arkadasa tamamen katılıyorumben bu topiği yeni gördüm, çok şaşırdım, burada insanların birbirlerine destek olmaya çalıştıklarını sanıyordum, ilk kez böyle bir şey gördüm kk da, burada muhatap olduğunuz insan bir anne, hem de daha lohusa, nasıl böyle geriyorsunuz, ayrıca istediği şey çok doğal, küçücük bir bebeciği daha annesini sık sık emerken bırakıp işe gitmek, bebek evde acıkıp ağlarken göğüsleriniz sızlaya sızlaya çalışmak, bebeğin emme sıklığı azaldığı, stres yaptığınız ve yorulduğunuz için sütün azalması, bir de üstüne bebeğinizi tanımadığınız bir insana bırakmak çok zor, siz hiç işyerinde göğüsleriniz çok dolduğu ve ağrıdığı için sütünüzü sağmak zorunda kaldınız mı, hem de kuzucuğunuz evde emmek için ağlarken, ücretsiz izin alın demek de sanki doğurduğumuz için suçlu olmak gibi, ceza gibi, hem bebeklerinizi 6 ay sadece anne sütüyle emzirin diyorlar, hem de 8 hafta sonra işe başla diyorlar, 1,5 saatlik süt izni olabilir ama işyeri uzak olanlar ve arabası olmayanlar ne yapacak, kolay mı koşa koşa süt verip gelmek, derse yetişmek, bazı ülkelerde ücretli izin 3 yıl, bir de AB ye girmeye çalışıyorlar, 2 gün sonra yeni bir yasa çıkarıp alın size 1 yıl doğum izni derlerse bu anneler ve bebeklerine kaybettikleri değerler için pardon mu diyecekler, o zaman bu yaşananlar helal olacak da şimdi haram mı, ben 10 tane çocuk mu doğrucam da bu kadar mağdur edicem bebeğimi, çoktandır verilmesi gereken bir hak için tartışmışsınız, hem de en iyi, bir anne bir anneyi anlaması gerekirken, acaba biz niye böyle bir şeyi yapamadık diye mi bu öfke, ben yazılanlarda öfke hissettim, bu haklar çok önceden verilmeliydi, bir anne aslında en az 1 yıl bile kalmalı, ilgilenmeli çocuğuyla, bir de 3 çocuk yapın diyorlar, çocukları doğurup, 2 aylıkken bakıcılara bırakalım diye mi doğuralım, herhalde bu soruyu soran arkadaşa karşı çıkanlar, sadece dürüst! değil aynı zamanda idareci yakını falan, şenayı soruyu sorduğuna pişman etmişsiniz, kızcağız çaresizce bir destek istemiş ama maalesef...
bende hamıleyım ve dogum ıznı bıttıkten sonra alabıkldıgım kadar heyet raporu alıcam bebeğinizin size en çok ihtiyaç duydugu zamanda kusura bakmayın ben gıdıp çalısamam ,bu durumda da neden ücertsiz izine ayrılayım devlet bana 3 çocuk yap derken ıyı o zaman dogurup dogurup dogudakı gıbı sokaga salalım gıtsın, onların oyle bır kaygısı yok ,
bir arkadas bence oyle konusmus sırf ınsanları sinir etmek ıcın emınım onun çocugu da yoktur ,ben ılk defa anne olucam ama daha sımdıden endıselenıyorum hadı dogurduk sonrası 1 yasındayken bıle kıme bırakacaksınız yakınınız da olsa kımse bır annenın yerını alamaz bence,
ben malıyede çalışıyorum o soyleyen arkadas gelsın de gorsun mıllet ne yolsuzluklar yapmaya çalışıyor ne dümenler çeviriyor sırf 2 kuruş almak ıcın en basıt ornek
adam tayın oluyor baska yere ,aılesını bırakıyor geldıgı yerde,gorev yaptıgı yerde bekar olarak kalıyor sonra tayınını cıkartıyor ve ailesi de yanındaymıs gıbı yol harcırahı alıyor kı mıktar da artıyor,birisi şikayet ederse durum anlasılır kımsenın hesap sordugu yok herkes kendı derdınde...
o yüzden bir şey soylerken ınsanların ne durumda oldugunu bılmeden boyle gelısıguzel konusmak çok kolay burdakı amaç bir insanı yetiştirmek büyütmek topluma ve size yararlı hayırlı evlat olması için çabalamak ki almanyada anneye 2 yıl ızın bebegın 2 yıl boyunca tum bez mama dıge gıderlerı karsılanıyor hemde her ay 1500 $ cıvarında çocuk parası verılıyor bu durumda kımse bısey demesın hersey ortada ,işiniz tabıkı onemlı ama öncelik ailenız olsun evdeki huzurun yerini hıcbırsey alamaz arkadaslar bu tarz ufak hesaplar yapmayın aılenız ıcın