Hic emekciyi dusundunmu ki,simdi sokaga cikip onlar icin sozum ona ADALET istiyorsun?

arkadaş hükümet ile alakalı, onu sahiplenici birşey söylememiş. Devlet malı demiş, devletten bahsetmiş. Niye bu kadar alıngasınız?

Arkadaşın neyi savunduğunu anlamak için müneccim olmak gerekmiyor.
O sokaktakilere küfür etmiş,bende dönünde bir hükümete bakın,sonra etrafa saldırın diyorum.

İnanır mısın bende bıktım.
Çocuğunu,babasını kaybetmiş acılı insanlara bile tahammülü olmayan,kendinde onları tekmelemeye,tokatlamaya hak gören insanlara oy veren ,onları savunan insanların insanlığından ben utanır oldum.
Kafanızı takacaksanız tekmeyi,tokadı atana takın.

bazı durumlarda fırsatçıların ortalığı karıştırdığından hep yanayım ama
bu durum farklı... birileri bir şeylere ses çıkarmaz protesto etmez ise daha çok madencimizi şehit ederiz...
eğer sokağa dökülmesek,arkasını aramasak yetkililer hep bi şekilde üstünü örtecek...

bu vefat edenlerin haklarını kim arayacak peki söyler misiniz?
ucuza üretim için onların hakkından çalan mı?
güvenliği sağlamak pahalıya mal oluyor diye göz ardı eden mi?
yoksa bunlara çanak tutup, parasını alıp kenara çekilen,
iktidar yanlısı diye maden ocağını öve öve bitiremeyen bakanlar mı?
yapmayın Allah aşkına...
devlet malı diye bir şey yoktur!!
halkın malı vardır, kamu malı vardır...

O sokaktakilere küfür etmiş,bende dönünde bir hükümete bakın,sonra etrafa saldırın diyorum.

müneccim değil zihin okuyucu olmak gerekiyor sanırım . o meziyette herkes te yok. benim anladığım sokağa bir bahane ile çıkıp yakıp yağmalayanları, kendinen başkasını hakir görenleri kasdetmiş

Bence insanların sokağa çıkmasına takılacağınıza, (hesap sormak en doğal hakları) işçi yakınlarını tekmeleyenleri eleştirin bi zahmet...

Ya hesap yakip yikarakmi sorulur devletin arabasina tekme atarlarsa dayagi yerler vallaha ben gorsem bende kizarim boyle bir olaya ne demek ya sen birine kiziyorsun diye nedemek devletin arabasini tekmelemek sen simdi bu yorumu yazan kardesim devletin belediye otobusunu tekmeleyen birini gorsen ne yaparsin ne tepki verirsin ne olursa olsun sen devletin malina zarar veremessin verdigini gordugun kisiyede izin veriop onu hakli goruyorsan bilemiyorum birseyleri yanlismi dusunuyorsun acep\?

İlknury bu senin mi yazın yoksa alıntı mı?
sen bu başlığı neden açtın?

daha ilk yorumlara var gücünle karşı gelmişsin de amac ne anlayamadım?

Ülkelerin en değerli milli değerleri dilleridir.Türk kimliğine sahip çıkmak için düşündüğümüz dil olan Türkçe'ye de sahip çıkmak gerekir.Keşke Türk yurtseverliği yapmadan önce dilimizin temel kurallarını öğrenseniz o -kileri, soru eki olan -mileri, -misinleri ayrı yazsaydınız.Hem buradaki herkesin işçi sınıfını aşağıladığı sonucuna nereden vardınız acaba?Sizin sırtınıza binenler işçiye,yetime vereceği,okul,hastane yapacağı parayı ayakkabı kutularına doldurup oğullarına gemicikler,yat şirketleri alanlardır.Sizi savunan ülkemin gerçek aydınları da o savunduğunuz adamlar tarafından cezaevlerine konulmuş,duruşma tarihlerini senelerdir ertelenendir.1 Mayıs Dünya İşçi Bayramı'nda işçiye sokağı çıkmayı yasaklayan kimdi?Polisi işçinin,öğrencinin üstüne salan kimdi,ABD'nin kulu köpeği olup o sürekli övündükleri İslam kardeşliğini ezip Irak'ta olanlara rağmen dış politikada ABD'yi destekleyen kimdi?Gezi Parkı'nda ölen çocuklar milyonerlerin oğlu muydu?

Son düzenleme:
Bu satiri bizzat ben yazdim ki bende bir fabrika iscisinin kizi olarak ve daha 22 yasinda biri olarak henuz yapmadim evet amaaaaa bu yapamadigim seyi savbunamayacagim anlamina gelmez bende boyle destek oluyorum.Yazarak!

Bu yazınızda neye kime destek olduğunuzu ben anlayamadım.
Yapmadığınız bir şeyi de savunabilirsiniz bur da bir sıkıntı yok.
Ayrıca bu bölümde kaynaksız konu açılmıyor diye biliyorum ben.
Birde inşallah parmağınızı başkalarına sallarken geri kalan parmaklarınızın sizi işaret ettiğini unutmazsınız.
22 yaşında gencecik hatta henüz hayatın baharında bir insansınız sizden 5-6 yaş büyüğüm bende bence bir an önce birşeyler yapmalısınız, birşeyler yapmalıyız bu konuda.
Maden işçinin, emekçinin,madencinin haklarını savunuyorsunuz o zaman o yıkıp kıran insanlara da anlatmalısınız. Belkide onları da dinleyip anlamalısınız.
Devlet malının halk için olduğunu, bir insan canının devlet malından çok daha değerli olduğunu bilmeliyiz diye düşünüyorum ben. Çünkü önemli olan mal değil insan.

Aynen herkes dönüp bi kendisine baksın hepimiz suçluyuz evet keşke daha önce dikkat çekebilseydik madenci sorunlarına ki ne kadar ciddiye alınırdı tabi orası da ayrı bir konu. Direk madenciler üzerinden olmasa da internette yada sokakta biz çoğu zaman ülkenin ekonomisini , insan hayatının ucuzluğunu, özelleştirmeler politikalarını eleştirdik...

DEVLET değilde hükümet demek daha mantıklı olur SOLCU ve ATATÜRKÇÜ olduğum halde başbakanı suçlamıyorum bu olayda,suçlu olduğu tek konu yanlış cümleler kullanması ayrıca yaşadığımız bu olayda suçlu olan o firmanın yetkilileri, iş güvenliği uzmanıdır önlem almayanlardır.
başbakan gidipde madeni incelemeyecek sonuçta bunları görevlendirilen insanlar denetleyecekti.

Bence sizin düşünceleriniz çok vahim yazık size ne olursa olsun ihmaller yüzünden yakınlarını kaybetmiş insanları tekmelemeyi mübah görenleri anlamam mümkün değil benim...

Son düzenleme:

Hey sizi ataturkcu teyzeler :)) Ben yazimda siyasetten bir nebze bile bahsetmemisken bu onyargi neden ???

müneccim değil zihin okuyucu olmak gerekiyor sanırım . o meziyette herkes te yok. benim anladığım sokağa bir bahane ile çıkıp yakıp yağmalayanları, kendinen başkasını hakir görenleri kasdetmiş

Şuan konu bu mudur?
Bu kadar can kaybı varken ,bu adamlar neden öldü sorusu yerine sokağa çıkanlar neden çıktı mıdır?
Heralde gündem değiştirme çabası,başkada birşey değil.
Hata bendeki bu tarz gereksiz konulara sinirleniyorum.

Kürtlere değil datlum teröristlere karşı geliyor bu ülke, en azından ben.

Kürtleri veya başka milletten olanları aşağılayanlar insan değil zaten.onlar için yorum atmaya değer de değil

Siz olaylara şahit oldunuz mu , içlerine karıştınız mı ? Yoksa pencere arkasından veya yandaş tv den imi izlediniz ? Belli ki sadece son iki kelimem geçerli pencere yada tv ... Çünkü o kadar yandaşça yaklaşıyorsunuz ki olaya algı frekanslarınız karışıp soma ile geziyi bütünleştirmeye çalışıyorsunuz.
Farkında olan o çapulcu denilen insanlar sizden önce tepkisini koyan , hak arayan insanlar. Peki siz ne yapıyorsunuz yemek mi yapıyorsunuz evinizde , bence de öyle olmalı, çünkü dışarıda ki hayattan haberiniz yok, bunu yazılarınızdan anlamak mümkün. Hakkını savunan insanlara ne zaman polis dağılmasını istese şiddetle bitiyor olaylar, devlet malı bu ölümlerden sizin için çok kıymetli sanırım, ama bize göre de bizim haklarımız , bizim insanlarımız hiçbir zaman paha biçilemez. Birileri koltuklarımdan olucam diye öyle bir korkuyor ki ki polis devleti haline getirip insanları ülkemizin polislerini düşman gibi gösterip sindirip, korkutmaya çalışıyor. Madende ölen canlar için insanlar protesto etmesi çok mu anormal ? Ulusal yas ilan etmek bir kaç saati alıyor peki ya neden ? Erdoğan açıklama yapacakmışda ondan , orada senin bakanın , milletvekilin yok mu onlar neden yapamıyor? beyimiz padişah kesilmiş anasını satayım onsuz bile yasımızı ilan edemez olmuşuz. Ben izmirliyimmm , ve cumhuriyet meydanına en yakın yerde çalışıyorum, yürüdüler sloganlar attılar, oturup dinlendiler ve bunların sorumlalarını istifaya davet ettiler sonra kalabalık büyüdü herkes siyahlar içinde, kimse hiçbir yere zarar vermedi ta ki polis şiddet ve tomaya başvurana kadar. Ya nedennn bastırılıyoruz, madem müslümansınız hiçbir açığınız yok bugün ki maden ocağında ki ölenlerin kaderi olması gibi neden susturuluyor insanlar. Konu sahibine yazıklar olsun , size yeter , konuyu açma amacınızda ki haddi gerçekten açmışsınız. Sizinde birgün başınıza gelirse birileride çıkıp başkalarını korumak için sizin içinde kader diyip geçiştirirse o zaman anlarsınız,
yoksa sizin bunları anlayabilmeniz için DAVUL ZURNA AZ!

Son düzenleme:

elvocum seni yanlışlıkla etiketledim tatlım özür dilerim

Farkettim pamukcugum,
ama bu sayede ben de senin fikirlerine katildigimi belirtmek isterim.

Hey sizi ataturkcu teyzeler :)) Ben yazimda siyasetten bir nebze bile bahsetmemisken bu onyargi neden ???

hakikaten hiç bahsetmemişsin siyasetten, o yüzden ilk cevaplardan itibaren insanlara ağzına geleni yazıyosun niyetini hiç anlamadık

300 ,belki daha fazla can kaybımız varken benim etrafımdaki herkes o canlara üzülüyor,suçlulara sinirleniyor.
Birtek hükümet destekçileri bu ara CHP veya göstericilerle ilgileniyor gündem değiştirmek için,ondandır

şu an burdaki konu bu. forumda Soma ile ilgili pek çok konu var. Taziye konusu, siyaset konusu, anlık haberlerin ele alındığı konula v.s.
gündem burada bizim yazdığımız iki şeyle değişmiyor sanırım. öyleyse çok ciddiye alırım kendimi .......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…