Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tesekkur ederim bakacağım:)Aslinda var ama cok anladigim bir konu degil simdi yanlis yonlendirmek istemem. Bu forumda ekonomi finans kisminda birikim yapan hanimlar cok konusuyor ve fikir veriyor bu konularda. O topiklere yazsaniz daha dogru bir yanit alirsiniz hepsi de cok yardimsever :) ben takip ediyorum baya birikim yaptim 7 ayda ordan edindigim fikirlerle
Bunu duyduğuma sevindim. Yardımcı olur musun?Ben hem kendim hem oğlum için bireysel emeklilik yaptırdım. Uzun vadede işe yarayacağına inanıyorum.
Bir de hisse biriktiriyorum. Aman aman büyük miktarlar, sansasyonel hisseler de değil. 4-5 yıl sonra mezun olduğunda evini arabasını da alacak, düğününü de yapacak sağlam hisseler.
Önemli not: Borsayla ilgilenenlere söylemim. Konudan uzak olanlar mesafeyi korusunlar lütfen.
Faiz dusunmuyorsaniz altin hesabi da actirmayin. Altin yukselince faizle ayni hesaba geliyor haksiz kazanctan bahsediyorsak. En temizi vadesiz. Ama o zaman da paranin hic degeri kalmaz birkac yil sonra.Kızlar merhaba bebeğim 1.5 yasında onun eğitim hayatı için istikbali icin banka da hesap açmak işitiyorum sizler yapıyor musunuz hangi banka hangi hesap daha verimli olur ve en az kaç parayla açılıyor pazartesi hesap acıcam bu arada icine faiz girsin istemiyorum tşk ederim şimdiden
her banka için geçerli mi
Biz yaptık aylık 200 lira bizden 50 lira devletten...bireysel çok tavsiye etmediler o nasıl
Kızlar merhaba bebeğim 1.5 yasında onun eğitim hayatı için istikbali icin banka da hesap açmak işitiyorum sizler yapıyor musunuz hangi banka hangi hesap daha verimli olur ve en az kaç parayla açılıyor pazartesi hesap acıcam bu arada icine faiz girsin istemiyorum tşk ederim şimdiden
Şu besten bahsedebilirmisiniz, belirli bir miktarı var mı yatırılan paranın, istenildiği zaman kullanılabiliyor mu :)
bireysel emeklilik hesabı açın bence. devlet katkısıda oluyor. neticede faiz değil bu.
Eger biriktirirseniz devlet her ay belirli bir miktar katki payi yatirir emeklilikte hepsini alirsiniz. Eger 3 seneden once çekerseniz parayi devlet katkisi verilmez. 3 seneden sonrada bankasina gore degisen sartlari var. Yani bir miktar katki payi kesintisi oluyor erken cekmede.Simdi bisey sorucam biraz alakasiz ama...
Eminim baska da bilmeyen merak eden vardir
Bizim maaslarimizdan otomatik bes kesintisi var. O ne oluyor? Yani suan devlet baya para yatirmis gozukuyor benimkine. Aslinda sirket bunu aciklamis ama ben tam o aralar dogum yaptim sonra rapor mappr derken o ara bende iptal. Kesintim cok az ayda 180 tl gibi. Ama hesapta yuklu miktar var 7 aydir kesintiye gore. Devlet katkisi var ok onu biliyorum ama ben bunu ne zaman ne sartla cekebilirim veya hic cekmeyip emekli olana kadar biriktirsem ne ise yariyor?