun ne olacak diyorlar sanirim ama yabanci linkleri okuyabilenler nasil dalga geildigini anlayabilirler Fransica SOGUK HINDI sizce uygunmu, tabi diyeceksiniz ki isim duzletildi e ne olacak gene onlar oyle diyecek diyebilirler kimsenin agzini susturup klavyesini saklayamayiz bu kelimeyi yazma diye ama bizim ulkemizin unvani TURKIYE CUMHURIYETI sevgiler

Canim seni anliyabiliyorum ozellikle yurt disinda olanlar ulkesinin isminin telfuz sekline daha cok uzuluyorlar galiba, bende yurt disindayim buradada Hindi demek birde saka yaptiklarinda Soguk hindi oluyoruz, aslinda ben bugun birkac yazi ekledim belki okumusundur, zaten biz ismimizi degistirmiyoruz haklisin bunu anlamak gerek bizim zaten ismimiz TURKIYE sadece bunu vurgulamaya calsiyoruz ama umarim basaririz, bu arada ogluna kiyamam oda hakli benim oglumda Hindimliyiz deyip duruyor ama ne dersin biraz daha buyuk okuyup izah ediyorum iste.

Bende kopyalama yapmadan tek tek gonderdim olsun emeklerine saglik canim , isteyen gonderir isteyen gondermez ama bir tek ricam olacak gondermek istemeyen vazgecer sevgilerimleŞeniz

Dafneciğim tamam böyle düşünenler katılmasın diyorum ben de, ama bizi yönlendirmeyin zaten yolumuz belli :)
Yani bu konuyu silsekte artık ok yaydan çıktı biz göndereceğiz :) Ayrıca katılıyorum bir tek yanlış kullanılan ismimizi değil daha başka şeylerimizi de değiştirmemiz gerekiyor.Mesela ülkemizde yoksulluk sınırı altında yaşayan ,işsiz ,asgari ücretle geçinmeye çalışan insanlarımız daha güzel şartlarda yaşasalar.
Ekonomimiz düzelse ,dışarıya bağımlı olmasak bu kadar. Eski saygınlığımızı kazansak , terör sona erse barış içinde yaşasak vs.vs.
Ama adımız da doğru söylense :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar;

Hepimiz biliyoruz Türk ün şanlı tarihini, dalga geçenin dönüp de kendisi ile dalga geçmesi gerektiğini , vs. vs..

Burda konu bu değil ki?

Görsel olarak, uluslararası platformda, bunun önemsiz olduğunu nasıl savunabilirsiniz..?

TÜRKİYE, TÜRKİYE DİR..Neden Turkey ya da Turrkeyü ya da bilmem ne olsun ki? Neden yani..?

Neyse o..TÜRKİYE, doğrusu bu, doğrusu varken neden farklı birşey olsun..?

Burda Turkey in hindi anlamına gelmiş olması değil ki sorun..
Turkey= ılık esen rüzgar da olsa, protestoya katılan arkadaşlar yine aynı fikirde olacaklardı belki de...

Belki sonuçsuz kalacak, konu o değil..Önemli olan adım atmış olmak..Umarım anlatabildim ...

Arkadaşım bak güzel bir örnek vermişsin, hakkımızda ne düşünürlerse düşünsünler biz kendimizi biliriz .Bana gerizekalı da dense ben kendimi bilirim sadece terbiyeye davet ederim.
Bu kişisel bir olay değil egemenlik kayıtsız şartsız milletinse ben de milletsem ülkemin adı olması gerektiği gibi anılacak ben öyle istiyorum bu kadar basit :)
Yani benim bir adım var kimse kafasına göre adımı değiştirmesin istiyorum .
Şimdi hindi diye akıllarda kalırız ama ülkemizin adı TÜRKİYE olarak anılırsa bundan 100 yıl sonra turkey adı unutulacaktır ve dalga geçilmeyecektir. Biraz da geleceğe yatırım yapmış oluyoruz, ileriyi de düşünüyoruz yani.
Gördüğümüz yanlışlara kendimizce dur diyeceğiz .
Ve biz bir duruş sergilemiş olacağız .
Neyse biz işimize dönelim :)
Katılanlar zaten gönderecekler, katılmayanların da canı sağolsun.

Liste 1Arkadaşlar yapacağımız şeyi bilmeyenler olabilir :) Bu alttaki metni , alttaki adreslere gönderiyoruz hepsi bu :)Kolay gelsin :)Hepinize desteklerinizden ötürü teşekkürler TÜRKİYE, SİZİNLE GURUR DUYUYOR :)
KONU;HİNDİ CUMHURİYETİ DEĞİLİZ
Republic of Turkey"... Türkiye uluslararası faaliyetlerde böyle anılıyor

Türkiye" kelimesinin bir başka dilde hangi anlama geldiğinin hiç önemi yok.
Yabancı bir sözcük olan Turkey kelimesinin de "hindi" anlamına gelmesinin hiç bir önemi yok.
Önemli olan bu ülkenin adının "Türkiye" olduğudur.
Bu ülkenin adı "Turkey" değil "Türkiye" dir ve herkes bunu, bu şekilde kullanmak zorundadır.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 'Hindi Cumhuriyeti' adıyla varlığını sürdürmesine diline, ırkına, kökenine bağlı hiç kimse rıza göstermez.Bizler sayıca az olsakta yüreği büyük KADINLAR KULUBU üyeleri ve duyarlı TÜRK vatandaşı olarak
"Republic of Turkey = Hindi Cumhuriyeti" Bu ismi istemiyoruz. Lütfen bu konuda birşeyler yapın.

"Republic of Türkiye" olmalı.
SAYGILAR

ybulut@gazetevatan.com; selin.ozavci@aksam.com.tr; aycan.saroglu@aksam.com.tr; selen.birsam@gmail.com; emrah.guler@aksam.com.tr; ece.arar@aksam.com.tr; gulumdagli@gmail.com; tarik.toros@aksam.com.tr; gulenay.borekci@aksam.com.tr; fugens@gmail.com; onderayla@gmail.com; ahu.uz@aksam.com.tr; ozlem.koyoglu@aksam.com.tr; mine.akverdi@aksam.com.tr; ozlem.koyoglu@aksam.com.tr; turkan.yilmazer@aksam.com.tr; sonsuz@derki.com; baris.kocaoglu@aksam.com.tr; k.dikbas@zaman.com.tr; e.mahcupyan@zaman.com.tr;

a.yildirimturk@zaman.com.tr; a.aymaz@zaman.com.tr; i.ozturk@zaman.com.tr; n.hazar@zaman.com.tr; ali.unal@zaman.com.tr; t.alkan@zaman.com.tr; a.bulac@zaman.com.tr; e.dumanli@zaman.com.tr; m.niyazi@zaman.com.tr; m.yilmaz@zaman.com.tr; f.turkel@zaman.com.tr; a.yildirimturk@zaman.com.tr; b.ayvazoglu@zaman.com.tr; h.ozturk@zaman.com.tr; f.ertan@zaman.com.tr; tgc@tgc.org.tr; bm@tgc.org.tr; basinsenatosu@tgc.org.tr; c.usak@gyv.org.tr; e.aytav@gyv.org.tr; g.vural@gyv.org.tr; htokak@gyv.org.tr;

s.yaylaci@gyv.org.tr; bilgi@bik.gov.tr; baskon@basinkonseyi.org.tr; emd@emd.org.tr; info@gazetecilercemiyeti.org.tr; info@karikaturculerdernegi.org; ratem@ratem.org; rayad@rayad.org; tbb1908@yahoo.com; info@gazetecilerfederasyonu.org; fmd@fmd.org.tr; tsyd@tsyd.org; t.alkan@zaman.com.tr; iletisim@microsoft.com; info@edevlet.net; tturenc@hurriyet.com.tr; dhizlan@hurriyet.com.tr; mehmetyilmaz@hurriyet.com.tr; ahmethakan@hurriyet.com.tr;

vmunyar@hurriyet.com.tr; ftinc@hurriyet.com.tr; ekumcu@hurriyet.com.tr; skucuksahin@hurriyet.com.tr; esaglam@hurriyet.com.tr; ecelebi@hurriyet.com.tr; aarman@hurriyet.com.tr; rturan@hurriyet.com.tr; noyandogan@hurriyet.com.tr; csemercioglu@hurriyet.com.tr; nilfm@hurriyet.com.tr; adam@hurriyet.com.tr; t.akyol@milliyet.com.tr; can.dundar@e-kolay.net; h.pulur@milliyet.com.tr; ytoruner@milliyet.com.tr; guras@milliyet.com.tr; ytoruner@milliyet.com.tr; ankcum@ttnet.net.tr;

erdalatak@superonline.com; yakup@metu.edu.tr; ankcum@ttnet.net.tr; erginy@tr.net; erolmanisa@yahoo.com; ekongar@cumhuriyet.com.tr; turkmini@superonline.com; behic.kilic@tercuman.com.tr; kusoglu@vizyonymm.com.tr; muzaffer.ilicak@tercuman.com.tr; hakki.kurban@tercuman.com.tr; senol.gezer@tercuman.com.tr; volkan.gunak@skyturk.com; lalesivgin@yahoo.com; serhatakkan@gmail.com; nazmicelenk@hotmail.com; mudafaaihukuk@superonline.com; aydin.menderes@tercuman.com.tr; mbarlas@sabah.com.tr; eardic@sabah.com.tr; nilicak@sabah.com.tr; esafak@sabah.com.tr;

utalu@sabah.com.tr; okur@sabah.com.tr; ulkutamer@sabah.com.tr; omerlutfimete@bugun.com.tr; epazarci@bugun.com.tr; mmetiner@bugun.com.tr; aisiklar@bugun.com.tr; cozdemir@bugun.com.tr; igurpinar@bugun.com.tr; caltinyelek@bugun.com.tr; pcakiroglu@bugun.com.tr; tozkan@bugun.com.tr; ikokbulut@bugun.com.tr; gokturkgulay@yahoo.com; atasgetiren@bugun.com.tr; tokta@bugun.com.tr; ngonultas@bugun.com.tr; aabir@bugun.com.tr;

epazarci@bugun.com.tr; canaksin@bugun.com.tr; haygun@bugun.com.tr; ctoprak@bugun.com.tr; erhancelik@bugun.com.tr; mehmetpaksu@gmail.com; ttufan@bugun.com.tr; selimerol@bugun.com.tr; fkaraosmanoglu@bugun.com.tr; eafyoncu@bugun.com.tr; cussak@bugun.com.tr; mabirand@e-kolay.net; rauftamer@posta.com.tr; zelyut@gunes.com; turgay.renklikurt@gunes.com; bektas_cengiz@hotmail.com; atoyer@deu.edu.tr; cetindiyar@mynet.com;

caralan@evrensel.net; hhuseyinevin@gmail.com; enversat@mynet.com; saymanyucel@yahoo.com; yilmaz.oztuna@tg.com.tr; yilmaz.altug@tg.com.tr; muhsin.abay@tg.com.tr; behcet.fakihoglu@tg.com.tr; toktayarzu@yahoo.com; mehmet.erel@dunya.com; osman.arolat@dunya.com; taylane@dunya.com; kusoglu@vizyonymm.com.tr; hakki.kurban@tercuman.com.tr; levent.cezik@tercuman.com.tr; aydin.menderes@tercuman.com.tr; tulin.koksal@tercuman.com.tr; spor@tercuman.com.tr; ogencer@yeniasir.com.tr; sedakg@gmail.com;

29 mayıs gurubu : candy38, smhsmh, denizinkızı,dilemma, mızzbunny, <çitlémbik>, gülsemin, nınım, elif59, iyi anne, papatya0606

30mayıs gurubu: ev hanımı, princess, su perisi, devit, funda72, Caramela*, yengecburcu, gülsü, emine Gülşen , ayça27,Limon, *mavili*

31mayıs gurubu: yeşimg, tyenuc_egzo, kubra663 , masiva, kızıldeniz, Birsu, from__hell , neseli45, GökyüzündeDans , blackqueen, MüLTeCi

1 haziran gurubu: eylül13, VAZGECILMEZIM, n.d. , rüyagibişeker, pelincikk, eylül25, ikizler11, bride , kuxen, fidele, örtmenim

2 haziran gurubu: bhk, ayshınce, Dafne,nacide48, kalimera, Selen_Ay, S&S, tanrubeyf, sszzkk,sinem_06 , anneyimmutluyum

3 haziran gurubu: Hoppidi, onetimes, hozlemk, elmayra:) , ebosh,Seher, süperstar, reflex , roseaysegul, kronick, ecenur

4 haziran gurubu: tadli, G&NUR24, ZuZuu, huysuz-citir, dmple, silver73, NeslihaN*, karabibernilis, nemida , nartaneleri, YILDIZCA

5 haziran gurubu: fatto, oburşirin, >>>SENemmm<<< , Ms.Eda, gülüm_annem, ilktuğ, xxtinaxözqe, (fattonun arkadaşı :)... ), nix, canavar, eldeniz

6 haziran gurubu: Lereenim, _EsCApE , bağcan, suayaz, ergene, efsunefe, puffpuff, EGELİNİNBİRİ, yeşilkurbaga, burcu8279

7 haziran gurubu: turuncu86, lepi, kuka, *ConversE*, Potasyum, Kanarya, meloshko, sarüs, SÜZGÜN,wemaski, incitanem

8 haziran gurubu: glsm32,ezbuz, Gözek, blur, birgül38, BULUTT, dergem, sulem, mujdes, zeynep006, ddm

9 haziran gurubu: nevbahar,çubuk kraker, Heros, pink79 , sibi , deniz15, janet , gonca2206 ,lotus79, bahti, nüket

Son düzenleme:

Arkadaşım düşünceni söyledin tamam saygı duyuyoruz teşekkürler .Şimdi biz yolumuza devam ediyoruz :)

ben de bi hatırlatma yapayım...bilen bilir; yıllar yıllar önce osmanlı zamanında kalma bir de 'hasta adam' lakabımız vardı diğer milletler arasında...eğer vakti zamanında liderimiz Atatürk de 'aman derlerse desinler, biz kendimizi biliyoruz ya' diye düşünseydi, bu olaya karşı çıkmasaydı belki de hala 'hasta adam' olarak anılıyorduk...

konuyu uzatmıcam ama ben de dönen dönsün demek istiyorum...aynı fikirde olmayan da yorum yazmasın lütfen...ve merak ediyorum, protestomuzla beklediğimiz kadar ilgilenilmediğini görünce bazı arkadaşlar 'ben demiştim' demek için mi böyle tavırlar sergiliyorlar...neyse uzatmıcam demiştim uzatmayayım... :)

arkdaşlar google da hindi cumhuriyeti değiliz yazdım acaba bir yerlerde haber yapılmışmıdır diye aramaktı amaç....ama bir sitenin forumunda şu yazıyı gördüm ve üzüldüm

Aynı geyik, aynı geyik...

Efendim, İngilizce dilinde "ü" harfi yoktur, ayrıca i harfi "I" şeklinde yazılır. Yani TÜRKİYE denmesi, İngilizce olarak mümkün değildir.

Gelelim konuya, Hindistan diye bir ülke var. Siz Hindistan derken, "Türkistan Türklerin yaşadığı yer, Hindistan Hindilerin yaşadığı yer" diye alay eden birini gördünüz mü? Ben görmedim.

Hadi onu geçelim, Mısır'ın adıyla dalga geçeni gördünüz mü? Göremezsiniz. İngilizce'de "Turkey" Hindi anlamına gelebilir ve bu rastlantısaldır.

Türk : Turk

İye : Eyy -Ayy Şeklinde telafuz edilebilir. (Farklı telafuzlar olabilir) Bu da Turkey, Turkay gibi sesleri oluşturabilir. Yani, "Turkey" denmesi çok da mantıksaldır. Senin radioyu kendi dil kuralların çerçevesinde "Radyo" yapman gibi bir şeydir, bu.

Eğer ortada bir alay varsa, bu Hindistanlılara var. India ile Hindistan arasında bağ kurun, bakayım.

Velhasıl kelam, abartmayın şu konuyu. Yıllardır "Turkey değil, TÜRKİYE" kampanyalarından gına geldi. Bana göre anlamsız kampanyalar. Hatta "hindi" anlamı hatırlatıcılığı bakımından, bedava reklam değeri bile taşıyor.

Bu topik bu protestoya destek verenlerin topigi, aksini dusunuyorsaniz
tartisma yaratmayin ve bu topige girmeyin!
Ne yapmaya calisiyorsunuz dusuncenizi kabul ettirmeye mi, etmedigimizi
dusuncemizin ardinda durdugumuzu yazdigimiz mesajlardan algilayabiliyorsunuzdur umarim!
Daha fazla bu topigi mesgul etmeyin lutfen

bu ülke hepimizin ülkesi ! ne yani bi savaş çıksa , zaten dış ülkeler tarafından sömürülüyorduk deyip kenara mı çekileceksiniz? bunu merak ediyorum işte...

Son düzenleme:
canlarım eleştirmek kolay da saygı duymak zor geçende editör un bir yazısını okumuştum ne kadar haklı aslında altın kural gibi olduğu için alıntı yapıyorum
Eleştiri yaparken ;

- ben bu rengi beğenmiyorum çok çirkin YANLIŞ ELEŞTİRİ
- ben bu rengi beğenmiyorum çok çirkin, lütfen bu rengi Lila ile değiştirmemiz söz konusu olabilir mi ? DOĞRU ELEŞTİRİ

yani alternatif üretmeden, yapıcı olmadan yapılan eleştiriler dikkate malesef alınmayacaktır. Bu yüzden lütfen eleştirilerinizi alternatif olmasa bile açık açık detaylı olarak dile getirmenizi istiyorum.

Arkadaşlar konu hakkındaki duyarlılığınız için hepinize çok teşekkür ederim.
Beni de aranıza dahil edebilirsiniz.
Her ne kadar yoğunluğumdan dolayı forumda pek bulunamasamda mesajlarınıza yanıt verip destekleyebilirim.
Bana mesaj atabilirsiniz.

Sevgilerimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…