• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiçbir sorun olmadığı halde neden hamile kalamiyorum

Beklenenkim

Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2022
28
24
8
29
Merhaba, 2 yıldır evliyim 1 yılı geçti çocuk kararı aldık kontroller hsg sperm her sey dahil yapıldı normal geldi, prolaktinim cok az yuksekti oda duzeldi sonrasında.
2 ay önce yumurta gelistirici ve catlatma ignesi oldum( yumurtalarımin catlamasinda sorun yoktu zaten) düzenli adette olurum ama gebe kalamiyorum, stres yaptığımı düşünmüyorum sadece bu aralar eşimin çocuk istediğini daha cok farkettigim için sanırim üzülüyorum ama neden olmuyor ikimizde anlamadık, ayni kaderi paylaştığım kisiler var mı ?

Baba ve anne adayının düzenli beslenmeli, stres alkol ve sigaradan uzak durmaları, uyku düzenini oluşturmalı, spor ve egzersiz yapmalılar, birde mutlu olabilecek aktiviterle ilgilenin. Bunları oturturduğunuz da yumurtlayan yoğun olduğu tarihten 5 gün önce günde bir kez eşinizle birlikte olunuz.

Merhaba, 2 yıldır evliyim 1 yılı geçti çocuk kararı aldık kontroller hsg sperm her sey dahil yapıldı normal geldi, prolaktinim cok az yuksekti oda duzeldi sonrasında.
2 ay önce yumurta gelistirici ve catlatma ignesi oldum( yumurtalarımin catlamasinda sorun yoktu zaten) düzenli adette olurum ama gebe kalamiyorum, stres yaptığımı düşünmüyorum sadece bu aralar eşimin çocuk istediğini daha cok farkettigim için sanırim üzülüyorum ama neden olmuyor ikimizde anlamadık, ayni kaderi paylaştığım kisiler var mı ?
Siz bunca şey yaptınız kontrollerden geçtiniz peki ya eşiniz? Onla ilgili de problem olmadığına emin oldunuz mu?

Bende yumurta tembelliği vardı . Ama doktor bu büyük bir engel değil. Hamile kalırsın demişti . Her ay yumurta geliştirici kullanıyorduk .yumurta büyüyordu. çatlatma iğnesi ile çatliyordu ama gebelik olusmuyordu . Hastahaneye gitmedigim ay ilk oğluma hamile kaldım.illaki kullandığımız ilaçların etkisi var dedi doktor ama bişeyin yoksa bekle elbet olur. Bide şu varki rahim eğriliği, göbek düşüklüğü gibi biraz kocakarı işleri de engel olabiliyor. Bilen
birileri varsa göbeğine baktır derim. Çünkü göbek düşüklüğü de gebeliğe engel. Bunu bizzat gördüm şahit oldum

Hikayemiz benziyor canım, bende birkaç kez çatlatma iğnesi kullandım ilaçlar felan, olmadı hsg çekildiğim ay hamile kaldım. Anlıycanız her şeyin bir vakti saati var. Ovulasyon testleriyle yumurtlamanızı takip edin, yumurtladığınız günleri değerlendirin . Sağlıklı beslenmeye çalışın, elbet bir gün nasibinizde varsa olacaktır 🤗

2 ay önce yumurta gelistirici ve catlatma ignesi oldum( yumurtalarımin catlamasinda sorun yoktu zaten) düzenli adette olurum ama gebe kalamiyorum, stres yaptığımı düşünmüyorum sadece bu aralar eşimin çocuk istediğini daha cok farkettigim için sanırim üzülüyorum ama neden olmuyor ikimizde anlamadık, ayni kaderi paylaştığım kisiler var mı pro

Prolaktininiz kaçtı acab ve nasıl düzeldi öğrenebilir miyim

Merhabalar .Ben de bir yil boyunca bekledi. Olmadi.Maalesef bes farkli doktor kontrolunden gectim .En son asilama yoluna basvurduk ve ben tedaviden sonra doktorumdan rahim agzimin yapisiklik dercesinde dar oldugunu kataterin bile zor gectigini bu yuzden dogal yolla hamile kalamadigimi ogrenmis bulundum.Bunun asilamaya kadar bir ogrenme yoku ultrasonu var miydi bilmem ama cok basit bir meden yuzundenuzun ve yipratici bi surec yasadim oysa cozumu cok basiis.Ilk asilamada da hamile kaldim cok sukur.Anlatiyorum cunku benim durumumda olup farketmeyen insanlai uyarmak istiyorum .Rahim de onemli bir faktor .Bunu ogrenmek icin asilamadan baska bir yol var midir bilmiyorum doktorunuza danisip merakinizi giderebilirsiniz.

Back
X