• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç bı bilgim yok yardım edermisiniz

OFFPOFFF

çok özledim...
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
3.757
10
116
40
İzmir
merhabalar,
kızlar ben bı daha üniversiteye girmeyi düşünüyorum.bu yeni sistem hakkında hiç bı bilgim yok.girmek istediğim bölüm ÖSS-1 den 165 ham puan istiyo..
ben eski sistemle girdim iki yıllık bolume girmiştim baraj 120ydi bizde şimdi bu 165 puan nedir?en düşük puan mı?tekrar dershaneye gitmek fln istemiyorum açıkcası..derdim bu yani ben su halimle girsemde 165i alabilirmiyim?kolay mı 165 almak?ona göre karar vericem..yardımcı olursanız sevinirim..

lütfen bilgi verin arkadaslar hiç anlamadım ben bu 165 puanı almak zor mu değil mı?mesela 165 puan alınca nerelere basvuruyosun açık öğretime mı?
ben özel unı ye gitmeyi düşünüyorum.gideceğim bölüm yukseklisans bölümü mutfak sanatları diye bı bölüm 165 i aliyosun ÖSS-1 den snr yetenek sınavına giriyosun.4yillik bölüm gibi..o yüzden puanı düşük.ama benim ne türkce bilgim kaldı ne matematik ne tarih ne de coğrafya..herseyi unuttum diyebilirim..o yüzdende korkuyorum..hiç bı şeyi hatırlamıyorum yinede alabilirmiyim bu puanı???

cnm kendine birkaç kaynak kitap alıp ewde kendin çalışarakta alırsın bu puanı türkçenin paragraf sorularında zorlanacağını zannetmiyorum zaten bir tek dilbilgisine ağırlık ver çalışırken.mat 1 kolay ama bişeyler hatırlıyorsundur inş bnce çalışınca aklına gelir unutmuş olsan bile çok zorlanmazsın tarih ve coğrafyada okuyarak halledebileceğin dersler zaten 165 için yüksek netler çıkarmana gerek yok bnce kendi kndine çalışsrak halledersin.açıköğretime de başvurabilirsin 165le.ama özel ünw.lerde bazı bölümler 165in üstünde istio die biliyorum bn senin girmek istediğin bölüm 165 puanla alıyorsa sen bu puanı rahatlıkla alırsın zaten

bencede:) kararınızdan eminseniz boşuna dersanelerde ne zaman kaybedin de ne maddi olarak o yükün altına girin..

cvplar için çok teşekkür ederim :)
dershaneye yazılmak veya özel ders almak gibi bir niyetim yok..o kdr uzun boylu değil..ztn olur da kazanırsam özel unı olduğu için masraf olucak bı de dershane ye para yediremem..
dışardan dershanelerin yaptıgı sınavlara giricem bı de test kitaplarıyla hallederim gibime geliyo..
gecen gün internette 2008 in sorularını çözdüm sadece türkceyi ve sosyali 175 puan aldım..sanırım matematiği ellemeden de bu puanı alabiliyorum..bgn bı dershaneni. rehber ogretmeniyle görüşmeye gidicem daha sağlıklı bilgiler alabilirim ondan..
matematik sorularına baktım ama hiic hatırlamıyorum:( sadece geometriyi hatırladım acılar fln o da bı taneydi :) o yüzden matematiksiz halletmeye calisicam..
türkce dediğiniz gibi çok kolay dil bilgisi problem sadece onu da hatırlarım cozdukce..sosyalde türkce nin paragraf soruları gibi..
deniycem en azından olursa ne ala olmazsa da saglık olsun derim..

Bu seneki sınav sisteminde öncelikle hangi bölüme girmeyi istediğini planlamalısın ki boşuna ders çalışma zaman kaybetme derim

Lisedeki bölümün neydi canım

Back