Ben anlamıyorum bu heyecan nedir ve neden oluyor.
Yani korkuyorum diyeni anlarim da.. Heyecan neden olsun ki?
Ben de şoförüm. Heyecan duymam hiç. Ama çok dar ve zorlu bir yaylaya gitmiştim. Sadece endişe etmiştim.
Size verebileceğim tavsiye şu:
Herkes hata yapabilir. Fakat bircok hata diğer sürücüler tarafından bertaraff edilir.
Mesela geçenlerde ben anayolda ilerlerken tali yoldan önüme fırlayan sürücüye çarpmamak icin derhal sol şeriti kontrol ederek sola geçtim. Ve olası bir kazayı önledim .
Yani hız yoksa kaza olasılığı hatrı sayılır şekilde azalır. Kaldi ki şehir içi trafiği evet yoğundur ve fakat kontrollu ve yavaştır . Sürücüler azami dikkat ederler. Bu sebeple kendinize telkin verin. "Bu araclarin hepsinde insan var. Ve hepsi benim yaşadığım acemiliği tecrübe etmis insanlar".
Yani arabada ben varim. Ve bir hata yaptığınız zaman arabadan inip kalaşnikofumla sizi ve arabanın içindekileri taramayacağım
.
Yardim istemekten korkmayın. Yapamıyorum demekten cekinmeyin. Insanlar cok yardimsever.
Ben böyle böyle ögrendim. Ben yapamıyorum bana yardım eder misiniz diye sordum. Herkes seve seve yardim etti. Kimse çıkıp da moral bozmadı.
Araba sürmek basit iş hanimlar. Siz askeri uçak kaldiran Sabiha Gökçenin hemcinsisiniz. Göğsünuzu kabartın ve direksiyona geçin.
Siz zannettiginizden daha fazlasiniz.