hesap açmak ???

ben BES yaptım takır takır yatıyor maaşımdan
kızım liseye başlayana dek bozmicam..

dijital bankacılık hizmetlerini araştırın, masrafsız bankacılık yazın çıkar google'da. bunlar hiçbir şekilde hesap işletim ücreti, kart aidatı, alt birikim sınırı falan koymuyorlar. faiz istemiyorsanız faiz işletmiyor üstelik. isteyene faiz de veriyor. altın hesapları da var.

eğer katılım bankası düşünüyorsanız onların da dijital banka hizmetleri vardı diye kalmış aklımda.

ama ben olsam faizsiz olarak TL biriktireceğime bir yatırım aracı alırdım, altın ya da dolar, euro falan. hem işin içine faiz girmemiş olur hem de aracın değeri kendiliğinden yükselmiş olur, yükselmese bile kendi değerini korur en azından. TL dediğimiz şey enflasyona, para politikalarına göre yenik düşebiliyor çünkü.

Aslinda var ama cok anladigim bir konu degil simdi yanlis yonlendirmek istemem. Bu forumda ekonomi finans kisminda birikim yapan hanimlar cok konusuyor ve fikir veriyor bu konularda. O topiklere yazsaniz daha dogru bir yanit alirsiniz hepsi de cok yardimsever :) ben takip ediyorum baya birikim yaptim 7 ayda ordan edindigim fikirlerle
Tesekkur ederim bakacağım:)

Ben hem kendim hem oğlum için bireysel emeklilik yaptırdım. Uzun vadede işe yarayacağına inanıyorum.

Bir de hisse biriktiriyorum. Aman aman büyük miktarlar, sansasyonel hisseler de değil. 4-5 yıl sonra mezun olduğunda evini arabasını da alacak, düğününü de yapacak sağlam hisseler.

Önemli not: Borsayla ilgilenenlere söylemim. Konudan uzak olanlar mesafeyi korusunlar lütfen.

Ben hem kendim hem oğlum için bireysel emeklilik yaptırdım. Uzun vadede işe yarayacağına inanıyorum.

Bir de hisse biriktiriyorum. Aman aman büyük miktarlar, sansasyonel hisseler de değil. 4-5 yıl sonra mezun olduğunda evini arabasını da alacak, düğününü de yapacak sağlam hisseler.

Önemli not: Borsayla ilgilenenlere söylemim. Konudan uzak olanlar mesafeyi korusunlar lütfen.
Bunu duyduğuma sevindim. Yardımcı olur musun?

Kızlar merhaba bebeğim 1.5 yasında onun eğitim hayatı için istikbali icin banka da hesap açmak işitiyorum sizler yapıyor musunuz hangi banka hangi hesap daha verimli olur ve en az kaç parayla açılıyor pazartesi hesap acıcam bu arada icine faiz girsin istemiyorum tşk ederim şimdiden
Faiz dusunmuyorsaniz altin hesabi da actirmayin. Altin yukselince faizle ayni hesaba geliyor haksiz kazanctan bahsediyorsak. En temizi vadesiz. Ama o zaman da paranin hic degeri kalmaz birkac yil sonra.

Katilim hesabim var benim bir bankada faizsiz, banka ismi vermek dogru olur mu burada bilemedim

Kızlar merhaba bebeğim 1.5 yasında onun eğitim hayatı için istikbali icin banka da hesap açmak işitiyorum sizler yapıyor musunuz hangi banka hangi hesap daha verimli olur ve en az kaç parayla açılıyor pazartesi hesap acıcam bu arada icine faiz girsin istemiyorum tşk ederim şimdiden

Canım yıllar önce kendime tl cinsinden hesap açıp 12 bine kadar para biriktirmiştim. Bu parayla ilk Arabamı almıştım. İyi mi ettim bence iyi etmiştim ...

Eşimle tanıştık evlendik... o Tl cinsinden birikimin akıl karı olmadığını söyledi ve kendi birikiminden bahsetti. O işe girer girmez parasını Altın olarak biriktirmiş ve ev almış kendine.

İkimiz birikim yapalım dedik. Kiralık kasa açtık. İçine dolar Euro altın yaptık aylık.. 2 yılın sonunda baya kar getirdi. Eğer tl cinsinden birikim yapsaydık atıyorum 10bin lira 10bin lira olarak kalacaktı ama bi araba almaya kalsak o zaman 10bine satılan araba 17bin olcaktı.

Şu besten bahsedebilirmisiniz, belirli bir miktarı var mı yatırılan paranın, istenildiği zaman kullanılabiliyor mu :)

Bes ,direk altının kendisi :) ve finansbankın en para sistemi ile birikim yapmaya çalışıyoruz

Şöyle ki oğlum doğduğunda en düşük miktarla bes e başladık ,bu yıl miktarı yükselttik ek olarak devlet katkısı da alıyoruz
Kumbarasina bozukluk ve küçük miktar kağıt para atıyoruz onları bütünletip gram ya da çeyrek alıyorum :)
Birde enpara sistemi var ama o sistemi çok fazla bilmiyorum sadece maaslarimizdan belli bir miktar oraya atıyoruz uzun vadede işimizi görür :)

Şu besten bahsedebilirmisiniz, belirli bir miktarı var mı yatırılan paranın, istenildiği zaman kullanılabiliyor mu :)

Yatırman gereken asgari tutar ile başlıyorsun,her ay kredi kartından ya da maaşından kesiliyor,%20-25 emin değilim devlet katkı veriyor ,miktarı ileride arttirabiliyorsun ara verebiliyorsun ,yatirdigin parayı banka senin adına fonlarda filan kullanıyor ,yani örnek verirsem toplamda 1000 TL yatirdiysan yıl sonu 1200 oluyor ve bu şekilde 10 yıl kadar sürüyor :) 5.yilda sistemden çıktığında belli miktar kesintiye uğrayıp parani alabilirsin ama yinede çok zarar etmiyorsun

bireysel emeklilik hesabı açın bence. devlet katkısıda oluyor. neticede faiz değil bu.

Simdi bisey sorucam biraz alakasiz ama...
Eminim baska da bilmeyen merak eden vardir

Bizim maaslarimizdan otomatik bes kesintisi var. O ne oluyor? Yani suan devlet baya para yatirmis gozukuyor benimkine. Aslinda sirket bunu aciklamis ama ben tam o aralar dogum yaptim sonra rapor mappr derken o ara bende iptal. Kesintim cok az ayda 180 tl gibi. Ama hesapta yuklu miktar var 7 aydir kesintiye gore. Devlet katkisi var ok onu biliyorum ama ben bunu ne zaman ne sartla cekebilirim veya hic cekmeyip emekli olana kadar biriktirsem ne ise yariyor?

Simdi bisey sorucam biraz alakasiz ama...
Eminim baska da bilmeyen merak eden vardir

Bizim maaslarimizdan otomatik bes kesintisi var. O ne oluyor? Yani suan devlet baya para yatirmis gozukuyor benimkine. Aslinda sirket bunu aciklamis ama ben tam o aralar dogum yaptim sonra rapor mappr derken o ara bende iptal. Kesintim cok az ayda 180 tl gibi. Ama hesapta yuklu miktar var 7 aydir kesintiye gore. Devlet katkisi var ok onu biliyorum ama ben bunu ne zaman ne sartla cekebilirim veya hic cekmeyip emekli olana kadar biriktirsem ne ise yariyor?
Eger biriktirirseniz devlet her ay belirli bir miktar katki payi yatirir emeklilikte hepsini alirsiniz. Eger 3 seneden once çekerseniz parayi devlet katkisi verilmez. 3 seneden sonrada bankasina gore degisen sartlari var. Yani bir miktar katki payi kesintisi oluyor erken cekmede.

Zorunlu beste ayni sey. Calisanlar otomatik gecirildi. Isterseniz bankanizla konusup 180 liralik payi arttirabilirsiniz

Cocugun adina degil kendine adiniza yatirin ,allah korusun ,bosanma vs olursa velayet kimdeyse cocuk hesabinin yonetimi ona gidiyor ,
Altin ya da euro hesabi acin faiz istemiyorsaniz

Back
Yukarı