Herşey hayal ve rüya gibi hissi ?

deva-12

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
355
53
13
Arkadaşlar gördüğüm terapilerden sonra kendime dünyaya bakış açım değiştikçe ve dünyanın şu hali nedeniyle tuhaf hislere girdim . Sanki herşey hayal biz bir rüyadayız her an ölebilirim hissinin aşırı hali geliyor zaman zaman içime ve karnım ağrıyor içim bunalıyor hayattan zevk alamıyorum çok bunaltıcı bi his ağaçlara gökyüzüne neye bakarsam bakayım hepsinin aslında bi hayal ve rüya olduğu gerçek hayatın burası olmadığı hissi beni çok yoruyor ne önerirsiniz ?

Arkadaşlar gördüğüm terapilerden sonra kendime dünyaya bakış açım değiştikçe ve dünyanın şu hali nedeniyle tuhaf hislere girdim . Sanki herşey hayal biz bir rüyadayız her an ölebilirim hissinin aşırı hali geliyor zaman zaman içime ve karnım ağrıyor içim bunalıyor hayattan zevk alamıyorum çok bunaltıcı bi his ağaçlara gökyüzüne neye bakarsam bakayım hepsinin aslında bi hayal ve rüya olduğu gerçek hayatın burası olmadığı hissi beni çok yoruyor ne önerirsiniz ?
Hepimiz elbet bir gün öleceğiz. Ama daha yaşarken sürekli ölümü düşünmek, her şeyin rüya, hayal olduğunu hissetmek yorucudur. Ben de bazen yaşadığım olaylara karşı savunma mekanizması geliştiriyorum farkında olmadan. Öbür dünyaya, ahirete inanıyor musunuz bilmiyorum ama belki de bu yüzden şuan yaşadığımız dünya size rüya ve hayal gibi geliyordur. Burası bir yolculuk yeri, geçici olarak geldik.

Ek olarak psikiyatriye gitmenizi de öneririm.

Peki çok harcama cinselliğe duskunluk varmi
Yok border örüntüleri eskiden gösteriyordum insanlara karşı siyah beyaz hayatı fazla sorgulama intihar düşüncesi bunalınca anlamsızlık hissi öfke kontrolsüzlüğü vs ama tanı tam almadım davranışa dönüşmediği için bazıları . Hepsi geçti şuan bu soruda yazdığım durum var işte felaketi düşünme
Kompleksi travmalarım olduğu için bir çok sorunum vardı …

Yok border örüntüleri eskiden gösteriyordum insanlara karşı siyah beyaz hayatı fazla sorgulama intihar düşüncesi bunalınca anlamsızlık hissi öfke kontrolsüzlüğü vs ama tanı tam almadım davranışa dönüşmediği için bazıları . Hepsi geçti şuan bu soruda yazdığım durum var işte felaketi düşünme
Bir çok teste girdim kişilik bzk tanısı almadım ama dediğim gibi terapiye başlamadan önce border örüntüleri kaygı bzk panik atak vardı …
Terapiler ilerledi çoğu şey düzeldi ama hala terapiye devam etmem gerekiyor … yoruldum doğumdan sonra ölüm korkusu içime girdi

Soruma cevab alabilirmiyim bu benzerlikler bipolardada var

merhaba dostum 🙂 hanımefendi emzirdiği için ilaç kullanmak istemiyor, bir süredir konuşuyoruz kendisiyle. mental olarak iyileşmek istiyor, düşünce biçimini iyileştirmeye çalışıyor. kusura bakma senin yerine yazdım görünce

Derealizasyon deniyordu sanırım buna.
Ben anksiyete tedavisi görürken vardı, tedavi bitince kendiliğinden o da geçmiş oldu.

Seni bu hale getiren nedir bilmiyorum? Aldığın ilaçlar mı yaşadığın psikolojik bunalımlar mıdır? Ancak size şunu önere bilirim baktınız ağaçta ki güzelliği görmeye çalışın onun heybetine onda ki yaprakların ne kadar muazzam şekilde sıralandığında dalına konan kuşun tüyünde ki renklerin güzelliğine yani bakış açıcınızı değiştirmeye çalışın. Kötüye, ölüye değil de yaşama odaklanmaya çalışın kusursuz doğanın nasıl sürekli kendini yenilediğine yaşamın var olduğuna ve kendinizi keşfedecek bir kaç güzel kitap alıp okuyun tedavinizi ihmal etmeyin

Seni bu hale getiren nedir bilmiyorum? Aldığın ilaçlar mı yaşadığın psikolojik bunalımlar mıdır? Ancak size şunu önere bilirim baktınız ağaçta ki güzelliği görmeye çalışın onun heybetine onda ki yaprakların ne kadar muazzam şekilde sıralandığında dalına konan kuşun tüyünde ki renklerin güzelliğine yani bakış açıcınızı değiştirmeye çalışın. Kötüye, ölüye değil de yaşama odaklanmaya çalışın kusursuz doğanın nasıl sürekli kendini yenilediğine yaşamın var olduğuna ve kendinizi keşfedecek bir kaç güzel kitap alıp okuyun tedavinizi ihmal etmeyin
Travmalar uzun yıllar süren psikolojik ve fiziksel şiddet yapıyorum ama tedavim ilerledikçe kendimle çok başvaşa kaldıkça yüzleştikçe ve doğumdan sonra bu hisler yoğunlaştı ben içime dönmeyen biriydim normalde aklıma nasıl gelirse konuşan yapan dürtüsel biriydim ve böyle hisler yaşamazdım dürtüsel o hisler geçti gitti ama ben de büyük bi boşluk hissiyle kaldım sanki

Back
X