Bebek Beslenmesi hıçkırık krizine çözüm var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

fzt_sibel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2010
28
1
36
Şanlıurfa
bebeğim gün içerisinde 5-6 kez hıçkırık krizine tutuluyor,emzirdiğimde anında geçiyor ama aç değilse mümkün değil memeyi ağzına yaklaştırmıyor,öyle olunca 20 dk ı geçiyor,tabi bu seferde gaz doluyor,sancı çekmeye başlıyoruz.
ağzına memeyi sıktıgımda yada sütü kaşıkla verdiğimde de geçmiyor.
bildiğiniz başka bir yöntem var mı?

Valla büyüklere 1 kaşık şeker yuttururlar, ama bebekler için uygun değil sanırım bu bilmiyorumkismile

ben de 1-2 damla limon verilebileceğini duydum. ama ne denli doğrudur bilmiyorum. bebek bakımı kitabında kendiliğinden geçmesini bekleyin, geçmezse emzirin diyordu.

benim bebeğimde de çok oluyor hıçkırık ve bir tuttu mu en az 20 dk sürüyor dediğin gibi.bazen süt içirsem de fayda etmiyor mecbur geçmesini bekliyoruz.bu durum onu da çok rahatsız ediyor huysuzlanıyor.kaldırıp gezdiriyorum biraz.limonu ben de duydum fakat doktorumuza bu hıçkırıktan bahsederken daha ben demeden o dedi sakın ha ağzına limon damlatma diye.valla bir çözümü yok galiba bunun.

hıçkırığa çözüm emzirmek yada limon suyu vermek..limon suyu vermeyin bebeklere diyorlar alerji nedeniyle ama ben veriyorum bişey olmadı..
gece tam uyutacakken emzirdikten sonra hıçkırık tutuyor bazen eee napiim tekrar emziremiyorum 3-4 damla limon suyu veriyorum..

bebeğimin hemşiresi emzirmekle geçmezse suya 1-2 damla limon suyu damlatıp verebilirsiniz demişti.

hıckırık gazı ıcı cıkmayan bebeklerde gorulur. kendınden pay bıc. hava yuttugun zaman hıckırırsın. bebek te hava yuttugu zaman mıdesınde gaz olur ve gazı cıkarılamazsa hıckırır. senı hıckırık tuttugu zaman buyukler ne der: "1 bardak su ıc" yada "nefesını tut"
bebeklerde ıse "1 bardak su ıc" karsılıgı "emzırme"
"nefesını tut" karsılıgı ıse "lımon" oluyor. lımon ekşi oldugundan bebek tadını aldıgında ıstemsız olarak bı kac sanıye nefesını tutuyor buda cogu zaman hıckırıgı gecırıyor. ama bunlar gecıcı cozumler. hıckırıgın sebebı duzgun cıkarılmamıs gaz aslında. yuzustu yatırıp bel bolgesıne pat pat seklınde vurarak gazını cıkarmayı deneyebılırsın. yada kucagında gezdır bıraz genirtmeye calıs hareket ettır...

benım kızımda felaket hıckırıyodu ve her seferınde ya emzırıyodum ya lımon verıyodum. doktorum ıkısınınde yanlıs oldugunu soyledı. cunku zaten gazı olan bı bebegı ustune emzırdıgınde daha da gazlanıyor. lımon da sadece anlık bı çözüm. asıl olan mıdesındekı havayı yanı gazını cıkartmak.buda genirterek olur ancak.

Arkadaşlar emzirmek tamam ama lütfen hıçkırdı diye özellikle de küçük bebeklere limon vermeyin...Düşünsenize o kadar asitli birşey içiriyorsunuz bebeklere..
Benim kızım da çok hıçkırırdı gazlı olduğundan, doktorumuz uyarmıştı bazılarının limon damlattığını duyuyorum sakın böyle birşey yapma demişti.

limon verin diyor çoğu arkadaş ama bunu bir doktor nasıl önerebilir anlamıyorum.benim doktorum kesinlikle verilmez bebeğe limon dedi zaten asitli bir gıda verilmemesi lazım.benim kızım gazını çok güzel çıkarır ama yine de hıçkırığı olur gazla ilgisi yok sanırım.

Bence karnı doyunca hıçkırık tutuyor bebekleri mideleride zamanla genişlemeye başladığı için benim kızımıda çok hıçkırık tutardı emzirirdim emerken kesilirdi tokken emmiyor limonda vermem diyorsanız başka bir yol yok kendi kendine geçmesini beklemekden başka

hıçkırık sağlık belirtisidir, bebeğinizin büyüdüğünün göstergesidir. akışına bırakın herhangi bir müdahele etmeyin.

bizim tam uyuyacağı zaman hıçkırık tutar. hatta hıçkırdığı zaman tamam uyuyacak diyoruz. ama ben müdahale etmiyorum. akışına bırakıyorum.

evet benim oğlumda çok hıçkırık tutardı ben bir çay kaşığı suya bi damla limon damlatır içirirdim hemen geçerdi .ama o kadar çok hıçkırık tutardıki süreklide limon vermek imkansız

teşekkürler arkadaşlar,sanırım çoğunluğa uymakta fayda var kendiliğinden geçmesini beklemek lazım.zeynep in dediği de mantıklı,üstüne tekrar emzirmek daha da gaz yapabilir,hiç aklımagelmemişti.
o çırpındıkça içim gidiyor işte.müdahale etmek istiyorum:sinifsinif:

doktorum limon suyunu önerdi ama ben denemedim.ya emziriyorum yada gecmesini bekliyorum.emzirieken geciyor.yoksa çok sinirlenip ağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…