• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşeyi kafama takmaktan bunaldım

• Konu Sahibi Konu Sahibi luzdr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

luzdr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2024
24
24
3
30
Kendimden bıktım sıkıldım, ben yanarken mahalle taranıyor ama mahalle yanarken ben taranamıyorum ne yazık ki, herşeyi dert ediyorum, içim sıkılıyor bu gidişle ben çok yaşayamam , çok isterdim aklı beş karış havada olup aman kimin ne hali varsa görsün demeyi ama olmuyor elimde değil, insanlar neler yapıyor ben haklı olsam bile birine biraz sesimi yükseltsem vicdan azabı çekiyorum, aman o kızmasın, aman buna ayıp olmasın, oysa ki bana ne ayıplar yapıldı ben kaldırabildiysem kimse ölmez , evlatlık görevimi en iyisiyle yapım, arada ana anne gönlü, dayı gönlü yapım ama benim gönlüm paramparça, kimse iyi misin ne hissediyorsun demiyor, sırtımı sıvazlayan yok , kendi derdim yokmuş gibi oturdum şimdi de abimin eşi küstü kocasıyla ufak bir tartışmadan dolayı annesinde kalıyor 3 gündür, ay Allah neden şimdi böyle oldu çocukların düzeni bozuldu gelsinler artık diye dertleniyorum , yahu banane herkes rahat eşiyle arasında elbet gelicek ama olmaz ben bunuda dert etmeliyim , herkes mutlu huzurlu olsun, ben zaten hayatımda olmazlara alışığım , hiçbir zaman önce kendim diyemedim 30 yaşında oldum ne zaman kendi canımın değerini bilicem , kimseninde kıymetlisi olamadım ben hayatlarında olsamda olur, olmasamda olur , kusura bakmayın hanımlar öyle bir içim sıkıldı buraya yazmak istedim 🌹.

Cidden sizene kocaman insanlar istediğini yapıyorlar, susturamiyorsaniz içinizi psikolojik destek alın. Abinin eşi de döner merak etme bu kadar

Bende böyleyim antidepresan kullandım 2 yıl her şey güzeldi ama sonra tekrar başladı şuanda saçma sapan şeyleri takmaya devam ediyorum

Himm birseylerle meşgul olmanız lazım ,neler yapıyorsunuz mesela.. eğer evdeyseniz sanatsal kurslar felan düşünebilirsiniz rolyef,nakış v.s. olabilir ,birseylerle meşgul oldukça ve mesafeyi korudukca artık o kadar düşünmemeye başlarsınız..

Hiçbir şey sizin mental sağlığınızdan önemli değil, bir şeyi kafaya taktığınızda onu kontrol edebilir misiniz edemez misiniz bir düşünün analiz edin. Kontrolünüzde olmayan hiçbir şeyi de kafaya takmayın sonuçta ne yapabilirsiniz ki? Kontrol edebildiklerinize zaten müdahale edersiniz. Hayatta her şey olacağına varıyor. Psikolojik destek de iyi olabilir baş edemediğinizi düşünüyorsanız.

Ben de böyleyim beynimde özür var umursamazlık yapamıyorum çok düşünüyorum ve birinin bana müdahelesini savaş olarak algılıyorum ölüm gibi geliyor. Dehbliyim de çok tedavi denedim yok

Kendimden bıktım sıkıldım, ben yanarken mahalle taranıyor ama mahalle yanarken ben taranamıyorum ne yazık ki, herşeyi dert ediyorum, içim sıkılıyor bu gidişle ben çok yaşayamam , çok isterdim aklı beş karış havada olup aman kimin ne hali varsa görsün demeyi ama olmuyor elimde değil, insanlar neler yapıyor ben haklı olsam bile birine biraz sesimi yükseltsem vicdan azabı çekiyorum, aman o kızmasın, aman buna ayıp olmasın, oysa ki bana ne ayıplar yapıldı ben kaldırabildiysem kimse ölmez , evlatlık görevimi en iyisiyle yapım, arada ana anne gönlü, dayı gönlü yapım ama benim gönlüm paramparça, kimse iyi misin ne hissediyorsun demiyor, sırtımı sıvazlayan yok , kendi derdim yokmuş gibi oturdum şimdi de abimin eşi küstü kocasıyla ufak bir tartışmadan dolayı annesinde kalıyor 3 gündür, ay Allah neden şimdi böyle oldu çocukların düzeni bozuldu gelsinler artık diye dertleniyorum , yahu banane herkes rahat eşiyle arasında elbet gelicek ama olmaz ben bunuda dert etmeliyim , herkes mutlu huzurlu olsun, ben zaten hayatımda olmazlara alışığım , hiçbir zaman önce kendim diyemedim 30 yaşında oldum ne zaman kendi canımın değerini bilicem , kimseninde kıymetlisi olamadım ben hayatlarında olsamda olur, olmasamda olur , kusura bakmayın hanımlar öyle bir içim sıkıldı buraya yazmak istedim 🌹.
Bende böyleydim. Aşırı empati insanı bitirir demişti terapistim. Destek alın mutlaka. Bu sağlıklı bi huy değil cünkü.

Bende böyleyim antidepresan kullandım 2 yıl her şey güzeldi ama sonra tekrar başladı şuanda saçma sapan şeyleri takmaya devam ediyorum
Of ya ben de iyiyim diye bırakmayı düşünüyordum o zaman bırakmayayım eski halimden nefret ediyorum çünkü

Himm birseylerle meşgul olmanız lazım ,neler yapıyorsunuz mesela.. eğer evdeyseniz sanatsal kurslar felan düşünebilirsiniz rolyef,nakış v.s. olabilir ,birseylerle meşgul oldukça ve mesafeyi korudukca artık o kadar düşünmemeye başlarsınız..
Kursa gidiyorum ilgilendiğim birçok şey varda, içimde bir ses var hep endişeli konuşuyor sürekli onu susturmaya, sakinleştirmeye çalışıyorum .

Merhaba ben de sizin gibiydim bir dönem artık her şey kafama taka taka stresten tuhaf tuhaf hastalıklar çıkmaya başladı hala tamamen geçmiş değil ama eski oranla azaldı. Profesyonel destek alın galiba bu da bir süreç insanın hayatında bir dönem oluyor sonra geçebiliyor kendin için de baş edebilmen gerekli yoksa dışarıdan yapılan şeyler yeterli olmuyor senin kendi içinde çözmen lazım

Kursa gidiyorum ilgilendiğim birçok şey varda, içimde bir ses var hep endişeli konuşuyor sürekli onu susturmaya, sakinleştirmeye çalışıyorum .
Bende öyleyim yemek yaparken ,evi supururken dir dir susmayan bir zihin.. başkasının çocuğunu düşün ,karı koca ilişkilerini düşün,evdeki huzursuzluklarini düşün ,yaşlı anne babanı düşün ,neden böyle hissediyorum ben mi sorumluyum bunlardan diye tekrar düşün ,sonra dön kendi aileni düşün ,evladını,eksik yanlarını,gergin ortamlarda minicik olan küçük kendimi,şöyle deseydim,böyle sussaydim,derken derken kacingan olacağım diye kendimi eve hapsettigimi ,hep ama her yerde huzur istediğimi ,ama burasının dünya olduğunu hatırlatarak ,sorunlu insanlarla mesafeni koruyarak ,çok görüşmemek,kendimden çok bahsetmemek gibi gibi ,birde baktım zihin yine coşuyor podcast dinliyorum,Tülay kök ,Beyhan budak,Merve Başıbüyük gibi iyi geliyor bana.. yoksa bence herkes cebellesiyor susmayan bir zihin ile

Sen bunlara dertlendin die hangisi düzelip yoluna girdi ?

Senin üzülmenın etkisi oluyor mu yani ?sanmam kendıne yazık !

Sürekli eleştiren bir zihin ,neden öyle dedin, neden şimdi o kadar sessiz kaldın, bak şimdi şu dedigine ,herkes sana bakıyor ,hakkında şöyle dusunuyor ,tembelsin ,sen olmasan da olur ,miy miy çok sıkıcısın.. birsuru susmayan biri var beni sürekli eleştiriyor... Kim bu konuşan? Kim bu susmayan ?
Adem Güneş bilinçaltı vidyolarin dinlemeni tavsiye ederim...
Misal birtane koyuyorum buraya..

Back
X