Herseyi surekli dusunmek buyutmek takmak ve delirmek

Bende öyleyim...bütün gün düşünüyorum hiçbişeye odaklanamıyorum ve çok agresifim bu yüzden.bazen biri bişey anlatıo ben hala düşünmeye devam ediyorum dinliyomuş gibi yaparak...kafam patlıcak düşünmekten!

Bazen normal insanlar gibi kafam rahat olsun istiyorun annemle otuurup tv izliyoruz duvarlara annemjn yuzune dalip gidiyorum kendi kendime olayin olumlu halini dusjnuyorum yok kotu olmaz diyorum beynim ataga geciyor hayir kotu olcak diyo hayal kurup olumsuz hayallere daliyorum sen dr gittinmi hic ama boyle olmani tetikleyem bisey olmustur

yoo gitmedim. psikiyatri direk ilac veriyor. psikologlarin seans ücreti de 200 den basliyor o da en iyisi.
ayni sorunlari ben de yasiyorum. bu biraz yasanan olayin beyinde yer etmesi ve bunu yok etmek icin birseylerin iyi gitmemesi. herseyin kötü gitmesi. cevreden aileden uzaklaşmak, güven azalmasi, stres. gibi gibi.

Evet kesinlikle tetikleyen cozume ulasmayan olaylar beklenilen alinamayan yanitlar soru isaretleri bu hale sokuyor en garibi su kendime diyorjm ki hayir bu sekilde olup olumlu olabilir diyorum sonra beynim hemem olumsuz senaryo kuruyo

Evet kesinlikle tetikleyen cozume ulasmayan olaylar beklenilen alinamayan yanitlar soru isaretleri bu hale sokuyor en garibi su kendime diyorjm ki hayir bu sekilde olup olumlu olabilir diyorum sonra beynim hemem olumsuz senaryo kuruyo
Sürekli olumsuz düsünmenin caresini inan bilmiyorum

evet tabiki oldu daha çok küçükken...hep dinlerdim annemi babamı...sevdiklerimi kaybetmekten korkardım...kendimle ilgili bişeyden korkmuyorum hastalık yada ölüm ama sevdiklerimi kaybetmekten çok korkuyorum...evlendikten sonra daha fazlalaştı korkularım düşüncelerim daha yoğunlaştı kafam sürekli dolu o nasıl olcak bu nasıl olucak die bütün gün düşünüyorum...eşimle yada annemle en ufak şeyde tartışıyorum buyüzden.onlarda anlam veremiyor nie fazla tepki veriyorum diye şaşırıyolar.bilmiyolarki bütün gün kafamda kuruyorum stresliyim...

Düşünmekten ve korkulardan kaçmadım canım.eşimin yaptığı eşek şakası yüzünden böyle oldum ben.ben uyurken kapının arkasına saklandı korkuttu beni.uyku sersemi görünmeyen bi varlık gördüm sandım.eşimden hatta herkesden korkup kaçar olmuştum.yani bütün insanları sanki görünmeyen varlık şekline girmiş gibi algılıyordu beynim.doktor korkularından kaçma yüzleş dedi.mesela eşimden korktum gittim inadına sarıldım.2 kez panik atak geçirdim o korkuyla çok kötüydü.uyku halinde olmasaydım bi şaka bu kadar etkilemezdi belkide.şimdi neden korkuyorsam üzerine gidiyorum.düşünmek istemediğim şeylerden kaçtıkça daha fazla düşünürmüşüm doktor öyle demişti.düşünceden kaçmıyorum.düşünüyorum hatta korku panik başlıyor ama gereksiz korku olduğunu görünce geçiyor.düşünmekten kaçma canım bırak gelsin düşünce sorularına cevap ara kaçma.yoksa kurtulamazsın

aslında seninkiyle benimk biraz farklıymış benim şöyle. devamlı düşünüyorum ve kuruyorum.yani nişanlımın ailesini kafama takmaktan oldu bu daha önce yoktu tetikleyen ailesi oldu eskiden ailesine çok düşkündü annesine yani şuan baya törpülendi ama benim kafaama yer etmişti ya şimdi korkular basladı daha evlenmeden kafamda evliliğimiz çok kötü olcak annesi ablasıyla yasıcak ama kesin biz evlenince alcak annesini diye kuruyorum sonra yok diyoum öyle olmaz böyle konuşulmdı sonra gerii beynim olumsuz düşünceleri yayıyor kafama ve olumsuz düşündükçe mutusz oluyorum annesine yakın olamıyorum annesi beni çok sever gerçekten ama ben bu düşünceler yüzünden sevemiyorum hep soğuğum sanki yakın olsam yakın davransam hersey kötü olcakmış gibi hissediyorum . yani tek sıkıntım kafamın içnde ki düşüncelerle boğuşmak takmak. bide bi bakıyosun annesini çok seviyorum bi bakıyosun nefret ediyorum anlamadım ne bendeki bu

aynen bende böyleyim.. tüm gün beynimle boğuşuyorum annem ve nişanlım da beni anlamıyo bıktım artık takma abartma lafından.. zaten elimizde olsa takmayız çok meraklı değiliz düşünmye... bende tüm gün düşünürüm benim korkum ölüm değil gelecek kaygısı outurup 1 yıl 5 yıl 10 yıl sonrasını düşünürüm bugunu falanda takıp düşünmem hep bugunden sonrasını düşünür kurarım takarım.. hep olumsuz kötü düşünüyorum olumlu düşünemiyorum bir türlü benimde nişanlımın ailesinden sonra oldu bu huyum ben dr yardımı alcam inşallah atlatırız canım

hassas insanların malesef derdi bu herşeyi düşünmek takmak büyütmek.bende ileriyi hep düşünüyorum neolucak böylemi olucak şöylemi olucak hep kötü gelio aklıma olumlu düşünemiyorum sanki. 2 yıllık evliyim evlendikten snra takmaya başladım bende...geçicek bunlar hayat boyu devam etmio dönem dönem yaşanıo bu tip şeyler en önemlisi doktordan yardım almak...

Hepimizin anksiyete bozukluğu nedeni farklı ama belirtiler aynı canım.düşünüp işin içinden çıkamamak,her yanımızı korku sarması ve çıldırma korkusu..hep başımıza ya kötüsü gelirse korkusu yüzünden endişemiz tavan yapıyor.huy haline geliyor sanırım bi derdi düşünüp atlatınca yenisini kafaya takıyorum bende

Bende böyleyim. Ama kontrol etmeyi öğrendim biraz.
Andan yani şimdiki zamandan kopuk yaşamanın bedeli bence.
Boşuna dememişler ANI YAŞA diye

Aynen oyle ama ben boyle cok mutsuzum nisanliyim iloskime cok yansiyo bu durum

Bende böyleyim. Ama kontrol etmeyi öğrendim biraz.
Andan yani şimdiki zamandan kopuk yaşamanın bedeli bence.
Boşuna dememişler ANI YAŞA diye
Keske yasayabilsem ama ben devamli gelecegi kafama takip kendimi mutsuz ediyorjm yasamadigim gunleri kafama takiyorum ya soyle olursa ya boyle olmazsa vs diye

Keske yasayabilsem ama ben devamli gelecegi kafama takip kendimi mutsuz ediyorjm yasamadigim gunleri kafama takiyorum ya soyle olursa ya boyle olmazsa vs diye
Merhaba bu foruma sizin actiginiz konuyu actiktan sonra kaydoldum. Bazen anksiyeteyle
İlgili seylere bakiyorum aslinda bakmasam daha iyi ama birazda olsun seni rahatlatmak icin yaziyorum..:) 2014 yilinin araliginda yeni bir iliskim baslamisti ve son sinif ogrencisiydim universitede. Sinavlarim yaklasiyor ve sevdigim baska bir sehirde ozleyip duruyordum. Sonra sinavlara endiselenmeye basladim bi anda. Sonra sicak basmaya uyuyamama cok dusunerek gunumun gecmesi kalp carpintimla ilerledi iyice. Artik dusun ki mesela evde oturuyorum yarin okulum yok bir programim yok Allahim yarin napicam bos gecicek bunalti basicak sikilicam gogsum sikilcak diye yerimde duramiyordum.sonra psikologa gittim ara ara foyatida makuldu ve bana cep telefonunu bile verdi arayabilirsin diye. Cok kotuydum
Her sabah kalktigimda sikintili kalkiyordum butun gunumde hep ole geciyordu. Mezun olduktan sonrada workandtravel programiyla 4ay amerikaya gidecektim. Hep diyordum napicam ya bole olursa ya dersi gecemezsem ya amerikaya godemezsem ya hastalanirsam bisi olursa bana ya bu hastalik hic gecmezse sevgilimle
İlgilide kuruyordum hep senin gibi gelecek kaygisi da cok tasiyordum bide sikilinca sikinti basmasindan kaygilaniyordum. Psikolagla araliktan marta kadar devam ettim ama cok zorlandim yapamiyordum.psikiyatriyede gittim ilac isimlerini veririm ama takilma bunlara isterim. Once 10mg cipralex ve sabah aksamda bi tam bi yarim xanax yazmisti 15 gun sonra xanaxi biraktim zaten o uzun kullanilmiyor. İlac kullanirken hala gecircdkmi ya gecirmezse ya bole devam ederse diye hep kafam
Konusup duruyordu..cok zor cidden aglayip duruyordum.komsuda yatiyordum bazen . Salonda annemle yatiyordum. Cok zordu.ozellikle kafamin konusmasi ve uyuyamamak. Neyse 1 ay gecti cipralexin cok yaramadigini farkettim. Oyuzden doktor sadece aksamlari icmemi sabahlarida efexor 75ile devam ettirdi aglamalarim devam ediyordu efexorumu 150mg yaninda sbaah aksam icmem icin stilizan 1mg ve aksamlarida cipralex 10 iciyordum. Ondan sonra iyilesmeye basladim vucut belirtilerim kayboldu uyumaya basladim sabah sikintisiz kalkiyordum
Kafam cok konusmuyordu artik kaygilarim azalmisti. Amerikaya gitmemde sakinca gormedi psikologum ve psikiyatirim ve gittim. Tabiki heyecanli ve kaygili oldugum donemler oldu ama herkesin kaygilanacagi seylerdi normaldi. Amerikada etkiledi beni dondugumdede sitilizani doktor bir ayda biraktirdi. Simdide cipralexi birakiyorum yarim iciyorum aksamlari 10gun sonrada onu birakmis olucam
Nisanda da efexorumu artik Azaltmaya ve yoluna
Koyunca herseyi tamamen kesicez.
Gayet iyiyim . Ruh veya mongol gibi gezmiyorum dershaneyede gidiyorum espriler yapiyorum geziyorum. Kis aylari ve artik nisanlim olab erkek arjadasimda uzakta oldugu icin evde geciyor zamanlarim ama sikilmiyorum cok ozamanlar uykum oluyor herkes gibi.

Daha anlaticagim seyler vardirda yani senle ayniydi kaygi seklim aslinda ama kullandigim
İlaclar cidden ise yaradi ve duzeltti beni mongol gobide hic gezmedim. Cogu insan kullaniyor artik amerikada mudurum bile kullaniyordu. Sadece sureyi uzatmamaya kendimiz halletmeye calismaliyiz . Sende bole ise girdiginde yada birseyleri duzelttiginde yavas yavas birakirsin uzulme merak etme. Cay icip tatli ye yakin yerlerdeki islerim icin yuruyorum. Nisanlimin yanina gidiyorum. Kavgada cok ediyorum ama olsun bazen biraktiktan sonra tekrarlarmi diye korkuyorum ama nolcak olursada olsun kendim cabalar kurtulurum en en en kotu ilac baslarim omur boyu kullananlar var yani
Sukretki seni iyilestirebilecek birsey var caresiz degilsin
Ayni sehirlerde olsaydik destek olmak isterdim burdanda olurum
Uzun yazdim
Kusura bakmayin:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…