hiç bir problem yok ama adette yok???

green olive

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
891
7
39
KIZLAR MERHABA
Ben bildim bileli adet düzensizliği yaşıyorum. doktora giderdim işlemler yapılırdı doktor hiç bir problemin yok der düzenliyici verirdi. evlendim elle de muayene ettiler hormonlarıma baktılar yine birşey yok dediler.
Ama bir şeyim yoksa neden düzenli gelmiyor. fisfisfis 8 aydır korunmuyoruz birşeyde olmuyor. Doktorlara güvenmiyorum diyeceğim ama gitmediğim doktor kalmadı??senağlama
bu problemi yaşayıpta çözüme ulaşan arkadaşlarımız varmı??
yada böyle bir problemi çözecek doktor varmı izmirde??
bi çare arıyorum
yardıma ihtiyacım var
senağlama senağlama senağlama senağlama

mrb arkadaşım bende de adet düzensizliği var 40-50 günde bir oluyorum aynı durumdanız yani, bende 2 yıllık evliyim iki kez düşük yaptım kan pıhtılaşması sebebiyle , ben normalde bir ay sonra korunmayı bırakacaktım (ilaç kullanmıyorum) ama halen adet olamadım 48 gün oldu iyice strese giriyor insan birde 2 kilo aldım fazladan

offfff yaaaa vardır bir çözümü mutlaka ama nerdee????
bende tam 7 kilo aldım. şimdi promolut N kullandım bu gün geldi yine. normalde 3 ayda bir filan geliyor Ama bu ilaçlar dengemi daha çok bozuyor benimmm senağlama

arkadaşlar bende de adet düzensizliği var fakat benimki biraz farklı bekarken yoktu evlenip çocuk için tedavi dönemi başladığından beri düzensiz ,anlayamıyorum

Canım bende senin gibi gitmediğim dr kalmadı bekarlığımda...evlendim yine düzensizlik devam etti...3 sene sonra öğrendiğm ki anne olamıyacakmışım...farklı dr araştır...hiç birine güvenme..

adet düzensizliklerinin yüzde 8 hiç bir neden olmadan oluyor yani herşey sağıklı sürekli düzensizlik yaşanıyor malesef bunada bişey yapılamıyor gebeliktede öyle kısırlığında yüzde beşi herşey normal her iki bireyde sağlıklı ama gebe kalınamıyor en kötüsüde neden yokken çıkan sorunlar herhalde

burda doktor ismi ve yerini versem serbestmi arkadaşlar yoksa yasakmı

canım yokturdur heralde.çünkü herkes öneriyor birbirine.

Canım bende senin gibi gitmediğim dr kalmadı bekarlığımda...evlendim yine düzensizlik devam etti...3 sene sonra öğrendiğm ki anne olamıyacakmışım...farklı dr araştır...hiç birine güvenme..

YAAAA İNANMIYORUMMMMsenağlama senağlama
PEKİ SANADA BİR PROBLEMİNİN OLMADIĞINI MI SÖYLEDİLER. NASIL BİR DOKTOR KOYDU BU TEŞHİSİ. NASIL ANLADILAR. HANGİ TESTLE???

Arslanpençesi ( Alchemilla vulgaris/arvensis ),halk dilinde şebnemli ve arslanayağı adıyla da anılır. Genelde, orman ve yol kıyılarında, bayırlarda, yüksek yörelerdeki nemli çayırlarda,ve dağlık bölgelerde yetişir. Güzel bir görünümü olan, 7-9 parmaklı yapraklarının kenarları dişlidir. Oldukça sağlam olan sapı pek yüksek değildir ve pek dikkat çekmeyen sarımsı yeşil yaprakları özellikle Mayıs'tan Haziran'a kadar, ama daha sonraları da görülebilir. Bitkinin yaprakları bazen toprağın üstüne kapanırlar ve sabahleyin yaprağın ortasında bir çiğ damlası görülür. Bin metrenin üstündeki bölgelerde arslanpençesi daha çok gümüş rengindedir ve kireçli topraklarda olduğu kadar, ilk kütle zeminlerinde de yetişir. Her iki bitki cinsi de, çiçek açma zamanında tümüyle, daha sonra ise yalnızca yaprak olarak toplanır ve kurutulur.

Özellikle kadın hastalıklarına karşı kullanılır. Hıristiyanlığın ilk günlerinden beri Bakire Meryemin adıyla anılmıştır. Arslanpençesi , yalnızca adet görme düzensizlikleri, dölyolları akıntısı, dölyatağı (rahim) şikayetleri ve menopoz çağındaki rahatsızlıklarda rahatlatıcı etkiler yapmakla kalmayıp, ergenliğe geçişte de, civanperçemi ile birlikte kullanıldığında, adet görmeyi düzene sokar. Bazı genç kızlarda adet hallerinin doktorların verdiği ilaçlarla bile başlamaması durumunda, arslanpençesi civanperçemi ile eşit karıştırılarak kullanıldığında, her şeyi yoluna koyar. Arslanpençesi , toplattırıcı
aslanpençesini bir litre suya atsın ve suyu, içinde katı bir yumurta pişecek kadar kaynattıktan sonra ondan içsin.” Günümüzde bu bitki, çok eski çağlardan beri kanıtlanmış olduğu yerini yeniden almıştır. özellikle İsviçreli Herbalist Künzle belirtiyor : “Eğer bu bitki zamanında ve uzun bir süre kullanılmış olsaydı, kadın hastalıkları ile ilgili ameliyatların üçte ikisine gerek kalmazdı. ”

Kullanım Biçimleri :

Çay hazırlamak : Yarım tatlı kaşığı kurutulmuş ve ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır ve demlenmesi için 5-6 dakika kadar beklendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak içilir.

Banyo Katkısı : Bir tam banyo için 5-6 avuç dolusu taze bitki veya 200g kurutulmuş bitki, gece boyunca soğuk suda bekletilir. Ertesi gün, kaynama derecesine kadar ısıtılır ve demlenmesi için 5-6 dakika bekledikten sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir.

Bitki Lapa Kompresi : Yeterince taze bitki iyice yıkanır, bir tahta tablanın üstünde merdane ile iyice ezilir ve hasta bölgeye uygulanır..

Canım bana yapılmadık test kalmadı...yıllar sonra teşhis koydular allah cezasınıımı karart versin bu dr.hayattı...başka bir dr anladı ve sonra birkaç dr aynı teşhisi koydu farklı dr git amerikan hastanesini öneririm...kesinlikle ihmal etme

canım geçmiş olsun öncelikle....ben senelerdir bu adet düzensizliğini yaşıyorum.3 ayda bir adet gördüğümde oluyor.prof.da gittim hormon testleride yapıldı.gerek elle gerek ulturosonlada bakıldı hiç bir problem yok dendi.bu arad hamilede kaldım(fakat başka nedenlerden)düşük yaptım.ensonunda sorunun tiroidlerden kaynaklandığı keşfedildi.bu testi jinekologlarda yapıyo ama sana tavsiyem birde endokrin uzmanına görün.onlar ufak farkları daha çabuk farkediyorlar..

CANIM ENDOKRİN UZMANI NEDİR İLK DEFA DUYUYORUM a.s.

Canim Sana Ne Teşhisi Koydular Anlayamadim Yazini Geçmiş Olsun

Eyloş çok Teşekkür Ederim Tavsiyelerin Için Hemen Bu Akşam Alacağim. Birde Hayit Tohumu Var Bu Sitede çok Meşhur. Onlarla Birlikte Kullansam Bir Sorun Olurmu Acaba Duydunmu Hiç??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…