HIDIRELLEZ

Bende bunu merak ediyorum dilek dileyen gerçekleşen oldumu olduysa nasıl dilediniz.malum apartmanda gül ağacı bulmak zor hadi buldun sabah sehervakti dışarı çıkıp dileği cikarcakmissingomdugn yerden o saatte dışarı cikmakda zor.nette bulduklarım bunlardi

Bende en yakın arkadaşımla birlikte bugün diledim.
Bir kağıda dileğimizi yazdık ve gülün alt kısmına gömdük.
Sonra da taşlarla üniversite yaptık
Yine tabi ki de her şey Allah'tan biz bilemeyiz nasıl neticeleneceğini, ama herkesin Allah gönlüne göre versin.

Ben gittim işyerimin bahçesindeki gül ağacınç altına gömdüm. Daha önce üni son sınıfta pencereye çizip bırakmıştım. Dileklerim olmuştu. Artık dileğimi gömdüğüm yerden almam ben.
Makul şeyler istediğim için de gerçekleşmiş olabilir tabi :)

Annem ev için dilemişti, bir seneyi bulmadan oldu. Sonrasında dur durak bilmedi 4 evi oldu hatunun. Hıdrellezden önce ev sahibi olan 41 kişiden para toplayıp altın anahtar alıyorsun, sonra yatsı ezanında gül ağacına asıyorsun. Sabah ezanında da namaz kılıp anahtarı alıp boynuna asıyorsun. Ev sahibi olana kadar çıkarmak yok. Evin olunca da ev sahibi olmak isteyen birine hediye ediyorsun. Annem yengeme hediye etti onun da bir kaç yıl içinde evi oldu. Sonra kaybolmuş o anahtar. Bana da geçen yıl yaptık ama hala ses yok. Sanırım pek inanmadığım için.
Bu arada gül ağacı bizim evde gece gece bir yerlere çıkmaktan daha mantıklı. Gül ağacı olan evin bereketi eksik olmazmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…