- 16 Ocak 2023
- 926
- 685
- 33
- 25
- Konu Sahibi suskunkisi
Merhaba kızlar. Benim daha önce forum konumu bilen biliyor zaten. Mesele bebeğim. Otizmden şüpheleniyordum. Kafa sallamayı bıraktı. Önceden tek elini açıp kapatıyordu şimdi iki elini kulak hizzasına getirip açıp kapatıyor. Ayaklarını oynatıyor kıvırıyor parmaklarını hareket ettiriyor. Çok dert ediyorum hâlâ. Onun dışında şuan her şeyi normal. Bir komşum geldi. Oğlu otizmli ve bana dedi ki ben bebeklerin yüzünden anlıyorum otizimli olduğunu. Bebeğim 6,5 aylık. Senin bebeğin yüzde yüz otizmli dedi. Sürekli ağlıyorum. Kendime gelemiyorum. Dayanamıyorum. Bebeğim doğduğundan beri çok kötü şeyler yaşadım. Hamilelikte başladı her şey. Tiroidim yüksekti, sonra bana dediler ki erken doğum riski rahim uzunluğun kısa. Hep lekeli hamilelik geçirdim. Sonra dediler ki bebeğin kalbi delik. Neyse doğum oldu normal doğuramadım. Yani normal duğum oldu da ciddi mânâda doğuramadım bebek oksijensiz kaldı. Sezaryene vakit kalmadı ve epidural yapıp bebeğimi vakumla çektiler. Sonra bebeğim doğdu bu bebeğin bıngıldağı yok. Kafası büyük dediler. Refleksleri yok dediler. Ben tabi perişan oldum. 10 gün hastanede yattık. Sonra her şey normal dediler kafası falan, bıngıldak ultrasondan göründü. Neyse o hastane sürecinde bebeğim mememi emmedi. Sarılık oldu. Sonra sarılığı 3 ay sürdü. Bu süreçte hep hastanelerdeydik. Bebeğimin gözleri yukarı doğru kayıyordu ve titriyordu. Nöbet geçirdiğini düşünüyordum. Bebeğim öyle böyle 5 aya bastı dediler ki bu bendk cmv kapmış ondan nöbet geçiriyormuş o yüzden sarılık olmuş. Bebeğin sakat sağır veya zihinsel engelli olabilir dediler. Dediler de dediler. Şuan yazarken bile başım dönüyor. Uzun lafın kısası şuan tek anormal şeyi el ayak hareketleri. Ben artık dayanamıyorum. Hiç iyi değilim. Gücüm kalmadı. Bana bir şey söyleyin. Kalbimin ferahlığa ihtiyacı var ve duaya