Heyet Raporu

bahtsizbedeviignekurbani

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2019
51
25
18
37
Merhaba herkese,
Bebeğim henüz 3 aylık ancak benim ücretli doğum iznim bitiyor. Eşimle bebek doğduktan sonra evliliği toparlayamadık şimdi boşanma sürecine giriyoruz bu nedenle ailemin yanına başka bir şehire sığındım ancak heyet raporuna ihtiyacım var. Doğum yaptığım hastahane daha önce hallederiz diyorken şimdi veremeyiz rapor dedi. Çok zor durumdayım, maddi olarak da bu izne ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek, Manisa da ya da Bursa da rapor veren bildiğiniz bir kurum var mıdır?

10 artı 10 alabilirsiniz belki. ben onu bile almadım. çocuğumun bir rahatsızlığı vardı. refakatçi raporu aldım ama kurum kabul etmedi. rapor kullanmayı da doğru bulmadığım için almadım. 5 ay ücretsiz izin aldım. durumum da iyi olduğundan değil ama mecburdum. kıt kanaat geçirdik. sonra başladım tekrar. 8-9 ay çalışıp tekrar ayrıldım izne. o şekilde zar zor hallettim. şimdi aslında fazla tutucu davranmışım diyorum. 10 artı 10 alabilirdim belki. zaten hemen toparlanmak zor oluyor doğum sonrası sezeryandan dolayı. uzun vadeli heyet ben alamazdım da belki hemen doğum izni sonrası alınabilirdi bilemiyorum. bir de kışın en yoğun olduğu dönem Ankara'ya geri gitmem gerekmişti. yolların falan kapalı olduğu dönem. en azından 1 hafta bile alsam o soğukta bebekle birlikte gitmem gerekmezdi. hastaydı bir de. 2 aylıktı.

Ücretsiz izin şansınız yok mu? Devlet memuru değilseniz patronunuzla da görüşüp durumunuzu anlatabilirsiniz. İhtiyaç yokken rapor almak çok da etik değil.

Allahım yardımcınız olsun inşallah.
Bebek büyütmek zor, ailevi sorunlar ayrı zor.
Çok iyi anlıyorum ama heyet raporu almak çok zorlaştı diyorlar. Doktorlar da sürekli denetleniyormuş.

Refakatçi iznini kurum nasıl kabul etmiyor ?

Refakatçi iznini kurum nasıl kabul etmiyor ?
aynı hastalıkta başka kurumlardan çok kullanan oldu. meb çok rahat bu konuda. sağlık bakanlığından kullanan oldu. ama her kurum vermiyor. bizim hastalıkta yakın ve özel bakım gerekiyordu. o ibare var ama ölümcül bir hastalık değil. bizim kurum orda yakın bakım olmazsa hayati tehlikesi olacağı ibaresi de yazsın istiyor. doktorunuzla konuşun onu da eklesinler dedi. haliyle doktor o ibareyi eklemedi. bizim doktor devletteydi. aynı hastalıkta özelden o ibareyi ekleten oldu. kangren falan olabilirdi en fazla o açıdan yazsanız falan dedi eşim ama doktor kabul etmedi. haklı da adam. ben baya araştırdım devlet personel işlerinin görüşü de bizim kurum gibiydi. aslında izin veren kurumlar hata yapıyor sanırım. netice de kullanamadım.

sahte rapora karşı olduğum için kendime de almadım. ama şimdi diyorum ne kadar tutucuyum. bari 10 gün alsaydım.

Anladım sizin kurum doğru olanı yapıyor. Ben de tutucuydum hiç rapor almadım.

Reactions: Gif
Size hiç bir hastane bu raporu siz istiyorsunuz diye vermez.
Hastaneler denetleniyor, Manisa’daki veya başka bir şehirdeki X hastanesi size bu raporu niye versin?
Doğumu nerde yaptığınız belli.
Doktor ve hastane böyle sahte bir raporun altına imza atıp niye risk alsınlar?
Sanırım lohusalığın da etkisiyle sağlıklı düşünemiyorsunuz.
Başka bir çözüm aramanız daha doğru olur.

Ayrıca bu şekilde rapor alarak devletten alacağınız izin ücreti sizce helal mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…