Benim gibi hidrosalpenks olup laparoskopiden korkanlar, cesaret edemeyenler size taze taze tüm deneyimimi anlatmak istiyorum birilerine yardımcı olur düşüncesiyle. Dün sabah Marmaris Yücelen hastanesine yatış yaptım, şu an evdeyim. Bir gün öncesi kan testi yaptılar, anestezi uzmaniyla görüştürdüler, dün sabah yatış yaptım. Damar yolu açtılar, serum verdiler. Doktorum Ahmet Zülküf Erdem gelip bilgi verdi ve ameliyathaneye alındım. Yaklaşık 1 saat sürdü. Göbek deliğinden bir kesiyle kamera sokmuşlar, kasik üzerinden de aletleri, bir de sebebini anlamadigim şekilde sonda takıp çıkarmışlar. Ameliyatta iki tüpüm bağlandı rahimle bağlantısı kesildi. Biri çok kötü durumdaymış, epey şiş ve yapışıkmis. Diğeri de işlevini yitirmiş. Organları ayrıştırmak için karna karbondioksit vermisler. Kesiler çok minik hiç acımıyor, ufak dikişler var. Anesteziden uyanıp odaya geldiğimde hafif bir sersemlik dışında hiçbir sıkıntı yoktu. 2-3 saat sonra hemşire az az yürümemi ve su içmemi istedi. Yürürken sıkıntı yoktu ama çok susadığım için biraz fazla su içince korkunç bir gaz sancısı tetiklendi. Omuzlarım ve kaburgalarım batmaya başladı nefes alamadım. Hemşire hemen bir ağrı kesici iğne yaptı oksijen verdi, hemen geçti sancılar. Tuvaletimi yaparken de yanma oldu ilk birkaç sefer o da sonra geçti. Bu sabah uyanınca antibiyotik verdiler pansuman yaptılar ve taburcu oldum. Hala biraz gazim var ama başka bir sıkıntı yok. Benim buna karar vermem 2 yıl sürdü. Ama boşuna korkmuşum galiba. Sizin de benzer sorununuz varsa lütfen ertelemeyin, korkmayın. 1 günlük sıkıntı sadece. Sonbaharda geçen yaz dondurduğum embriyoları transfer ettireceğiz. Tüm sorularınızı cevaplamaya hazırım
merhaba çok geçmiş olsun. Umarım dondurduğunuz embriyolarla başarılı bir şekilde gebelik elde edilir :))
Bana rahim filmi çekilmedi buna benzer radyansonsuz bir işlem var ondan yapıldı. Sağ tüpümün tıkalı olduğu tespit edildi, soldan yumurtluyormuşum. Tıkanıklık hk bir detay vermedi doktorum ( Rahim filmi veya laparoskopi için başka bir dr ile görüşsem mi sizce? yorumunuz nedir?
merhaba çok geçmiş olsun. Umarım dondurduğunuz embriyolarla başarılı bir şekilde gebelik elde edilir :))
Bana rahim filmi çekilmedi buna benzer radyansonsuz bir işlem var ondan yapıldı. Sağ tüpümün tıkalı olduğu tespit edildi, soldan yumurtluyormuşum. Tıkanıklık hk bir detay vermedi doktorum ( Rahim filmi veya laparoskopi için başka bir dr ile görüşsem mi sizce? yorumunuz nedir?
Tüp yumurtlamak için değil, spermi yakalayıp yumurtaliklara ileten bir organ. Yumurtlama konusunda bir sıkıntı yoksa, diğer tüpünüz açıksa ve yaşınız gencse normal yolla denemeye devam edin.
Tüp yumurtlamak için değil, spermi yakalayıp yumurtaliklara ileten bir organ. Yumurtlama konusunda bir sıkıntı yoksa, diğer tüpünüz açıksa ve yaşınız gencse normal yolla denemeye devam edin.
Tek tüpten her ay yumurta oluşuyor, yaşım 35, amh 0,67. Kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum ama kapalı tüpün bağl olduğu yumurtalıktan yumurta oluşur fakat spermle mi buluşamaz? Yoksa tıkalı olduğu için o yumurtalık hiç yumurta vermez mi?