Hiç bir şeyin altında kalmam diyen kızlar; Bana yardım etmelisiniz arkadaşlarım!

ortada dert edilecek bisey yok ki tatlim...caya mi cagiriyor?ben olsam giderdim,ne laf sokardim ne de bisi.ortada kotu olan ben olurdum.yazidiginizdan anladigim kadariyla bence haddini bildiresi bisey yok ortada.

Ben art bir niyet göremedim acikcasi.
Ortada laf sokacak bir durum yok.
Nezaketen sormuslardir, yada bos bulunmuslardir.
Olur böyle seyler, konu edecek birsey degil yani.
Gidin cayinizi icin bir güzel simdiden afiyet olsun kaydirigubbakcemile5

anladığım kadarıyla yolunda giden bi ewliliğin, güzel bi ailen, dert sıkıntı wermeyen kayınwaliden/eltin/görümcen ,rahat yaşantı sağlıycak kadar maddiyatın, nazını çekicek bi eşin war..

aksi şeylere sahip olsaydın bunu dert die buraya yazmazdın :umursamaz:

rahat yaşantına macera arıosun gibime geldi

bunlara kafaya takcağına we insanlara kolaylıkla "mal kafa" gibi kötü kelimeler kullanacağına, bol bol dua et tek derdim bu olsun die, we Allah gönlüme iyi niyet wersin die şakkıdı

Son düzenleyen: Moderatör:
Aaa adamin ne kabahati varda mal kafa ettiniz,
adam teklif etmis ister al ister alma
adam zorla getirip evinize koymamis ya
hey Allah'im ne insanlar var dur bakalim daha neler gorecez:umursamaz:

bence bu kisinin ne amacla onu teklif ettigini bizler bilemeyiz(( o yuzden yuklenmeye gerek yok))
gecmisteki aranizdaki seylere ve soyleyis tarzina bagli soyleyen kisiyi siz taniyorsunuz
yani bunu birtek siz bileceginiz icin nasil davranacaginiza siz karar verirsiniz

konuyu okudum tam içimden alla alla ne varki, bunda diyodumki arkadaşların yorumlarını okuyunca daha bi emin oldum
ortada bişey yokki neyin lafını sokucan konuyuda pek anlayamadım yani ama abartılı hiç bişi yok

bak sen terbiyesize dolap mı vercekmis ne kadar ayıp!yardımlaşmak kadar kötü bı şey yok yani!

ya arkadasım problem bu mu allah askına..Allah dert vermesin sana..

hiçbir zaman asaletinden ödün verme belkide işinize yarayabileceğini düşündüler tamamiyle iyi niyetten söylediler..o anki telaşelerinden söylemiş olabilirler..
eşin gibi mütavazi olmanı tavsiye ederim..
bir kere daha çağırdıklarında ben olsam giderim eğer konu açılırsa
ihtiyacımız yoktu teşekkürler insanın neye ihtiyacı olacağı bilinmez tabi iht.olsaydı alırdık derdim..

ortada bir sorun göremiyorum kibarlık icabı sorulmuş bir soru işine gelmediyse hayır dersin olur biter illa al diye ısrar eden de yokmuş anladığım kadarıyla .lmaz:
Ayrıca aklıma birşey daha geldi eğer,eşinin arkadaşı yeni bir eşya verseydi (hiç kullanılmamış bir tv yada buzdolabı)tavrın yine aynımı olacaktı onu merak ettimsengözlerimebaksanab

iyiki sen benim arkadaşım degilsin bu kadar kötü düşünüp bunlara kafa yorman çok yazık

iyiki sen benim arkadaşım degilsin bu kadar kötü düşünüp bunlara kafa yorman çok yazık

Haklısın, insanlar artık nelere kafa yoracaklarını şaşırmış durumdalar birde kötü niyetime biraz daha katmak istiyorum, bana iştirak edin diyebilecek kadar da çığırından çıkmışlar. Allah yardımcımız olsun

kızlar bence bu hanım o eski işe yaramayan bir dolabı değilde
işlerine yarayan bir ev hediyesi arzulardı,,
hani yeni evlenenlere götürülürya,,,onu demek istedi,sonrada kendisi bir elektronik eşya istedi diyor yanlış anlamadıysam
o dolap yerine işe yarar bir ev hediyesi olsa kabul ederdi
kötü niyet düşünerek yazmıyorum bunu,,
adı geçen (mal kafa)adama bu sebeple kızmış galiba
:teselli:

inan okuyunca çok üzüldüm emin ol o arkadaş senin burnunun bu kadar yüksekte olduğunu ve bu şekilde düşüneceğini bilseydi ne o dolabı işinize yararsa alın derdi ne de sizi çaya davet ederdi bu kadar kibirli olmanızıda anlayamadım ama çok üzücü bi durum laf sokmakmış bence önce siz bir silkelenip kendinize gelinde düşünün ne demişler güzelliğine güvenme bir sivilce yeter varlığına güvenme bir kıvılcım yeter kimin ,kime,neye, ne zaman muhataç olacağı belli olmaz o kaf dağındaki gururunuzu biraz alçaltında etrafınıza öyle bakın derim ben maden ki yorumm istedin başka da bişey demeye gerek yok sanırım...

Erkekler bu konularda ayrıntılı ve ince düşünmezler..
Eşinize usulden sormuş,eşiniz lazım değil deyince konu kapanmış.
Gidip sorsanız şimdi hatırlamıyordur bile,eşiniz de arkadaşı da..
Bir de şöyle bir şey var ki o uyduruk dediğiniz dolap o evden taşınana kadar o insanın işini görüyordu.
Siz beğenmeseniz de o kişi o dolabı kullanıyordu.
Yani size teklif ettiği eşyaya onun gözüyle bakarsak,iş gören bir eşyadır.
Atmadan ya da birine vermden önce eşinize teklif etmiş,düşünememiş,beğenmeyeceğinizi bilememiş..
Eğer bence onun bile unuttuğu bu konu üzerine yeni evlendiği eşinin yanında laf sokmaya kalkarsanız asıl siz ayıp etmiş ve kötü niyetli davranmış olursunuz.

başlığı görünce merak edip bakdım nasıl bir yardım ki diye?.. açıkçası böyle bir konu hakkında nasıl bir yardım istiyorsunuz anlamış değilim...
tamam arkadaşınız böyle bir şeyi teklif etmeseydi keşke.. durumu çok kötü olan yatacak bir yatak oturacak halısı bile olmayan o kadar çok kişi varki..ve bir şekilde kullanılmayan eski eşyalar bu kişilere ulaştırılabilir...oda o şekilde değerlendirip dolabı bir hayır duası alabilirdi...
adam eşinize demiş eşinizde ne diyeceğini bilememiş kabul etmiş olabilir...
siz bu sefer bu şekilde değerlendirin muhtaç birine vererek illa evinize koyacaksınız anlamına gelmez almanız...sonrada arkadaşlara izah ederdiniz böylesinin daha uygun olacağını....
birde arkadaşınız takdığınız isimde hiç hoş değil ...hala anlayamadığı ona neden laf söyleyeceğiniz sırf bu konu yüzünden olabileceğini mantıklı birinini kabullenmesi çok zor...

eşinin arkadaşı imiş:1shok:
kadın iyi niyetli bir şekilde sormuş
abartacak bir durum yok ki neyin öcünü almaya çalışıyorsunuz anlayamadım
çöp toplayıcıları da brinin ihtiyacı vardır belki alır diye almamışlardır. adamlar işlerini yapar alıp götürür çöpe atarlar, imha edilir bi şekildeşakkıdı

senaryo üretmek için önce geçerli olan bir sebep görmem lazım ,senaryo kolay işkaydirigubbakcemile3

bu kadar büyütecek bir şey yok bunda, eşinizin arkadaşını siz tanıyorsunuz sonuçta, bu kadar kötü niyetle sizi rencide etmeye çalışacak biri mi? bence iyi niyetle sormuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…