Hindi Cumhuriyeti Değiliz!

Hindi Cumhuriyeti Değiliz! Bu konuda Birşeyler Yapılmalı .

• Ankete Katılan
    261
Arkadaşlar sizlere tarihin tozlu sayfalarından bir şey anlatayım,

Hindi evet hakikaten kulağa hoş elmiyor,fakat şu bir gerçekki Hindi bizim insanımıza Hindistandan geldi,biz onlardan aldığmız için hep ona hindi dedik,ingilizlerde bizden aldılar ve o hayvancağıza türkey adını koydular,ama onlarla bizim aramızdaki tek fark biz asla hindi izmini kullanarak hintlilerle alay etmiyor,dalga konusu yapmıyoruz,ama maalesef ingilizler bunu alay konusu yapıyorlar,Bu yüzden onları kınıyorum,saygıya davet ediyorum.

ve ülke isimlerine gelince aslında her ülkede isim değişikliği oluyor,

Mesela Almanyayı ele alalım,
Biz Almanya diyoruz,
Almanlar kendileri Deutschland diyorlar,
İngilizlerde Germany diyor,

Türkiye mesela bizim kullandığımız kelime
Almanlar Türkei
İngilizler Türkey diyor...

Yani buda bana çok şaçma geliyor,HER ÜLKE KENDİNE BİR İSİM BELİRLEMELİ VE BÜTÜN ÜLKELERDE BU İSMİ KULLANMALI,

Ve Tabiki bende TÜRKİYE DENİLMESİNİ İSTİYORUM....

bende 29 mayista atmak istiyorum kizlar a.s.
ve bence birde saat mi belirlesek napsak :uhm:
birden hucum eder gibi olsun :mymeka:

bende katılıyorum canım.hindi olarak adlandırmak ülkemizin adını çok rahatsız edici.bazen dalga konusu bile yapanlar oluyo.bu çok çirkin.ben yutdışındaki arkadaşlra mektup attığmda daima TÜRKİYEdiye yazıyorum ülkemizin adını.onlar turkey diye yazdıklarında ise uyarırım hep .NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. Sana canı gönülden desteğim arkadaşım.

kızlar ya ben mail atmıştım ama şimdi gene atacam.bi arkadaş kısaca anlamlı bir mail hazırlamıştı onun linkini bana verirmisiniz ondan göndermek istiyorum da.bir türlü bulamadım:uhm:

arkadaşlar,
yeni katılımlarla listeler hazırlanacak ve e-mail adresleri tekrar güncellenecek.topiği takip edersek herkese gerekli açıklamalar yapılacaktır.
hepinize emekleri için teşekkür ederimŞeniz

Özgürcem ben aslinda hergün mail atabilirim.. Istediginiz gün veya günlere benide ekleyin... Hangi gün olursa olsun mesaj atmaya firsatim var...

Bende varim mumkunse hafta arasi olan gunlere yazarsaniz hergun atabilirim, tabi sonunda biktik bu cadidan derler ama olsun amacimiz bu zaten, elimden geleni yapmaya hazirim benide ekleyebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…