• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hidrosalpenx yüzünden tüplerini bağlatıp tüp bebek deneyenler

sena81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2008
478
2
96
Konya
selam

ben 2 yıl önce çikolata kisti yüzünden ameliyat oldum. daha sonra tüp bebek denememiz oldu.ama sonuç negatif.bu arada tekrar kist oluştu.şimdi yine tüp bebek yaptırmak için kurula girdik.HSG sonucu tüplerimde genişleme olduğu tüplerin içinde hiprosalpenx denilen sıvı dolu olduğu söylendi.bunun tek çaresinin ameliyat olup tüplerimin bağlanması olduğu söylendi.tabi ameliyatta çikolata kistleride alınacak.ancak bu sayede tüp bebek tutabilirmiş.yoksa tutsa bile tüplerdeki bu sıvı rahime aktığı için sonuç pozitif olsa bile ölüyor.şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.tüplerin bu şekilde işlevi yok diyorlar.ama bağlatmanın geri dönüşü yok.bu sorunu yaşayanlar lütfen yardım edin.

selam

ben 2 yıl önce çikolata kisti yüzünden ameliyat oldum. daha sonra tüp bebek denememiz oldu.ama sonuç negatif.bu arada tekrar kist oluştu.şimdi yine tüp bebek yaptırmak için kurula girdik.HSG sonucu tüplerimde genişleme olduğu tüplerin içinde hiprosalpenx denilen sıvı dolu olduğu söylendi.bunun tek çaresinin ameliyat olup tüplerimin bağlanması olduğu söylendi.tabi ameliyatta çikolata kistleride alınacak.ancak bu sayede tüp bebek tutabilirmiş.yoksa tutsa bile tüplerdeki bu sıvı rahime aktığı için sonuç pozitif olsa bile ölüyor.şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.tüplerin bu şekilde işlevi yok diyorlar.ama bağlatmanın geri dönüşü yok.bu sorunu yaşayanlar lütfen yardım edin.

slm tatlım,ben 1 düşük yaptım sonrada kürtaj oldum dr.um bana daha sonra 2 kere asılama yaptı ve sonuç negatıf ve dr değiştirdim hsg istedı tüplerım tıkalıydı.laporoskopı ve hıstereskopı yapıldı sonucta sol tüpüm o sıvı yüzünden tamamen şişmiş ve almak zorunda kalmıslar tabı sağda tıkalı.zaman kaybedınce sonuc benımkı gıbı oluyor.tüpler işlevi kaybedince alınmayınca tüp bebeğin tutunmasıda zor oluyormuş.bana söylenen bu canım.allah yardımcın ve yardımcımız olsun

slm benimde sonunlarım endometriozistle başladı yaklaşık 4 yıl önce laparoskopiyle alınmıştı, daha sonra tekrar etti malesef. İlk tüp bebek denemem pozitifti ancak 7 haftalıkken düşükle sonuçlandı. Sebebi hidrosalpiks oluşmuş laparoskopi oldugunda, ikinci tüp bebek denemem negatifti. Bende tüplerin laparoskopiyle alınmasını istedim, birkaç dr görüşüde bu yöndeydi.Ameliyatta bir aksilik olmuş malesef açık yapmak zorunda kalmışlar, iyileşmem biraz uzun sürdü. Şuan üçünçü tüp bebek denemesine başlama aşamasındayım. Sana tavsiyem düşünme bile sorunlu bir tüp başına iş açabilir benimki gibi, bende keşke ilk başta aldırsaydım diyorum, şimdi hem şuan tutunma şansı daha yüksek ayrıca dış gebelik ihtimalide ortadan kalkmış oldu.Sormak istediğin birşeyler varsa cevaplayabilirim neler hissettigini tahmin edebiliyorum acil şifalar.:enbuyukkk:

cevaplarınız için teşekkür ederim.yalnız olmadığımı anladım.şirine81 seninle yaşadıklarımız neredeyse aynı.bana doktorlar tüplerimin bağlanarak rahimle ilişkisinin kesileceğini söylediler.senin tüplerin komple alındımı yoksa bağlandımı? farkı olurmu acaba ? sizlerede acil şifalar dilerim.Allah en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin.

evet canım aynen anlattıkları gibi bağlanılması zaten işlevsiz hale gelmesi demek sanıyorum çıkarıp alıyorlar korkmana gerek yok, hatta benim yalnızca tek tüpüm alınacaktı, ancak diger tüpüm kendi etrafında dönmüş ve dügüm olmuş dr bunu görünce morfolojisi bozuldu diyerek onuda almış, öğrendiğimde dünya başıma yıkıldı sanmıştım daha sonra dr görüştüğümde alınmasaydı daha sonra sorun çıkarabileceğini söyledi yinede çok kızmıştım ancak yapılacak birşey yoktu artık.İnsan hep bir umut kalsın istiyor belki kendi kendine olabilir düşüncesiyle ama ben alıştım sanırım bu duruma artık daha güçlü hissediyorum kendimi inşallah bu kez bebegime kavuşabilecegim.

Merhabalar
Aslında 13 kasımda ameliyat olacaktım.4cm ve 2 cm olmak üzere 2 adet çikolata kistim var.hem kistler alınacak hemde tüplerdeki sorun giderilecekti.2 ay sonrasınada tüp bebek için randevu almıştık.bana bu durumu ameliyat için gittiğimde anlattılar.ben tüplerde tıkanıklık var,açılacak sanıyordum.bana imza vermem gerektiğini 2 tüpünde bağlanacağını söylediler.biz eşimle şok olduk.ameliyatı ocak ayına erteledik.nisan ayındada tüp bebek tedavisine başlanacak.şimdi bu duruma psikolojik olarak kendimi hazırlamaya çalışıyorum.umarım hepimiz için hayırlısı olur.

Tüplerin ameliyatla açılması tıbben pek zor bir durummuş ben araştırmıştım bana doktorlar söyle anlatmaya çalıştılar tüplerin yapısı çok ince oldugundan içindeki sorunu düzeltmek çok zahmetli bir durummuş sanırım tr fazla yapılmıyormuş bana mm ölçülerden bahsetmişlerdi.

selam

canım benimde tüplerimde sıvı vardı... ve onun yüzünden tüp bebek deneyemiyordum...akıntımda oluyordu....

ben bağlatmakla kalmadım...tamamiyle alındı tüplerim.... çünkü doktorum çok ilerlemiş bağlarsak olmaz...almamız lazım dedi... ve 2 ay içindede tüp bebek denedim şu anda hamileyim canım....bebeğimin kalp atışlarını duymayı bekliyoruz....darısı senin başına inşallah...

endişeni çok iyi anlıyorum...tüplerim bağlanırsa bir daha normal yolla olma şansım azda olsa oda gidecek diye düşünüyorsun...zor bir karar...ama bana doktorum kesinlikle alınması lazım çünkü tüp bebeği denememize bile engel oluyor...normal yolla olma şansın hiç yok dedi...doktoruma güvendim...ve aldırdım...

gerçekten aynı durumdayız.benim ameliyatım ocak ayına ertelendi.ameliyattan 2 ay sonra tüp bebek randevumuz var.umarım herşey yolunda giderde gebe kalabilirim.senin adına çok sevindim.Allah bebeğinin kalp atışınıda duymayı nasip etsin.bizide habersiz bırakma.

gerçekten aynı durumdayız.benim ameliyatım ocak ayına ertelendi.ameliyattan 2 ay sonra tüp bebek randevumuz var.umarım herşey yolunda giderde gebe kalabilirim.senin adına çok sevindim.Allah bebeğinin kalp atışınıda duymayı nasip etsin.bizide habersiz bırakma.

canım sanada çok geçmiş olsun...inşallah en yakın zmanda bebişine kavuşursun....a.s.

arkadaşlar merhaba.ben de 2005 te açık ameliyatla çikolata kisti aldırdım.daha sonra tüplerimin tıkalı olduğunu öğrendim.iki kez tüp bebek denedim.ikisinde de hamile kalabildim ancak kalp atışını duyamadan gebeliğim bitti.sebeğ olarak tüplerde biriken sıvının embriyoyu zehirlemesi dendi.tüplerden rahme akan sıvıyı ultrasonda doktorum gösterdi.sanırım benimde tüpler ya bağlancak yada alıncak.henüz doktorumla net konuşmadık.önce genetik incelememizi yapmak istedi.24 kasımda son bir tahlilim var.onun sonucuyla birlikte tekrar doktora gidicez.tahliller yorumlanacak.inşallah birşey çıkmazsa genetikte tüpler alınır.ben bu konuda hiç terettüt etmedim.çünkü bana faydası yok zararı var.laparoskopi ile olur inşallah.laparoskopi ile alındığında aynı gün hastaneden çıkıldığı söyleniyor.inşallah doğrudur.Hepimizi yüzü güler bir gün inşallah.

niko geçmiş olsun.umarım gen testlerin iyi çıkar.benim kan pıhtılaşması çıkmıştı.hamile kalırsam kan sulandırıcı iğne kullanmam gerekecek.ama olsun.yeterki sağlıklı bir gebelik geçirebilelim.inşallah en kısa zamanda bizde bebişlerimize kavuşuruz.

selam

merhaba, benim hormon testleri, spermiyogramlar, femaralar vs. 7 aylık bir serüvenim var meleğime kavuşmak için. şimdi hsg çektireceğim ancak zamanında annemde de olduğu için tüplerimin tıkalı çıkmasından çok korkuyorum hele ki içi sıvı dolu falan çıkarsa sanki bebek imkansız olacak gibi geliyor. sizin de sanırım böyle bir sorununuz vardı ama mesajlarınızda gördüğüm kadarıyla hamile kalmışsınız çok şükür nasıl bir tedavi süreci geçirdiniz paylaşabilirseniz çooook mutlu olacağım. teşekkürler şimdiden.

Back