Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim oğlum 3 aylıkken sünnet oldu ve ürolog hiç bu hidroselden bahsetmedi. Ertesi ay çocuk doktorumuzu değiştirmiştik o hidrosel var oğlunuzda biliyorsunuz değil mi dedi biz şok olduk tabii. Şuan çok büyük değil inşallah.Çoğu erkek bebek hidroselle doguyormus ama zamanla kapaniyormus açıklık. Ama oğlumda öyle olmadı gitgide büyüdü. 8 aylıktı sünnet için çocuk ürolojisi doktoruna götürdüğümde doktor söyledi. 2 yaşına kadar geçmezse ameliyat dedi. Çocuğun testislerine telefonun ışığını karanlıkta tutun eğer top gibi bı şey görünüyorsa hidroseldir, büyüyüp buyumedigini arasıra bu yöntemle kontrol edin. Oglumunki kuculmedi büyüdü zamanla ve üniversite hastanesinde ameliyat oldu, basit bir ameliyat, ameliyat sonrası sünnetle aynı neredeyse. Ameliyat sonrası bir komplikasyon yaşamadık.
Geçmiş olsun .üroloji doktoru sizi telaşa vermek istememiştir, demek ki hidroseli küçük bebeginizin, kapanır diye düşünmüştür. Zaten bebek de çok küçük daha hele bı büyüsün.Benim oğlum 3 aylıkken sünnet oldu ve ürolog hiç bu hidroselden bahsetmedi. Ertesi ay çocuk doktorumuzu değiştirmiştik o hidrosel var oğlunuzda biliyorsunuz değil mi dedi biz şok olduk tabii. Şuan çok büyük değil inşallah.
Ben kendi oğlumda sorun yaşamadım, sünnet ayrı hidrosel ayrı yapıldı. Uyanırken zorluk çekiyor çocuklar, 1 gün bile hastanede kalmadık, aynı gün taburcu olduk.2 yaş çocuğumda var. cerrah operasyon dedi.. sünneti de birlikte yapacak. Öncesi sonrası ne olacak endişeliyim
Merhaba benim oğlumda da var hidrosel. Karın zarında ufak bir boşluk oluyor o kısım bazı bebeklerde açık kalıyor testislere su sızmış oluyor. 1 ya da 1 buçuk yaşına doğru kendiliğinden karın zarı kapanabilir. Kapanmazsa cerrahi işlem gerekir.Bugün kontrol sırasında oğlum da çıktı, 2 aylık. Doktor testislerini ışık tuttu eğer bu şekilde saydam görünüyorsa hidrosel vardır dedi. Yani testislerinin etrafı normalden fazla su kaplıysa Bir nevi ödem diye düşünün dedi.
Yorumlarda "kapanmak" tabiri kullanılmış. Benim doktorun yorumlarından anladığım ve araştırmalarıma göre kapanacak bir şey değil. Neresi kapanacak anlayamadım, detay verirseniz çok memnun olurum. Bu durum bir ödem ve zamanla geçecek bir şey geçmediği takdirde de ameliyat olması gerekecek.
10 erkek bebekten birinde görülürmüş