Çocuk Hastalıkları Hiç mi kurtulan yok bu hastaliktan?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nalaaan

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2013
353
139
323
Öyle kötüyüm ki günlerdir okuyorum ağlıyorum tek bana gecsin oğlumda olmasin diyorum ama bitmiyor. Küçük bir kirmizi noktayla basladi ve cogalarak yayilmaya basladi adi batsin egzemaymis. Çocuk egzemasiymis. 6 yaşından sonra geçermiş, peki bu süreç nasil gececek daha 1buçuk aylık oğlum o gözüme baktikca ben agliyorum ogreneli 1 hafta oldu kortizonlu krem kullanmak istemiyorum bunu kullancaksin gecer
tekrar cikar dedi doktor. Ama 1 kere sürdüm artik surmuyorum nemlemdirici sürüyorum ama gecmiyorda azalmiyorda. Yardim edin lütfen benim bebegim atlatti bu hastaligi diyen hic okumadim. 1 haftadir denemedigim kalmadi tukeniyorum artik. Her agladiginda bende ağliyorum sinirlenince daha cok beliriyor

Çok üzücü okurken bile çok üzüldüm. Benim de bir aylık kızım var Allah kimsenin başına vermesin. Kendi deneyimim yok ama çok yakın bir arkadaşımın 40 günlük oğlunun yüzünde de kırmızı mercimek kadar bir kırmızı leke çıktı önemsemedi ama geçmedi doktora gorundu. Gün geçtikçe o leke büyüdü ve başka yerlerde de çıktı. Doktoru testler istedi her test yapıldı haftalarca süren çözümsüzlüğün ardından hiçbi testte sorın çıkmadı. Son olarak yapılan bir testte anne sütüne alerjik tepki vrdiği saptandı. Birkaç doktora daha gorunup farklı fikirler de alabilirsin belki. Çok ince detayını bilmiyorum ama belki ufak bir fikir olur. Şu an bebeği 4 aylık oldu. Öğrendiği gün sütü kesti ve bebeğe özel mamaya geçti şu an lekeleri tamamen durdu ve yavaş yavaş siliniyor. Umarım tez zamanda senin de bebeğin iyileşir. Tüm annelere sabır diliyorum

Üzülme lütfen, benim her iki görümcem in bebeği egzema idi, saf zeytinyağı ile sebamed marka nemlendirici krem kullandılar bebekleri çok rahat şimdi.

Çok geçmiş olsun canım benim.. Benim de bebeğim de 1,5-2 aylıkken minik kırmızı noktalar çıkıyordu.. İsilik gibiydi sanki.. Vücudunda da oluyordu.. Doktora götürdük egzama dedi.. Bi kremle banyo için losyon verdi.. Bunların ikisi de bitkisel dedi.. Düzenli kullan geçmezse kortizonlu krem yazıcam dedi.. Şükürler olsun onlar çok iyi geldi.. Şimdi hiçbişiyi yok.. Belki egzama değildi o yüzden geçti bilemiyorum ama geçti yani..

Tekrar gidicez doktora ama küçük oldugu için kıyamıyorum test yapılıyormuş. İnsan ne yapacagini bilemiyor

S
Üzülme lütfen, benim her iki görümcem in bebeği egzema idi, saf zeytinyağı ile sebamed marka nemlendirici krem kullandılar bebekleri çok rahat şimdi.
Sebamed nemlendirici bende kullaniyorum ama cokta etkili olmadi zeytinyağı da sürdüm cogaltti neden bilmiyorum

Belki o isilikti keske buda isilik olsa da geçseydi isilik gibi başladı ama cogaldi

Merhaba benimde oğlum 2aylık iken vücudunda özellikle bacak ve kollarında başlamıştı. Sonra zamanla yüzüne yayılmaya başladı. İlk doktorumuz yaz olduğu için isilik demişti. Hergün yıka dedi. Bu defa hergün yıkandığı için vücudu kurumaya başladı. Kızarıklıklar artmaya devam edince alerji şurubuna başladık. Bir de krem verdi şimdiki doktorumuzdan öğrendik ki bebeğimiz küçük olduğu için zararlıymış o ilaçlar. Bir arkadaşımın vasıtasıyla Prof. Mete Akısu ile tanıştık. Kendisi çocuk alerjisinde çok başarılıymış. Muayene sonucu egzama olduğu ve aynı zamanda çeşitli alerjiler olduğunu söyledi. Alerji testi yaptı ve bebeğimde çoklu alerji çıktı. İnek sütü ve ürünleri,ceviz badem fındık fıstık gibi çerezler,portakal çilek dut gibi meyveler, yumurta Keçi sütü ve ürünlerini tüketiyorum. Bu ürünleri yemeyi kestim ayrıca alerji şurubu içiyor her gece 4 ay boyunca içecekmiş. Kortizonlu krem de verdi ama sadece aşırı alerjik durum söz konusu olunca sür dedi. Şimdilik herşey yolunda bi de mamaya başladık pepti jr alerjik bebekler içinmiş. Doktorumuz egzamanın geçici bir hastalık olduğunu söyledi. İnşallah öyledir

Zamanla geçiyormuş evet senin bebisine cook geçmiş olsun ama ben dayanamiyorum alerji testi yaptirmadim kortizonlu krem çözüm degilki sürmeyince tekrar çıkıyor 1kere sürülünce gecse

Zamanla geçiyormuş evet senin bebisine cook geçmiş olsun ama ben dayanamiyorum alerji testi yaptirmadim kortizonlu krem çözüm degilki sürmeyince tekrar çıkıyor 1kere sürülünce gecse
alerji testini yaptırsanız çok iyi olur. arkadaşımın bebeğinde bir aylıkken kızarıklıklar başladı ilk gittiği doktor egzama dedi kortizonlu ilaçlar verdi. sonra başka doktora gitti test yapıldı meğerse alerjisi varmış. bebeğin diyetine dikkat etti, alerjisi de bir yaşına gelmeden geçti. şimdiden geçmiş olsun

Ben yaptirmak istiyorum ama doktor benden iyimi biliyosun gibisinden konusuyor tekrar götürdüm ama bi geçiyor gibi oluyor sonra tekrar çıkıyor kimsenin bebeginde olmasin inşallah

2009 mart dogumlu oglum var bizde cok cektik yazdiklarinizi okuyunca ogunler gcti gozumun onunden karisim ilaclar nmlendiriciler bir turlu gecmeyen sac arasi kasintisi...Dr verdii karisim ilac cok iyi gelmisti vucuda ayri saca ayri yuze ayri idi ve yedibyasinda gecer dedi.Ayrica kuru ve yagli cinsi var imis biimki kuru idi.Ve nihayet bu sene gecti zor bir surec ama enazindan caresiz degil Allah yareimciniz olsun cnm...

Evet bazi doktorlar karisim ilac veriyormus ve o geciriyormus ama bize denk gelmedi öyle doktor bizimkide kuru olanindan o yüzden cildini nemli tutmam gerekiyor. Şuan kac yasinda bebisiniz sizin geçti demişiniz ya darisi bizlere inş.

Yedi yasina basti alti sene cektik cnm gececek ins sizlerinde...

Merhaba benim oğlum çok şükür atlattı 1 yaşındayız 1 aylıkken kızarıklıklar iki aylıkken ciddi sulu yaralar ve kabuklarla çok zor günler yaşadım ben de seni çok iyi anlıyorum oğlum kaşıntıdan uyuyamaz ben de ona bakıp ağlar dua ederdim, çok araştırdım Aidin Salih hocanın yazılarıyla anladım sebebini şuan gerçek tıp kitabını okuyorum, bir de yorumlar üzerine kortizonsuz coresatin pembe krem aldım çok çok faydalı kortizonu hiç sürmek istemedim şükür bu kremi buldum eczanede var fakat sgk karşılamıyor drlar pek bilmiyor. Bunun dışında kitaptan öğrendiklerim hazır gıdalardan paketli katkılı kesinlikle uzak duracaksın ben çok tüketiyordum bıraktım, toksinlerin cilt yoluyla dışarı atılmasıdır ki vücut toksin yüklü demektir, zor olsa da birsüre meyve sebze ağırlıklı beslen ki vücudun temizlensin bu süreçte sütünde azalma olursa oğluna mama yerine ballı su verebilirsin 4. Ayda ben bu şekilde doyurdum oğlumu mamayı hep kustu muhtemelen alerjisi vardı. yumurtaya alerjisi olduğunu yiyecekleri kestikten sonra farkettim birgün yumurta yemem üzerine tekrar kızardı şimdi şükür iyiyiz, şifa bulduğumuz yöntem doğal beslenmek fazla ve karışık yememek bu sayede neyin alerji yaptığını bulursun, ballı su ve coresatin krem, Allah şifasını versin yavrucukların üzülmeyin lütfen derdi veren Allah dermanını da verir. Bu arada şimdi yumurta ve paketli gıdalar hariç herşeyi yiyor ve oğluma yediriyorum fakat 2. Ay aşılarından sonra bu olay patladığı için ve Aidin Salih hocam aşıyla ilgili çok da iyi şeylr yazmadığından aşı vurdurmadım alerji ve egzamaya sebep olma ihtimali çok yüksek.

kortizon içermeyen doğal içerikli bir ürün var..ben tedaviyi gördüm kendi gözümle..annesi onay vermediği için fotoğraf paylaşamaıyorum..özelden atarım merak ediyorsanız

Benim oğlumda 3'5 aylık ve son bir aydır doğumdan beri kızarık olan gözünün üstü hergün sarı sarı kabuk seklinde dökülüyor.gözü oldğu için nemlendirici süremiyorum doktora gittik kortizon lu krem verdi en fazls 5 gün kullan dedi ben 3 gece sürdüm geçti ama by hafta yine tekrarladı...arkadaşların bahsettiği bitkisel kremler yada alternatif ( çayla pansuman) önerileri öğrenebilirmiyim.bu arada doktorumuz inek sütü alerjisinden süphelendi kakası mukuslu ve kulak arkasındada egzema olduğu için bi bağlantısı varmı sizce doktorlar Maşallah bişey sorulmuyor ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…