Merhaba arkadaşlar. Aylardır bu sayfaları okuyorum. Kendi kendime söz vermiştim. Hamile kalınca ilk buraya yazıcam diye. Son bir yıldır bebeğim olmasını çok istiyordum ama şartlardan dolayı ancak 3 ay önce bebek çalışmalarına başladık. Hemen olur sandığımız için 3 ay bile çok yıpratıcı geçti. Özellikle benim için...öncelikle yumurtlama tarihlerine ve belirtilerine göre sakın hareket etmeyin. En büyük hata yumurtlama dönemindeyim sanıp o sıralar sık ilişkiye girip adet dönemine doğru nasıl olsa yumurtlama dönemim geçmiştir deyip bırakmak. Normalde 26 günde bir adet görürdüm. Son ay 30 gün oldu gelen giden yok. Evde test yaptım negatif. Testler yanlış sonuç verebiliyor diye umudumu kaybetmedim. Tabi yumurtlama geçti artık deyip biz ilişkiyi de kestik. 40. Gün doktora gittim. Belki test yanlış çıkıyordur belki başka bir sorun vardır diye ultrasonla baktı. İlginçlik burada başlıyor. Ultrasonda doktor 16mm yumurta gördü. Şuan yumurtlama dönemindesin çalışmalara devam edin dedi. 26 günlük periyodum 40 gün olmuş tık yok ve yeni yumurtluyorum. Şans eseri doktorun ultrasonda ovulasyonumu görmesiyle eşimle 5 gün daha düzenli ilişkiye girdik. İlişkiden yaklaşık 10 gün sonra çoook umutsuz bir şekilde test yaptım çok silik bir ikinci çizgi çıktı. O ikinci çizgiyi hiç göremeyeceğimi sanıyordum. Ve şuan yaklaşık 4 haftalık hamileyim. O gün doktora gitmeseydim adetimin gelmesini bekleyecektim boşa bir ay daha kaybedecektik. Stres ve çeşitli sebeplerle yumurtlama tarihleri kayabiliyor ben bunu anladım.
Allah isteyen herkese en kısa sürede nasip etsin inşallah.