Hidiv Kasrında Düğün!

zikrininiremi

23.05.2015
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
237
204
53
Kızlar merhaba. Hidiv kasrında düğün yapan yada düğüne gideniniz var mı? Fikir veren olursa çok sevinirim. Şimdiden sağolun

Geçtiğimiz ay çok yakın bir arkadaşımın bu yüzden tüm detaylarına hakimim diyebilirim ve geçtiğimiz kış bir düğüne katıldım açık alanda yapmak istiyorsanız minimum 500 kişi gibi bir sayı istiyorlar bildiğim kadarıyla,menü fiyatları yüksek değil ama süsleme fiyatları oldukça yüksek gelin yolu için tek bir takın fiyatı 100 TL gibi bir rakamdı,servis ve ortam oldukça iyi.Alkollü düğün düşünmüyorsanız oldukça güzel bir mekan kapalı alanı oldukça sıkıcı olabiliyor ama

Sağolun kızlar bizde gidip gördük mekanı alkol yok evet asıl kafama takılan müzik konusu kendi anlaşmalı firması varmış canlı müzik yok acaba sıkıcı olurmu diyoruz

düğününüz oldu mu bilemiyorum ama 2 yıl önce hidiv kasrında ön bahçede yapılan bir düğüne katıldım. Davet edilenden 20 kişi fazla konuk geldiği için o 20 kişi aç kaldı, damadın kardeşi beltur da tost ısmarlamak zorunda kaldı, canlı müzik yok, evimizde yaptığımız söz nişan törenleri gibi bilgisayara cd takıp müzik çalıyorlar, ayrıca daha düğünün bitmesine yarım saat kala boşalan masa sandalyede süsleri ve kumaş giydirmeleri sökmeye başladılar, o beğendiğimiz masaların örtüleri kalkınca ne kadar feci halde olduğunu tüm misafirler gördü, işte o gün dedim ki asla hidiv kasrında düğün yapmam! benim de düğünüm eylül'de. sabancı öğretmenevini tuttuk. hem organizasyonları, hem konumu, manzarası vb bir çok özelliği ile hidiv kasrı denen yerden çok daha uygun ve elit

mekanını belirledin mi bilmiyorum ancak belki lazım olur diye tecrübelerimi paylaşmak isterim. ben geçtiğimiz yaz malta köşkünde nişan yaptım, bu sebeple bütün belturun köşklerini organizsasyon kurallarını vs. vs. biliyorum.

1.si mümkün olduğunca iç mekan da düğün yapmıyorlar eğer yapılacaksa da canlı müzik, dj ve dans edilmesine izin yok tarihi doku zarar görür diye. müzik eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. eğer bahçede bir organizasyon düzenleyecekseniz en az 500 kişi olması gerekiyor alt sayıya davet düzenlemiyorlar. ( bu 500 kişi hıdiv kasrı için geçerli her mekanın kendi sınırı var)

2. si yemek yetmemiş tost ısmarlanmış denilmiş, durum şöyle gelişiyor, kesin davetli sayınızın % 10 fazlası hazırlık yapılıyor davetiniz için, yani şöyle, davetinize 4-5 gün kala beltur'a davetli sayınızı bildiriyorsunuz örneğin 100 kişi dediniz, beltur o gece , sizin davetiniz için 110 kişilik hazırlık yapıyor. eğer siz 100 kişi demiş 150 kişi çağırmışsanız bu orasının sorunu değil, sizin organizasyonu iyi tahmin edememenizden kaynaklanıyor. Çözüm şu: her davetiyenin altına lcv kısmı koyar, dönüş yapmayan davetlilerinizi arayıp katılım durumlarını sorarsanız. düğün gününüzde kimseye tost ısmarlamak zorunda kalmazsınız.

3. sü canlı müzik seçme şansınız gayette var bir çok çeşit var ama fiyat katlanıyor. parayı gözden çıkartırsanız fasıl da gelir orkestra da gelir dj, fasıl, orkestra kombini bile yaparsınız.

4. sü ve en can alıcı noktası süsleme fiyatları, gerçekten çok fazla fiyat istiyorlar. kişi başı 12 tl demişlerdi bana ve sadece sandalye süslemesine. düğün olunca olay alıp başını gider. başka bir firma ile çalışmaya izin yok. ya hep ya hiç yani. ben ne yaptım benim nişanım malta köşkü pembe sera da oldu. bilenler bilir, minik ufarak teferek bir yerdir orası, 80 kişilik bir organizasyon düzenledik. kendim süsleyebilirmiyim dedim. tüm sorumluluk ( süslemek, toplamak vs.) sizde ise ok dediler. bende her sandalyeye birer tül ve çiçek bağladım vallahi biilahi 80 tl tuttu made in eminönü :))
5. si eğer işe organizasyon şirketini katmazsanız haliyle garsonlar bu işten anlamıyor gecenin gidişatını planlamak size kalıyor. örn. şu saate çıkıcaz şu saatte pasta gelicek vs vs gibi.

son olarak yemekler için gözünüz kapalı güvenin ağustosta nişanım oldu hala millet hala yemekleri sayıklıyor ve yemek sonrası gelen çay kahveyi :) uzun oldu ama umarım yararlı olur. mutluluklar...

Merhaba, ogrenmek istedigim bir kac konu var. Bende 2hafta sonra pembe koskunde nisan yapacagim. Dedigin gibi gercekten cok pahali organizasyon isi. Bende bu sekilde yapmak istiyorum konusacagim. Ama muzik isini nasil yaptin? Var miydi? 1500tl cd den calacak bi muzik icin para istediler. Bu konuyla ilgili bilgi verirsen cok sevinirim cozum bulmaya calisiyorum bende

müzik vardı ve o parayı bayıldım maalesef ona bir çare bulamadım ki dışarıdan birini getirtmiyorlar. ben geçen sene müzik foto ya 2000 küsür vermiştim. mutluluklar dilerim kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…