selam
ben 2 yıl önce çikolata kisti yüzünden ameliyat oldum. daha sonra tüp bebek denememiz oldu.ama sonuç negatif.bu arada tekrar kist oluştu.şimdi yine tüp bebek yaptırmak için kurula girdik.HSG sonucu tüplerimde genişleme olduğu tüplerin içinde hiprosalpenx denilen sıvı dolu olduğu söylendi.bunun tek çaresinin ameliyat olup tüplerimin bağlanması olduğu söylendi.tabi ameliyatta çikolata kistleride alınacak.ancak bu sayede tüp bebek tutabilirmiş.yoksa tutsa bile tüplerdeki bu sıvı rahime aktığı için sonuç pozitif olsa bile ölüyor.şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.tüplerin bu şekilde işlevi yok diyorlar.ama bağlatmanın geri dönüşü yok.bu sorunu yaşayanlar lütfen yardım edin.
selam
ben 2 yıl önce çikolata kisti yüzünden ameliyat oldum. daha sonra tüp bebek denememiz oldu.ama sonuç negatif.bu arada tekrar kist oluştu.şimdi yine tüp bebek yaptırmak için kurula girdik.HSG sonucu tüplerimde genişleme olduğu tüplerin içinde hiprosalpenx denilen sıvı dolu olduğu söylendi.bunun tek çaresinin ameliyat olup tüplerimin bağlanması olduğu söylendi.tabi ameliyatta çikolata kistleride alınacak.ancak bu sayede tüp bebek tutabilirmiş.yoksa tutsa bile tüplerdeki bu sıvı rahime aktığı için sonuç pozitif olsa bile ölüyor.şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.tüplerin bu şekilde işlevi yok diyorlar.ama bağlatmanın geri dönüşü yok.bu sorunu yaşayanlar lütfen yardım edin.
gerçekten aynı durumdayız.benim ameliyatım ocak ayına ertelendi.ameliyattan 2 ay sonra tüp bebek randevumuz var.umarım herşey yolunda giderde gebe kalabilirim.senin adına çok sevindim.Allah bebeğinin kalp atışınıda duymayı nasip etsin.bizide habersiz bırakma.
merhaba, benim hormon testleri, spermiyogramlar, femaralar vs. 7 aylık bir serüvenim var meleğime kavuşmak için. şimdi hsg çektireceğim ancak zamanında annemde de olduğu için tüplerimin tıkalı çıkmasından çok korkuyorum hele ki içi sıvı dolu falan çıkarsa sanki bebek imkansız olacak gibi geliyor. sizin de sanırım böyle bir sorununuz vardı ama mesajlarınızda gördüğüm kadarıyla hamile kalmışsınız çok şükür nasıl bir tedavi süreci geçirdiniz paylaşabilirseniz çooook mutlu olacağım. teşekkürler şimdiden.selam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?