Hindi Cumhuriyeti Değiliz!

Hindi Cumhuriyeti Değiliz! Bu konuda Birşeyler Yapılmalı .

• Ankete Katılan
    261
Güzel haberler kadar can sıkıcı haberlerde var olsun
hiç önemli değil biz yılmadıktan sonra ...jeyyar
sesimiz yavaş yavaş duyuluyor ya ne mutlu bize :hooray:

kafasını kuma sokmuş,aldırmayan bir insan daha..bu kampanyamız ile ilgili bir yorum yazmış ki sadece kendini kandırmak bu başka bir şey değildir..polyanna gibi lay lay lom yapmaya gerek yok diyorum..biz bile bu yapılan haksızlığı görüyoruz ama sizler sadece pembe yalanlar söyleyerek kendinizi avutmaya ve bu yalanlara kendiniz dahi inanmaya çalışıyorsunuz pes doğrusu..

Zülfü Livaneli
Geçenlerde yabancı bir büyükelçilikte şükran günü davetindeydim. Bilindiği gibi Amerikalılar bu önemli bayramlarında hindi yiyorlar.

Masaya kızarmış bir hindi gelince söz ister istemez bu hayvana “turkey” adı verilmesine kaydı.

Bu konu bazı Türkleri çok rahatsız ediyor ve İngilizce’de Turkey yerine Türkiye denilmesi için büyük bir mücadele veriyorlar.

Oysa bu ismin, bazen karışıklık yaratması dışında hiçbir sakıncası yok. İnsanlar ülkeden bahsederken hindiyi akıllarına getirmezler bile.

Karışıklık dediğim de şu: Geçen gün yabancı bir internet sitesinde frozen ve Turkey kelimelerini görünce, Türkiye’nin AB üyeliğinin dondurulduğunu anlatan bir makale sanıp hemen tıkladım ve karşıma hindinin donmuş olarak da fırına sürülebileceğini anlatan bir yemek tarifi çıktı.

Böyle yanlışlıklar dışında kimsenin aklına hindi denilince Türkiye gelmez.

Düşünün ki biz de bu kuşa bir başka ülkenin adını vermişiz; hindi diyoruz. Hindi dediğimizde de aklımıza Hindistan gelmiyor.

O akşam yemeğinde yanımda oturan Ürdün Büyükelçisi’nin eşi, hindiyle ilgili çok ilginç bilgiler verdi.

Araplar hindiye Rumi ya da Habeş diyorlarmış. Daha doğrusu kind-i Rumi ve kind-i Habeş derlermiş: Yani Rumi horozu ya da Habeş horozu.

Daha da ilginci şu:

Brezilyalılar hindiye Peru adını vermişler.

Bunları öğrendikten sonra benim sözlüğümde hindiyi karşılayan sözcük ve ülke-halk-kültür sayısı beşe çıktı: Turkey, Hindi, Rumi, Habeş, Peru.

Nedense bu acayip hayvana herkes bir ülke adı vermiş. Keşke etimoloji uzmanları bu garip olguyu açıklasa da işin gerçeğini öğrensek.

Dolayısıyla fazla alınganlık göstermeye ve kendimizi hindi gibi hissetmemize gerek yok.

Tarayacak olsanız her dil, başka kültürler hakkında çok acıtıcı ve aşağılayıcı ifadeyle dolu. Hindiye gelene kadar neler var.

Baksanıza biz bile kendimizle ilgili konularda çok duyarlı davranmamıza rağmen, başkalarını aşağıladığımızı fark etmeden neler söylüyoruz.

Koskoca Acem kültürünü Acemi diye aşağılıyoruz, dilimiz Araplar hakkında bir sürü küçültücü ifadeyle dolu; “Ne Arabın yüzü ne Şamın şekeri” diyoruz, karmakarışık olmuş işleri Arap saçına benzetiyoruz, Arap kelimesini de siyahi karşılığı kullanıyoruz ama kendi dertlerimizle o kadar ilgiliyiz ki başkalarının canını yakacak ifadelerimizi fark etmiyoruz bile.

Kısacası içiniz rahat olsun; biz hindi değiliz.​
:enbuyukkk::enbuyukkk:

Son düzenleme:
aa arkadaşlar yeni bi tane daha mı var kampanya benide yazın yeni gördüm uzun zamandır şehir dışındaydım da TÜRKİYE!

gazeteye üye oldum ve yorumu mu yaptım kızlar cevap gelirmi bilmem ama oturup düşüneceği kesinşakkıdı

gazeteye üye oldum ve yorumu mu yaptım kızlar cevap gelirmi bilmem ama oturup düşüneceği kesinşakkıdı

Demokrasinin faşist ve totaliter bir rejimi ülkeye yerleştirmek anlamına geldiğini savunan kişilerin yorumları böyle oılur ancak..Zaman gazetesi ny times gazetesinin TÜRKÇE çevirisi olduüğundan ne yazarlarına ne içeriğine ne de haberleirne güvenmediğim bir gazetedir. Zaten onlara hiç mail yollamadım, yollamam da bu yorumlardan sonra...
CUMHURİYET kavramı karşıtlarından böylşe bir talepte bulunmak yanlış...

gazetenin sitesinde yaptığım yorumlardan hiç birinin yayınlanmaması da demokrasi(!!!!) den bahsedenlerin demokrasi anlayışlarını ortaya koyuyor...

ÖzgürCem bizim hakkımızda Tercüman Gazetesinde olumlu yorumlar yapan Ahmet Çavuşoğlu nun mailini bulamadım demiştin... Eğer hala bulamadıysan ben buldum... Teşekkür mesajı için hani yerimseniben...

AHMET ÇAVUŞOĞLU
Eposta : ahmet.cavusoglu@tercuman.com.tr

bilmiyorum ama sanki mailler
bazı insanlar tarafından fark edilmeye başladı.
yorum ne olursa olsun farkedilmek güzel birşey
bizden tarafa olan mutlaka biri veya birileri çıkacaktır.
aslında maillara ısrarla devam etmek lazım benim fikrim
umarım cevap alırsın birilerini düşündürürsün.

Zaman gazetesini bırakın şimdiii :) Biz ayrım yapmadan heryere göndereceğiz, destek olmasalar bile en azından sesimizi duyacaklar :)
Ey kadınlar kulübü cemaati Şeniz şimdi öğretmenleri öğrencileri bilgilendirmeye bakalım :) Mutlaka hepimizin ailesinde öğretmen vardır jeyyar
Toplanalım eylüle kadar, ama tabi bu, ara ara mail göndermeyeceğimiz anlamına gelmiyor. jeyyar

bu yorumdan cok rahatsız olduğumu söylemek isterim..
herhangi bir gazetenin cevirisi değildir zaman gazetesi..
burda şimdi zaman gazetesi avukatlığına da kalkışmam ama çok talihsiz ifadeler bunlar.

en rahatsız olduğum tavırlardan biri de,"ha yeri gelmişken ben de bunu söyliyim" tarzı alakasız yaklaşımlardır.
şimdi yazarın birinden yola cıkarak gazete için böyle ifadelerde bulunmak hiç hoş değil.
-ki sadece konuya başka bir boyuttan yaklaşmış Ahmet turan alkan..

ben daha önce defalarca mailleşmiştim aynen bu konu hakkında bu yazarla..
bu yüzden de destek vereceğini düşünmüştüm.
sadece konu farklı..

hemen herkesi cumhuriyet düşmanı yapmak ne kadar kolay değil mi??

bana hiç gelmemiş
oysaki konunun adını değişip lütfen bakar mısınız? yazmıştım senağlama

ny times gazetesini okursan söylemek istediğimi çok daha net anlarsın. zaman gazetesinin ne olduğu zaten bellidir,bunu tartışmaya bile gerek yok..Ama herkes ayrıum yapmadan Milli bir meseleyi gündeme getirmiş ve yapılan yorumları görmüştür..Farklı bişey beklemek yanlış olur

kızlar bu kadar mesaj yolladık sadece 1 tek geri dönen oldu kopyalıyorum
AŞAGIDAKİ YAZI YENİ ASIR'DAN AHMET YAZICIOĞLU'NA AİT... BUNA BENZER ÇOK HABER ÇIKTI GAZETELERDE... BİLGİNİZE...

Hindi Cumhuriyeti miyiz?
Birkaç haftadır "Biz Hindi Cumhuriyeti değiliz" diye yağmur gibi elektronik posta yağıyor.
Özellikle elleri öpülesi hanımlardan.
Ben de aynen bu elektronik postaları gönderen aziz okuyucularım gibi düşünüyorum. Biz Hindi Cumhuriyet miyiz?
Şanlı, şerefli Türkiye Cumhuriyeti'yiz.
"Republic of Turkey" ve "Made in Turkey" gibi sözlere hep takılmışımdır.
"Neden Republic of Türkiye" değil de Turkey? Ya da Türk Malı değil de, Made in Turkey? "Made in Türkiye" yazsanız ya.
Türkiye'nin uluslararası faaliyetlerde Turkey diye anılmasına şiddetle karşıyım.
- Yabancı bir sözcük olan Turkey kelimesinin hindi anlamına gelmesinin önemi yok. Bu ülkenin adı Turkey değil, Türkiye'dir. Bunu herkes bu şekilde kullanmak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin "Hindi Cumhuriyeti" adıyla varlığını sürdürmesine, diline, ırkına, kökenine bağlı hiç kimse rıza göstermez. Bizler duyarlı Türk vatandaşları olarak "Republic of Turkey = Hindi Cumhuriyeti" ismini istemiyoruz. Republic of Türkiye olmalıdır.
Bu görüşe aynen katılıyorum. Bizleri yönetenlerin, konuya duyarlı yaklaşmasını beklemek hakkımızdır sanırım.

--
Serhat AKKAN
Tercüman Gazetesi
0312 467 04 47

Biz genede mail gonderebilecekler kimse listeleyip gonderelim o halde Eylul ayina kadar bos birakmamis oluruz, ben kabulum gun belirleyelim gonderirim mailleri okusalar bile cevap vermiyorlar yadaanlayip hemen siliyorlardir neyse cevap verenler cikacak elbet gonderdikce belki bizden kurtulmak icin en azindan mailler dursun artik diye belki bir yerlerde gundeme gelir,ama biz sonucu istiyoruz tabiki yoksa baska derdimiz yok sevgiler

Aynen katiliyorum canim.Cumhuriyeti ve onun kazanimlarini birtürlü sindiremeyen (cemaatin) görüsleri bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…