Hevesi Gecme hastaligi ve üşengeçlik

İstemediğin şeyleri yap hep. Canın hiiç dışarı çıkmak istemiyor mu çık, uyumak mı istiyor uyuma, hiç adım atıcak halin mi yok, git alışveriş yap. Arkadaşının sesini mi duymak istemiyorsun zorla ara. Gerçekten iyi geldiğini göreceksin.

bende öleyim ayni senni gibi bu konu açtığında iyi olmuş. bilgiyi de bende öğreneyim :)
bazen hiç bişey yapasım olmuyor bazen oluyor ama yapa yapa alışıyor insan zamanla. çalışıyorum hamileyim. gelince yemek de yapmıyorum direk kaynanamgilde yiyoruz. 9-10 oldu mu evimize iniyoruz. eve bakmak kolay mı?? Haftasonu evdeyim cts pazar. cumartesi günü erken kalkıyorum bi daha da yatmam.ilk çamaşir asmaya başliyorum dişarda cuma akşamdan 3 makine çamaşir yıkıyorum. sonra wcyi banyoyu temizliyorum. toz olan varsa temizlemeye çalışırım. bazende hiç yapmam. tv izliyorum sıkılıp başlarim temizlik yapmaya :KK70: eşim izin vermiyor otur yapma hiç bişey. hamilesin diye.. bebek dogunca nasıl olucak bilmiyorum hatta camları hiç silmedim. üşeniyorum silmeyi. çok daginiğimdir ama toplarim :KK70: çok zor ya

Merhabalar... Aylardir bu konuyu acip acmamak arasinda kararsiz kaldim. Benim adlandiramadigim sikintim var. Belki cevrenizde bir ornegi vardir, belki benim gibi birileri vardir diye konuyu acmaya karar verdim.

Herseyden hemen hevesim geciyor. Mesela kpss icin isten cikip dersaneye yazildim ikinci ayda biraktim dersaneyi ders calisma aliskanligim olmadigi icin evde saf saf tv izledim. Disime tel taktirmistim tedavi bitmeden sikildim pisman oldum cikarttirdim. Epilasyon icin tonla para döktum 6. Aydan sonra sikildim gitmiyorum.

Simdi üsengecligime gelelim...
Disarda olmaktan nefret ederim. Arkadaslarim bulusalimmi dese gitmemek icin binbir turlu takla atarim. Bazen telde konusmaya yada mesajlasmaya usendigim icin cevap dahi vermem. Asla sevmiyorum disarda olmayi. Benim icin varsa yoksa evim. Esime suslenmem asla hep pijamaliyimdir. 1 yillik evliyim anneme bile gitmeye useniyorum. Dersane icin isten ciktim 3 aydir evdeydim bir kere anneme kahvaltiya gitmedim. Anca aksam esimle arabayla gidecegim illa otobuslerle gitmeye useniyorum. Evimi temizlemeye useniyorum bazen oluyoki (bunu soylemeye utaniyorum ama sikintimi tam olarak ifade etmis olmaliyim) aksamdan yedigim yemegin bulasigini ertesi gun topluyorum. Esimin eve gelecegi saate kadar tv izleyip esim eve gelecekken ortaligi topluyordum ayiplamasin beni diye. hayatim boyunca erken kalkmaktan nefret ettim. Sabahlari uyandigimdaki psikolojim aynen soyle:

-Nefret ediyorum bu hayattan neden is varki neden evde degiliz keske ev hanimi olsaydim, zaten olmeyecek miyiz bu kosturmaca niye....

Suan yeniden ise girdim cok iyide bi maasim var yemek derdim yok kaynanam yapiyor bazen oraya bile cikmiyorum esim bana tepsiyle indiriyor artik kaynanamdanda utaniyorum ama ben hala evde yan gelip yatma fikrimden vazgecemiyorum simdiden evde gecirdigim gunlerimi ozledim. evimi pislik goturuyor. Artik zavalli esim benim huyumu iyice anladi calisiyorum yoruluyorum diyorum bir sey demiyor esim cok anlayislidir saolsun ama ondan cok utaniyorum suan icin sadece paylasmak istedim telden yaziyorum kusurlar affola.
anadolu yakasinda uygun fiyatli 150 yi gecmeyecek bir psikolog onerisi olan?
Bu enerji düşüklüğü de olabilir kendini hep yorgun, bıkkın hissedebilirsin. Uyku uykunun mayası hesabı tembellik tembellik getirir. Dağınık bir ev insana o evi güzelleştirme isteği katmaz. İlla tertemz kokan ev, kendini güzel hissettiğin bakımlı anlar hoşuna gidiyordur. Ders çalışmaktan sıkılabilir, eğilasyon randevusuna üşenebilirsin bunları ben de yaparım bazen. Maaşın iyi ve yeterliyse evine arada bir bayan al temizliğini yapsın, gücün el veriyorsa her gün yaırm gün gelsin toplasın temizlesin.
Psikoloğa gidebilirsin iyi fikir ama kendin de çözebilirsin sanki..
Bazı evlerin de enerjisi düşük oluyor ben buna inanıyorum kapıdan girince düşüyorsun direkt..
Haricinde inanır mısın bilmem -ben inanmam ama okurum hayatımı ona göre organize etmem- felsefeler var Feng Shui gibi.. Detayını kendin okursun ama işte yattığın odada ayna, evdeki aksesuarlar falan.
Ne bileyim inanırsan doğal taşlara yönel, dualara yönel..
Evde oturmak insana bir süre sonra dışarı çıkmama isteği getiriyor kim şimdi kalkıp hazırlanacak falan. Oysa her zmana bakımlı hazır olsan bi kot bi t shirte bakar..
Ruh halini değiştirmeye çalış bence, hayat güzel ve bundan zevk al. Eşine de yazık anlayışlıymış bak kimse böyle bi kadın tarafından karşılanmak istemez her gün..

Valla ne yalan söyliyeyeyim bende çoğu zaman böyleyim.
Herşeyden herkezden sıkılmışlığım bıkmışlığım çok oluyor.
Evimde vakit geçirmeyi bende çok seviyorum.
Bazen banada temizlik çok zor geliyor ama mecburiyetten yapıyorum.
Her 20dk bir sigara molası veriyorum :KK14:
Çalışmıyoken çalışmayı özlerdim, şimdi çalışıyorum evimi özlüyorum.
O kadar sıkılgan bir insanım ki sürekli evde mobilyaların yerini değiştiririm, mutfak dolaplarının içlerini yerlerini değiştiririm.
Bende tembellikten ziyade çabuk vazgeçme ve sıkılma huyum var.
Bazen eşime bile diyorum 6 yıldır senden nasıl sıkılmadıysam diye :KK70:

Inan aynen boyleyim... :KK43: Yasadigim sehri degistirmem mumkun degil. Cok sanslisin o halde darisi basima...

insallah arkadasim, sehri degil ama sana iyi gelmeyen insalari hayatindan cikarabilirsin, bence mutsuzluktan geliyor , yada zamaninda diretmeli bir hayat dan ,

X