Hiç vitamin kullanmadan Sorunsuz hamilelik

AudreyPoppins

Fly me to the moon 🌙
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2018
304
368
Merhaba konu açayım dedim en sonunda
Sevgili tecrübeli anneler 3 ay hamile kalmadan evvel üç ay hamile kaldıktan sonra folik asit kullandım 12.haftada gittiğim doktorum bana 4 farklı vitamin verdi ilki devit (b12 vs) ferritin verdi demir ilacı sonra magnezyum verdi saşe kullanılıyor ve bi de damla verdi d vitamini için. Ve kan tahlilimden önce vermişti vitaminleri. Kan değerlerim çıkınca tekrar aradım. Ben de e nabızdan kan değerlerimi kontrol ettim. Çok şükür hepsi çok güzel normal değerlerde . Fakat Doktor vitaminlere devam et dedi. 14.haftamdayım Vitaminler bende devit isimli olan kusma ferritin olan bağırsak problemleri şiddetli bulantı yaptı. Kullanmak istemiyorum acaba hamileliğini hiç vitamin kullanmadan geçiren var mı?? Şimdiden teşekkür ederim.

Henuz folik asit harici vitaminlere baslamadim
Ama demir ilacinin bulanti yaptigini duymustum. Kuzenime bizzat doktorun dediginden ornek veriyim bebege gerekli kalsiyumu bile saglayabilmek icin 3-4 porsiyon yogurt peynir sut fln tuketmemiz
Lazimmis yani vitaminsiz o degerleri saglamak biraz zor. Ama doktoruna danis yan etkilerini belki degistirir.

Ben sadece osteocare diye bir kalsiyum ilaci kullanmistim, onu da cok duzenli degil ama keske kullansaydim sonrasinda emzirirken falan cok agrim oldu. Demir ilacini da ben icmemistim ihtiyacim yoktu ama kardesim kullanmisti. Midesi rahatsiz oldugu icin solgarin gentle iron’ini kullanmisti. O sanki mideyi digerleri kadar rahatsiz etmiyordu

Hemoglobin 11 in Altına düştüğünde Demir elzem oluyor. 11 e kadar kadın doğumcular tolere edebiliyorlar. Bunun iki formu var bi midede emilen bir de barsakta emilen, barsakta emilen formumu denesene bi. Bunu doktorundan talep et. Bir de ne zaman alıyorsun eğer sabah ise alım zamanını gece yatmadan önce ya da uykudan kalkıp yap. Ben sabahları tiroid ilacı kullandığım için Demiri gece kullanıyorum sorun yaşamıyorum.
D vitamini değerin kaç? Bizim Lab skorlarında 20 altı yetersizlik 30 üstü normal diye kabul edilir. Ancak dünya sağlık örgütü diyor ki sağlıklı yetişkin bir insanda d vitamini değeri 100 olmalı.
Eğer bulanıyorum diyorsan Ekmekle alabilirsin onu da.

Kullanmalısınız çünkü değerleriniz düşer bebekle ortak kullanacaksınız gibi düşünün het zamankinden daha fazlasına ihtiyacınız olacak benimde hiç problemim olmadı kan değeri vs bugüne kadar ama kan ilacımı gebelikte kullanmasam cok yorgun düşermişim bir kere unutmustum içmeyi de hayalet gibi olmustum, lütfen doktorunuza güvenin en olmadı şikayetlerinizi belirtin kadın doğumcunuza size alternatif önersin

Bende yutma güçlüğü yemek yiyememe yedikleriöim geri ağzıma gelmesi asidik tat gibii problemler oluşturdu. Önceliğim şu an artık bunları gidermek gastroya muayene olacağım inşallah ciddi bişey çıkmaz sonrs vitamin için başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum. Çok teşekkürler

Kalsiyumm ilacı vermedi mesela kişinin ihtiyaçlarına göre verilmesi lazım gelmez mi bilmiyorum önceliğim şimdi mide problemimi halletmek ciddi sıkıntılar oluşturdu sonra gebelik takibi doktorumu değiştirmek

Aslında bağırsakta emileni verse daha iyi olacakmış arayip söyledim çünkü içemiyorum çıkartıyorum diye tok karna al dedi onu da denedim . Akşam aldım saatleri değiştirdim. İyice kötü oldum. D vitaminim yanılmıyorsam elli küsürdü. Ama d vitamini kullanmaktan yana bi sıkıntım yoktu dediğiniz gibi ekmekle kullanıyordum ama diğer üç ilaç mideme ciddi anlamda sıkımtı yaratta durduk yere gastrit mi ne ise artık onunla uğraşacağım yeni hastalık türetti bende

Ben de her şey bebeğim için diyerek her yolu denedim . Kadın doğumcum sağolsun pek bi tabsiyede bulunmadı işte sabah içiyorsan akşam iç aç içiyorsan tok iç dedi telefonda ve geçti. İlaçların hangilerinin dokunmuş olabileceğini ya da gerekirse mide ilacı falan yazabileceğini söylemedi. Durduk yere bi de mide hastalığım oldu. İnşallah ciddi bir şey değildirdr farklı bir doktorla devam edebilirim

Vitaminlerinizi alin bir sure sonra bebek depolarinizi tuketmeye basliycak gebelikte olmasada lohusalikta yararini goreceksiniz. Ayrica magnezyum erken dogum riskini azaltir ve bebekte nöral tüp defekti olmasini engeller. Ozellikle kramplariniza ve sonlara dogru kasilmalariniza iyi gelecektir.

İnanın ben de bebeğim için diyerek şu güne kadar kullanmaya çalıştım en son acillik oldum işte.. inşallah daha büyük bi problem yAratmamışımdır kendimi zorlayarak

Feramat kullanin.. ilac degistirin.. olmadi zaten damardan vericekler
İlaç değişikliği değil de doktor değişikliği düşünüyorum kan sonuçlarıma şikayetlerime göre yeniden düzenlensin vitamin alımım diye ama önceliğim şu an için şu mide sıkıntımı gidermek

Mesela magnezyumda suda eriyen oksit formunu değil de magnezyum sitrat formu biyoyararı daha yüksek bir formmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…