Herşeye Rağmen ATV

nilim

Guru
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2009
4.848
104
363
Hollanda
Avşar Filmin'in sahibi ünlü yapımcı Şükrü Avşar, Ayvalık'ta atv için "Sürgün" isimli bir dönem dizisi çekiyor. Proje tasarımını Tomris Giritlioğlu'nun yaptığı dizide başrolleri Gülcan Arslan, Bangkong'ta yaşayan manken Can Nergis, Avni Yalçın, Engin Şenkan ve Nur Sürer paylaşıyor. Sanat yönetmenliğini Erol Taştan'ın, kostüm tasarımını Naz Erayda'nın yaptığı dizide Ayvalık'ta ki mekanlar 1940?lı yıllara göre hazırlandı. Şükrü Avşar'ın 1,5 milyon Tl bütçe ayırdığı diziyi "Hatırla Sevgili"nin yöentmeni Ümmü Burhan yönetiyor. Hikayesi 1935 ve 1945 yılları arasında geçen "Sürgün"ün mekan hazırlıkları 4 ay öncesinden başladı. Sanat yönetmeni Erol Taştan döneme hayat verecek en ufak ayrıntıyı dahi göz ardı etmeden, hikayeye hayat veren 14 ayrı mekanı dizayn etti. Dizi "Takvimler hangi yılı gösterirse göstersin, insanolu hep aynıdır. Doğumundan ölümüne kadar tüm hayatlar aynıdır aslında, değişmez amaçlar uğruna feda edilir yaşamlar. Mefret, aşk, intikam; yüzler ve isimler farklıdır. Sadece, duygular hep aynıdır" felsefesiyle çekiliyor.

Erol Gedik, Gülcan Arslan ve Can Nergis, Sürgün dizisi ile isimlerinden çok söz ettireceklere benziyor
İşte Sürgün Dizisinin Konusu

1935 yılında Memet adlı bir çocuğun babası,cinayet suçu nedeniyle idam ediir. Memet babasının suçsuz olduğuna inanmaktadır. Bu yüzden kararı veren hakimi bıçaklar. Ayağından sakatlanan hakim çocuğu affeder ama annesinden şehri terk etmelerini ister. Memet ve annesi o şehri terk eder.

Aradan yıllar geçer. 1946 yılının ilk aylarında Memet babasının haksız yere idam edildiğini ıspatlamak ve kovulduğu şehre kendini kabul ettirmek için geri dönmeye karar verir. Şehre gelirken trende tanıştığı Leyla'nın da aynı istasyonda indiğini görünce gülümser ama gülümsemesi az sonra kaybolur. Çünkü bu kızı karşılamaya gelen adam babasının idamına karar veren hakimdir. Hoşlandığı kız hakimin kızıdır.

Memet'in şehre gelmesiyle birlikte unutulmaya yüz tutmuş cinayet meselesi yeniden gündeme gelir. Memet gerçek katili tespit etmek için uğraş verir. Bu süreçte hakimin kızı Leyla'yla da karşı karşıya gelir.Leyla şehirdeki herkes tarafından sevilen, el üstünde tutulan, güzel ve alımlı bir kızdır. Adeta sevgi ve ilgiyl beslenen Leyla'ya Memet ilgisiz ve saldırgan davranır. Bu durum Leyla?yı hem öfkelendir, hem de karşı konulmaz birçimde Memet'e yaklaştırır.

Memet hayli varlıklı olarak şehre dönmüştür. Yatırımlar yapmaya başlar.

başroldeki kız çok yapmacık geldi bana

buu seslendirmeleride her dizide kullanıyorlar yahuu
hepsi aynıı :19::19::19:

yahu insanlar o yıllarda sürekli o vakit mi diyormuş,dizide en az 10 kez söylendi yerli yersiz .

Hatırla Sevgili dizisinin bir başka versiyonu. Ben pek beğenmedim. Zaten bir hatırla sevgili izledik gerçi dönem olarak 40'lı yılları anlatıyor çok partiye geçiş falan sırf o dönemi merak ettiğim için izleyeceğim yoksa esas oğlanla esas kızın aşkı yok intikam pek ilgimi çekmedi.

ben çok beğendim. zaten hatırla sevgiliyi de yarım yamalak izlemiştim.
vakit ve ömrüm olursa bunu izlemeyi düşünüyorum.

dizi beni pek sarmadı. belki 1. bölüm diye ama başrolde ki kız vasat geldi bana. inandırıcılıktan uzaktı.
dönem dizilerini seviyorum. izlemeye devam ederim belki..

Dizi benim çok hoşuma gitti:97: eski zaman dizilerini hep sevmişimdir zaten..
Fırsat buldukça izlemeyi düşünüyorum...

Bende dønem dizisi diye cok bekliyordum bunu. Ama izlemem galiba hic begenmedim basroldeki simarik kizi.. Simariklik az bisey yakisir insana.. Buna hic yakismiyor. Yasli oyunculari cok iyi ama bide basrol kizi farkli olsaydi..

başroldeki kızın oyunculuğunu ben de beğenmedim esas oğlanın sesi de çok yapmcık bütün dizilerde aynı ses çok itici. ama yılların kaliteli isimleri hatrına bi baktım
diyologlar doğallıktan çok uzak hem de başroldeki kızın arkadaşı olan zeliha karekterini oynayan
tuğçe kumralı çok beğendim
bu kalp seni unutr mu dizisindeki elif rolünden hatırladım orda da öğretmendi burda da öğretmen

Son düzenleme:
hatırla sevgili tadın dabir dizi geliooo iple çekiorummmm bu diziyiii mutlaka izleyeceğim :61: hatırla sevgiliyi de hiç kaçırmamıştım zaten :46::46:

çok beğendim bu diziyi çok güzel çok uğrasılmış bi dizi belli başrol oyuncularıda çok güzel ve tatlılar çok yakışmışlar

Back