“Hiç sevilmemiş olma” hissiyle nasıl başa çıkıyorsunuz?

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.752
1.793
333
Selamlar,

Uzun olabilir, şimdiden uyarayım. Konu kadın-erkek ilişkileri, romantik ilişkiler.

Aylar önce arkadaşımın ısrarıyla tanışma uygulamasının birinde profil oluşturdum. Bu konuya en başta çok karşıydım, ama neyse diyip girmiş bulundum. Fazla uzatmadan anlatacak olursam; biriyle tanıştım. Hatta buraya konu bile açmıştım. Özgüven problemi olan, baskıcı bir anneye sahip, eğtimli, yakışıklı, göründüğü kadarıyla da sadık, sakin birisi. Lafına bakarsak benden çok hoşlanıyor, bir ilişkiye başlamayı da çok istiyor. Bu arada buluştuk da tabii. Ben çok gergin oldğum için bir şey hissedemedim diye düşünürken, kendisi benden çok hoşlandığını ve hatta artık sevgili olduğumuzu bile ima ediyordu.

Konuştuğumuz süre zarfında ben ilgisizliğinden şikayetçiydim en çok. İlgisizlikten kastım ; gün içinde bana ya çok geç ya da hiç yazmaması. Evet çalışan insanlarız ama kahve alırken, ara verdiğinde aklına gelmemem beni üzüyordu. Fazla tepki mi veriyorum acaba derken;

- istanbula gidiyorum, bilmesine rağmen; vardın mı diye sormaması

- hastayım dememe rağmen, nasıl oldun demek aklına bile gelmemiş olması artık tepemi attırdı.

Böyle şeylerin benim için önemli olduğunu ve artık bittiğini söyleyip, kendisiyle ilişiği kestim.

Karşılığında gelen tepki: tamam o zaman :).

Üzerinden meredeyse iki ay geçti. Sonrasında tanıştığım erkeklerde şunu gözlemledim; evet şuan bir ilişki istemiyorsun, ama fikrin değişirse ara beni. Ki ben bu kişilere spesifik bir nedenden dolayı istemiyorum bile demedim, ona rağmen oldurma çabaları ya da “hazır olana kadar ben seni beklerim” hissini vermeleri diğer kişi tarafından ne kadar seviimediğimi gösteriyor ve bu beni çok yaralıyor.

2 yıldır terapi alıyorum ama terapistim çok yorum yapmıyor. Sadece bu olayın ya da terkedilmenin, uğraşmamasının ben de bir kırılma yarattığını söyledi.

Aslında iki aydır bir kere bile stalklamamıştım, ta ki bugüne kadar. O yüzden böyle hissettim sanırım.

Siz nasıl aşıyorsunuz bu olayı? Ben sanki; çok öenmli birini kaybetmişim, sevgisini kaybetmişim ve o sevgi başkasına akacakmış gibi tuhaf hissediyorum.

Terk eden sizsiniz. Siz ilişkiyi bitirince, o da bunu kabul etmiş.

Aşk acısı er ya da geç geçiyor. Ben her ayrılıkta çok üzülüyorum, ama unutuluyor. Hayat böyle akıp gidiyor.

Bence siz kendinizi sevin. Aslında bu bütün kadınlar için geçerli. Bir kadın kendisini sevdikten sonra elin oğlunun sevgisine ihtiyaç duymaz. Aşk sevgi bunların hepsi boş ve gelip geçici şeyler olmazsa da olur. Siz sadece kendinizi sevin kendinizi mutlu etmek için yaşayın gerisi çokta önemli değil

ilk anlattığın olayı anladım da ikinci olaya anlam veremedim.istemediğini söylediğinde hazır olana kadar beklerim demenin ya da fikrin değişirse buradayım demenin nesi sevgisizlik göstergesi ki.

Terk eden sizsiniz. Siz ilişkiyi bitirince, o da bunu kabul etmiş.

Aşk acısı er ya da geç geçiyor. Ben her ayrılıkta çok üzülüyorum, ama unutuluyor. Hayat böyle akıp gidiyor.

konuştuğum arkadaşlarım da aşağı yukarı aynısını söylüyorlar. Benim kafamı karıştıran ortada sebep varken “ degişebilirim” ya da seni rahatsız eden ne olarak diye bile sormaması. Garip.

ilk anlattığın olayı anladım da ikinci olaya anlam veremedim.istemediğini söylediğinde hazır olana kadar beklerim demenin ya da fikrin değişirse buradayım demenin nesi sevgisizlik göstergesi ki.

Bunları söyleyenler farklı kişiler. Yani bir tarafta neden bitiriyorsun diye bile sormayan ya da bir çaba sarfetmeyen diğer tarafta ise ben seni gerekirse beklerim diyen insanlar.

Garip değil. Siz ayrılınca sizin peşinizden koşacağını sanmışsınız böyle bir beklentiye girmişsiniz, ama karşınızdaki kişi ayrılığı kabul edince şaşırmışsınız beklediğiniz olmadı diye.

Bunları söyleyenler farklı kişiler. Yani bir tarafta neden bitiriyorsun diye bile sormayan ya da bir çaba sarfetmeyen diğer tarafta ise ben seni gerekirse beklerim diyen insanlar.
Gerekirse beklerim diyen insanların gerçekten bekleyeceğine sizi inandıran ne?
Ciddi olarak söylediklerini sanmıyorum ne olur ne olmaz diye söylemişlerdir.
Terk ettiğiniz kişi de peşinizden koşmamış belki sevmiyor öyle şeyleri ya da dediğiniz gibi neden değişmek istesin olduğu gibi seven ve seveceği birini bulmak daha mantıklı gelmiştir

Baktığımda diğer hareketleriyle uyumlu bulduğum için. Yani yavaş ilerleyelim dedğimde anlayışla karşılamaları, üstelememeleri, uyum sağlamaya çalışmaları gibi şeyler bana bunu düşündürdü.

Zaten konu gerçekten beklemeleri de değil de en azından böyle bir hamle yapmaları. Okay ozaman diyip gidene bakınca :)

Başlığa cevap olarak aşamıyorum çoğu zaman.
Konuya cevap olaraksa ilişki istediğiniz halde neden istemediğinizi söylüyorsunuz? Yani ilk tanışma evresinde ortada çok güçlü bir sevgi yokken karşıda ilişki istemeyen bir erkek/kadın için kim uğraşır, beklerim der? Çok nadirdir.
Konunuzdaki ilk kişi zaten umursamazmış iyi olmuş ayrılmanız ama.

Ee diğerleriyle de iki aydır konuşuyormuşsunuz.
Size uymaları normal önce öyle olurlar genelde tek kişiyle 2 ay konuştum deseniz sonradan yine hak verelim gerçekten anlamış sizi diye.
Ama bence arkadaşımın zoruyla girdim dediğiniz uygulamada çok hızlı gidiyor gibisiniz.

İnsanlara çok anlam yüklediğiniz için böyle oluyor, siz de tamam o zaman deme kafasına geldiğinizde aşmış olacaksınız bu durumu. Ama sanırım bu biraz zaman alacak.

Baslik cok can yakici, ama icerik biraz bos cok afedersiniz sayin konu sahibi. O kadar ufacik bi sey ki bu yasadiginiz, uzulmenize bile degmez aslinda ama kendinize dert etmissiniz aksine sevinmeniz lazim. Ayrilma fikrinize ok diyen birini kaybetmis olmazsiniz ki bu neyin gonul yarasi? Ya da adam zaten 8734 kisiden ayni anda ayriliyor ya da sevgili oluyordur da size uzulecek hissi kalmamistir :) uygulamalardan date ayarlayan erkeklerle, uygulamalardan date e cikan kadinlar arasinda ucurum var. Ben sahsen o turden bir erkekle ayni masaya bile oturmam cunku bilirim ne ilkim ne son olucam. Ama kadinlar oyle degil bazi kadinlar o uygulamalarin insani degiller mesela siz. Hassassiniz, size tavsiyem sosyal ortaminizdan bir partner arayisinda olmaniz ve bu adamlarin yalanci olabilecegini unutmamanizdir.

Çok fazla anlam yükledim, egom sarsıldı bu olayda.

Dating app konusunda ben de çok katıydım. Ben de arkadaşlarım da çalışan insanlarız ama tanışabileceğimiz kimse yok. Olanlar da uygun değil. Hayırlısı bakalım :)

Ben pek başa çıkamıyorum , ama yaptığım şeyleri söyleyim belki işinize yarar.... Senai demircinin sevildiğini bil gibi guzel şiirleri var onlari dinleyip Allah'ın beni ne kadar çok sevdiğini düşünüyordum.. maneviyatımi yükseltmeye ve tevekkül etmeye yönelik kitaplar okumaya çalışıyordum....birde kendime bir şarkıcı belirlemiştim kimseye aşık olmayım diye( çünkü sevmeyi sevdiğim için olur olmadık birini severim diye korkmuştum ). ona aşık oldugumu hayal edip onunla beraber bir aşk yaşadığımı hayal ediyordum şarkılarını dinleyip ..bol dua ediyordum şu şu şu özelliklere sahip birisi dünya üzerinde varsa gelsin beni sevsin Allah'ım diye, onun harici başka kimse yanıma yaklasamasin diye dua ediyordum birde ..

Bence tanışma sitesine de ordan tanıştığınız insanlara da fazla anlam yüklemişsiniz. Sen karşındaki insan senin için çabalayan, sana her zaman vakti olan hep dakik olsun istiyorsun e birazda ciddi düşünüyorsun ama o sitede bir erkeğin tek bir kadınla konuştuğunu düşünmüyorum sen bitirmişsin ama onlarda neden diye sormamış bile. bunuda yedekte konuştukları olduğuna bağlıyorum. Senin için çabası olmayan insanlar için üzülme.
Herkesten önce sen kendini sev yeni ortamlara gir, yaşınızı bilmiyorum ama 40 yaşında evlenip mutlu olan insanlar tanıyorum. Dünyadaki tek erkek o değil karşınıza illaki birisi çıkar.

Ben de bu duyguyla baş edemiyorum açıkçası. Hiç sevilmedim, hiç bir erkeğin dikkatini çekmedim. Karşıma çıkanlarda da hep bir şeyler eksikti. Bazı kadın arkadaşlarım benim yüzümün çok güzel olduğumu söylüyor. Sadece biraz kilo vermem gerekiyormuş...
Bu hafta bayram haftası. İzinliyim. Yurtiçi kısa bir tura katıldım. Ben gibi yalniz katılanlar da vardı. Keşke dedim. Keşke birinin dikkatini çeksem... Güzel bir an yaşasam... Çok hasretim bu duygulara...
Ne yapılır bilmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…