Herseye sil bastan baslama düşüncesi

poncikellazey

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2021
325
280
27
herkese selamlar..
Öncelikle eski konularımdan kisaca ozetle .24 yaşındayım ve bir tane evladım var 1 yaşında..eşimle şiddetli geçimsizlik yüzünde n boşanma asamasindayim şuan..ve dava daha martta..eşimden psikolojik şiddet,baskı,hakaret ve fiziksel şiddet gördüm yani kısaca şiddetin her türlüsünü yaşadım..bunlarda ailesinin payida var tabi ..en son kafamda 1 tane dikişle kucagimda 9 aylik kızımla babaevine geldim.evimi hayallerimi herseyimi terk ettim.kizimin gözü önünde dayak yemektense en mantıklısı buydu bizim için özellikle yavrum için..özetle bunları yaşadım daha çok şey var ama yazsam buralara sığmaz..
Şimdi gelelim asıl konuya..ben lise mezunuyum, iş imkanları artık zorlaştı her yerde tecrübeli üniversite diplomalı birilerini aliyolR ise.. Yani daha önce kasiyerlik falan yaptım markette ..Arkadaşlarıma çevreme bakıyorum herkes meslek sahibi olmuş herkesin elinde bir mesleği..bende artık bir meslek sahibi olmak istiyorum bunu da kendim için değil kızım için .liseyi bitireli 4-5 yıl oldu oda acikliseden mezunum ..Yani üniversite sınavına hazırlansam suan iyi bir puan alsam dışarıdan okusam üniversiteyi diye düşünüyorum..en azından ileride kızım açısından rahat olur kızıma bakabilecek gücü kendimde bulurum en azından bir meslek sahibiyim derim..cocuk gelişimi yada sağlık istiyorum,ama bunlar içinde sayısal da gerekli sanırım..bnde biraz sozelciyim sayisalla atam pek iyi değil..liseyide dışarıdan okuduğumu varsayarsak ..sizce bunlar için çok mu geç? Dışarıdan üniversite bitiren var mı aranızda?

Üniversiteyi açıktan okuyabilirsiniz tabii okuyun da mutlaka ama bir de gerçekler var. Çok çalışmanız lazım ve küçük bebeğiniz var. Liseyi açıktan ve 5 sene önce bitiren biri için hedeflediğiniz bölümler gerçek dışı. Hedeflerinizi yeniden gözden geçirmelisiniz ve çok çok çalışmalısınız. 2 günlük hevesle yapamazsınız

Ortaokul 5.6.7.8. Sınıf konu anlatımlarından başlamalısınız önce lise konularını anlayıp rahat çözebilmek için

Meslek edinme kursları düşünmez misiniz maddi durumu nasıl ailenizin
Aşçılık pastacılık gibi

Kurslara katılmıştı m daha önce ama bir işe yaramDi ..yukarida da belirttiğim gibi üniversite mezunu olmak sart..yani her yerde torpil gerekiyo anlayacağınız..

Kurslara katılmıştı m daha önce ama bir işe yaramDi ..yukarida da belirttiğim gibi üniversite mezunu olmak sart..yani her yerde torpil gerekiyo anlayacağınız..
Bahsettiğim kurslar ücretsız değil baya ciddi fiyat ödenen aşçılık kursları
Yaşınız çok genç bu yolda ilerleyebilirsiniz diye yazdım

Puanları araştırıyorum ben..normal üniversiteye göre puanlar düşük..Yani daha önce liseyi bitirmeden ygs ve lys girip barajı geçtim..yine yapabilecegime inanıyorum ama bu sefer basaramazsam diye de korkuyorum

Merhaba öncelikle yaşadığınız şeyler için üzüldüm umarım çabuk toparlanırsınız.
Yakın bi aile dostumuzun kızı boşandı, sizin gibi gençti. İlk okul mezunu yaşadığı ilçeden belki de hiç çıkmamış bi kadındı. Dışarıdan lise üniversite bitirdi. Şimdi güzel maaşlı bir işi var ve ikinci üniversiteyi okuyor. Yazdıklarım belki size umut olur. Allah yardımcınız olsun

Bence de yaşınız genç ve hiç bir şey için geç değil , kendinize uygun bir bölümü dışardan okuyabilirsiniz boyle bitiren cok insan var . Sinavlara ,derslere calisirken de bebeginizin bakimi icin ailenizden destek alirsiniz .Simdiden basarilar dilerim

Teşekkürler..Umarım bende bir meslek sahibi olurum

26 yaşında açık liseye başladım. Geç olduğunu düşünüyordum ama teyzem öyle de böyle de yıllar geçecek. Diplomanı almış olursun en azından diye nasihat verdi başladım. Meslek lisesini bitirdim sınavsız ön lisans okudun örgünden, sonra dgs ile iktisat fakultesi. Diplomam sayesinde bide nasip oldu taşerondan kamuda işe başladım. Sonra kadro geldi. Şimdi bir bölümde açıktan okuyorum. 36 yaşındayım. Benden 2 yaş küçük kuzenim önce ön lisans okudu. Şimdi 34 yaşında ve yeni gsf okuyor. Son örnekte olarakta beraber önlisans okuduğumuz arkadaşımız 1 çocuğuyla 4 5 sene çalışarak kpss den memur olarak atandı. Yani yeterki iste. Aman olmaz diyerek bırakma. Öyle de böylede geçecek yıllar denemekte fayda var

öncelikle ciktiginiz bu yoldan geri dönmediginiz icin sizi tebrik ederim, yolunuz acik olsun.

Üniversite her yasta okunabilir ancak size daha iyi bir gelecek sunacagi algisi varsa yanlis dusunuyorsunuz. Universite bitirenler emeklerinin karsiligini alamiyorlar bir yandan, diger yandan kimse mezun olunca size gel poncikellazey isin hazir demeyecek, sistem degismezse yine torpil gerekecek.
ayrica bu isin kpss, yabanci dil sinavi vs. var yani tek basina yeterli degil mezuniyet. cunku bu sefer master yapani, doktor yapani hic degilse daha genc olani sizin onunuze gececek. bu dediklerim umudugunuzu kirmasin ama gercekler bunlar.

kücük cocugu olan genc yasta bekar bir anne olarak daha baska bir seylere yonelmenizi tavsiye ederim. bilmiyorum tam ne durumda Türkiye ama iskur kurslarinda meslek egitimi verilip sonrasinda yerlestirme yapiliyordu önceden. Onlari yaparken acikögretimden okursunuz sorun illa üniversite bitirmekse. Sizin önceliginiz is ve market kasiyerligi dahi olsa bir yerden baslamak. Belki birikim yaparsiniz, aileniz destek olur, nafaka falan 2 yillik ozelde saglik bolumleri oluyor onu bitirirsiniz tabii saglik gibi bolumleri disardan okuyamazsiniz bunlari degerlendirin.

Yaşıniz genç,azminiz de çok güzel ama ülkemizde neyazikki üniversite mezunu olduğu halde mesleğini yapamayan bir sürü kişi var.Sizin için en kısa yol lise kpss bence..

Üniversiteyi okuyun her koşulda ama üniversite mezunu olunca da iş bulamama durumunuz olabilir bunu unutmadan okuyun. Varınızla yoğunuzla kpss ortaöğretime hazırlanabilirsiniz. Halk eğitim kurslarına bakabilirsiniz bu süreçte (işe yarayan bir şeyler çıkabilir karşınıza).

Kpssye lise mezunlarida girebiliyo mu ? Duymamıştım daha önce. Bunun için belirli şartlar var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…