Anlamak için çok uğraştım birkaç defa okudum ama tam çözemedim konuyu hala. Siz bu adama yurttan atılırken sizi korumadığı için mi sitemlisiniz şuanda?
Diğer anlattıklarınız gereksiz kıskançlıkları, kavgaya şiddete meyilli oluşu, cinsellik konusunda sizin isteklerinizi umursamayan tavrı hep sevdiğine inandırdığı dönemlerde olmuş şeyler çünkü ve bir kısmını sevgisinin kanıtıymışçasına anlatmışsınız.
Bir de aralarda da hep benimle evlenmeyeceksin ayrılalım tartışmalarınız olmuş onların sebebini de tam çözemedim ama benim anladığım bu adam o zamanlarda da hala da sizinle romantik bir ilişki içinde olma peşinde. Yani bu adam kendi içinde tutarlı. İlişki anlayışı bu.
Sizin gözünüz açılmış bu tarz bir sevginin zehirli ve yıkıcı olduğunu anlamışsınız diyeceğim ama hala sizin için daha fazla kavga çıkarmadığına ve 3 aylık ilişki de yüzük alıp gelmediğine bozulduğunuza göre konu o da değil.
Bir silkelenip kendinize gelin bu adamla niye evli olmak isterdiniz onu düşünün. Yurttan atılmanız sizin için hayırlı olmuş bu çevreden uzaklaşmışsınız. Artık iletişim kurmayın kendisiyle yardım istemek için.
Bir de şu var konuda hem bahsettiğiniz eski sevgilinizin hem bilumum erkeğin (emlakçı/yurt sahibi/dükkan sahibi vs.) düzenli kötü muamelesine uğruyorsunuz. Bir ihtimal bu son ilişkiniz bakış açınızı bozmuş olabilir. Kendinizi dışarıdaki kötülüklere çok açık ve savunmasız hissediyorsunuzdur, normalde kendi kendinize halledebileceğiniz basit bir flört mesajı ya da satış görevlisinin kaba tavrı size altından kalkamayacağınız büyük bir olay gibi geliyordur vs.
Ya da tavırlarınızı biraz gözden geçirmelisiniz çünkü yeni tanıştığınız insanlara suistimale açık olduğunuz izlenimini veriyorsunuzdur. Yalnız olduğunuzu, yaşadığınız ülkede kimden destek alacağınızı vs. bilmediğinizi bilerek veya bilmeyerek belli ederek. Daha güçlü olun ve daha güçlü durun.
Yaşadığınız yerde yardım alabileceğiniz kadın dayanışma gruplarını ya da göçmenlerle ilgili kurumları bir araştırın. Sosyal ve hukuki haklarınızı iyice bir öğrenin mesela. Sonra okuldaki arkadaş çevrenizi geliştirin. Gerektiğinde danışabileceğiniz ve yardım alabileceğiniz arkadaşlarınız olsun. Güçlü olun ki elin dengesiz manyaklarına kalmasın sizin koruyucu şövalyeniz olmak.