• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Hıdrosefalı ve batan gunes sendromu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

berentos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2011
261
8
46
İstanbul
Arkadaslar benım kızımda hıdrosefalı cıkmıstı 8 ay evvel ama beyın cerrahısı onemsemedı bu tur bebeklerde olur beyın gelısımı beyın çapı gayet guzel ve normal dedı. Daha sonra baska bı nörolojı doktoru batan gunes sendromu dedı cocuk doktoruna anlattım oda farkettıgını soledı.en son 31 martta cocuk dr gıttıgımde batan gunes sendromunun coook hafıf kaldıgını kafaya takılacak gıbı deıl dedı. Ben sımdı tomografı falan cektırmıyım mı dr sımdılık ıstemedı sızde bole bısı yasadınızmı

Sız yasadınızmı bole bı durum.. Ne bılım dr pek onemsemedı buyudukce duzelme olur dedı bakıslarından anladı zaten ve zamanlada bakısları duzeldı ne bılım sımdı kafam karıstı

Benım kızımın kafası ılk zamanlar cok buyuyodu ve gozlerı ole bakıodu ama duzeldı bakısları kafa buyumesıde normal olculerde ve normal boyutta cocuk dr batan gunes kalmamıs gıbı bısey dedı hersey normal dedı.. Gozlerı artık asagıya deıl ortada normal bakıo yanı herseye tepkı verıo algılıo dr gerek duymadı premature bebeklerın genelınde olur. Kuvezde enfeksıyon dısında beyın kalp vs. Buyuk sıkıntılar hıc yasamadık zaten

Canım benim ortaya bakması sadece önemli değil.Daha bıngıldağı kapanmadığı için sorun yaşamazsın ama sonra problem yaratır.Yukarı bakabiliyo mu kafası tutabiliyo mu ensesinde sertleşme varmı.Hep bunlar kriterdir.Benim kızımda hidrosefali hasatası....

Yukarı bakıo kafasını cok guzel tutuyoo yerdeykende ole rahat tutyo 11 aylık suan desteksız oturuyo gozlerındekı batan gunes seklındekı bakısı artık yok ole ıste

o zaman endişelenecek bi durum yoktur.Bazı bebeklerin ventrikülleri geniştir veo kadarla kalır ama her ihtimale karşı çocuk doktoru değilde bi beyin cerrahisiyle görüşürün.İçiniz daha rahat olur.Bu hastalık önemsenmezse ilerde çok ciddi zararlara yol açabilir...

Ayyyy anammm bıtanesı bıle nekadar zor bakımı allah yardım etsın valaaa... Gozlerınde falan sıkıntı varmı kac kılolar suan:D

Berentos,
Bence vakit kaybetmeden iyi bir beyin cerrahına tomografi veya mr la beraber gidin. Hatta mümkünse Prof. Dr. Memed ozek ten randevu alın. Biz az daha deneyimsiz bir beyin cerrahi yüzünden beynin sol tarafında hasar almasına sebep olduk. Oğlumuz 28 hftlk doğdu beyin kanaması oldu hodrosefali gelisti ama kafa çapı çok artmamıştı. Meger sol ventrikul çok genişlemiş suan hastanedeyiz sant takıldı oğlumuzun gözleri nasıl rahatladı anlatamam resmen batan gunes sendromu barizdi.

Ben tomografı cektırdım bakıldı batan gunes durumunda acayıp bakıodu ılk zamanlar fakat suan yok denecek kadar duzeldı beyın kanamasıda gecırmedı hıc kafa capı ılk zamanlar cok buyuyodu ama suan normal seyrınde ama genede ılgılenıcem bu konuyla tesekkur ederım... Bu arada oglunuz suan kac aylık

Berentos,
Bence vakit kaybetmeden iyi bir beyin cerrahına tomografi veya mr la beraber gidin. Hatta mümkünse Prof. Dr. Memed ozek ten randevu alın. Biz az daha deneyimsiz bir beyin cerrahi yüzünden beynin sol tarafında hasar almasına sebep olduk. Oğlumuz 28 hftlk doğdu beyin kanaması oldu hodrosefali gelisti ama kafa çapı çok artmamıştı. Meger sol ventrikul çok genişlemiş suan hastanedeyiz sant takıldı oğlumuzun gözleri nasıl rahatladı anlatamam resmen batan gunes sendromu barizdi.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun.Siz şu anda ameliyatınızı Memet Özeke mi yaptırdınız?

ALLAH a şükür yok bi sıkıntımız baş çevresi takip ediliyor oda durdu geçen ayla bu ay aynı 44 cm rabbim kolaylığını veriyor valla zor gelmiyor açıkcası oğlum 8500 kg civarı kızımda 7000 kg daha biz küçüğüz düzeltilmiş 6 aylık:nazar:
Ayyyy anammm bıtanesı bıle nekadar zor bakımı allah yardım etsın valaaa... Gozlerınde falan sıkıntı varmı kac kılolar suan:D

Sızınkılerın kıloları cok ıyı bence masallah... Ama kafa capları ayına gore buyuk gıbı geldı benım kızım 11 aylık 45.3du doktor cok normal dedı benım kız daha 7.300du 1 ay evvel boyu 71 cm

Back