HERŞEY DAHİL OTELLERDE ÇALIŞAN BİR AŞÇININ İTİRAFLARI

Iyyyyyy tiksinc ........
sevmem o tarz otelleri çok kalabalık açık büfe falan filan.
En iyisi Bungalow tarzı yerler bence süper

git oraya, ye iç, yediğin içtiğin de nasıl Allah bilir. manda gibi yat. hiçbir yeri gezme, bir şeyler öğrenme, bilgi edinme. bir yerleri görme. otele parayı saç gel. ne anlıyorlar bilmiyorum.

Burda adım başı wc var, halk plajlarında da duş ve kabinler mevcut, insanlar maddi imkansızlıktan böyle yapıyor, hiç tatile gitmemekten iyidir diyorlar, haklılar.
Imkanı olmayanlar çocukları mutlu olsun diye gelip imkanı dahilinde birşeyler yapıyor.

Maddi imkansızlığa söyleyecek söz yok. Ama bunu zevkli bulanlara şaşırıyorum...

git oraya, ye iç, yediğin içtiğin de nasıl Allah bilir. manda gibi yat. hiçbir yeri gezme, bir şeyler öğrenme, bilgi edinme. bir yerleri görme. otele parayı saç gel. ne anlıyorlar bilmiyorum.
Niye, otele girince bir hafta çıkmak yasak mı? Kapıları kapatıp içeri kilitlemiyorlar kimseyi bildiğim kadarıyla.

Aynen canım bu tarz tatilleri çok severim her açıdan sana ait hiç otellerde gidip tatil yapmadık canım.. geçen sene çadır kurmuştuk ve harika bir tatildi ve buna benzer kulübelerde vardı.
Çocukken Çadır kurardık 3 ay, o tatillerin zevkini şimdi alıyor musun dersen yok onlar kadar zevkli değildi, her gece başka çadır kampa ziyarete giderdik arkadaşlarımızı, 5 yıldızlı otellerde kuş sütü eksik olmasa bile soframda, Çocukluğumda yediğim o ekmek arası peynir zeytinin tadını hiçbirşeyde bulamıyorum.

Maddi imkansızlığa söyleyecek söz yok. Ama bunu zevkli bulanlara şaşırıyorum...

Zevkler farklıdır Sephoraa, herkesin tatil anlayışı farklı olabilir, bana uyan sana uymaz, ben sevmem otelleri, illa lüks restorantlarda yemek yiyeceğim diye diretmem, bana teneke üstünde pişirilen midye yemekte tatlı gelir, uyku tulumu içinde uyumakta.
Tatile gittiğimde kalacağım yerde aradığım tek özellik odanın temizliğidir, tam veya yarım pansiyonda aramam, oda versin yeter çünkü ben gidipte tek bir yerde yemek yemem, aklıma neresi eserse, günde belirlemeyiz biz şu kadar gün kalacağız diye, gider bakarız sarmadıysa başka yere gideriz.
Hiç Planlı tatil yapmadık, şu an aklımıza eser yarım saatte çanta toplar çıkarız Öyleyiz biz

Ahh neyse ki hiç her şey dahil tatil yapmadık. Beş yıldızlı otel dahi olsa her şey dahil tercih etmem. Otelde yiyebileceğim en fazla açık büfe kahvaltı. Orada da ne yediğin belli zaten. Tatilde en Güzeli nereyi veya nerenin yemeğini seviyorsan istediğin yerde yemek.

Kesinlikle farklıdır. O yüzden otellere gidenlere de salak muamelesi yapılmamalıdır. Ben iki türlüsünü de severim. Yeter ki biri bana yemek yap, bulaşık yıka demesin. Yazlığa gitmiyorum sırf bu sebepten ben.

Bir de dediğim gibi yemek çok önemli değil ama içki önemli bizim için. O yüzden herşey dahilleri bile değil ultraları tercih ediyoruz. Anca onlar paklıyor iki keş bir araya gelince diğer türlü günde 500 kaat içkiye verir açıkta kalırız

Küçük çocuklarla gezmeli tatil çok zor...Yolda sıkılırlar,mideleri bulanır,olmadık yerde çiş molaları,"daha gelmedik mi" sızlanmaları...Öyle şarkılı türkülü eğlenceli yolculuk durumları anca filmlerde olur sanırım...Sonra yerleş bi yere dinleneyim de yayıl,ertesi gün hobaaa bi daha toplan çık yola...Cıks hiç bana göre değil valla,yorulurum ben o tatilden yav...Hadi çocuksuz çiftler yada yada büyük çocuklarla eğlenceli olabilir,ama amaç çocuklar eğlensin bizde biraz dinlenip tatil yapalım sa,hiç uygun değil gezenti tatil.Param varsa herşey dahil yere giderim, yoksa otururum oturduğum yerde iki bebeyle.

Tatile çıkanların çoğu pansiyonlarda kalıyorlar memleketten ailelerinide yanlarına alıp masrafları bölüşüyorlar , ortadirek tatili oluyor bu çünkü aileler kalabalık çocuk sayısı çok ama bütçeyi sarsmıyor

Canım gidende tüm iznini otelde geçirmiyor, otelde kalınan gün 3 gün 5 gün... gerisinde gez gezebildiğin kadar. 3 günlük bir keyfte olsun, 3 günde elimizi bir şeye sürmeyelim, sadece 3 günde hiçbir şey düşünmeden havuz deniz keyfi yaşayalım. Manda gibi yatmaksa sizin deyiminizle manda gibi yatalım 3 gün... Ölmeyiz.... Tarih turizmini zaten seven yapıyor. Bizim yapmadığımız bir şeyi başkası yapınca nasılda rahatlıkla karalayabiliyoruz değil mi.. Çünkü biz tercih etmiyoruz, her zaman bizim tercihlerimiz doğrudur, güzeldir ve mantıklıdır değil mi. (Manda gibi söyleminiz üzerine.... sevgiler.)

Bu konuyla alakalı E.. sözlükte 15 sayfa yazı yazmışlardı en son. Hepsini okudum. Kendi deneyimlerini paylaşan insanlar da var. Mantıksız bulanlar falan oldu, özellikle çiğköftenin ayakla yoğurulmasına falan. Yoğurma makineleri var zaten onların. Ben bilmem, hiç gitmedim her şey dahil otellere ama okul döneminde yurtta kalıyorum mesela, bizim yurttaki durum bu aşçının söylediklerinden daha vahim olduğu için pek sarsılmadım ben. Daha beterini görüyorum çünkü, dünden kalmış bayat yemekler, ne eti olduğu belirsiz etler, içinden türlü iğrençlikler çıkan yemekler, gelişigüzel yıkanan bulaşıklar, tatlılar zaten Allah'a emanet. Üç senedir midem çöplüğe döndü o yüzden bunlara şaşırmadım.

Şuan tatildeyim. 3. Günüm sanırım. Hiç herşey dahil otelde kalmadım neden ;
Sürekli gezdiğim icin otelde çoook sıkıldığım için Max. Yarım pansiyonda kalıyoruz. Eğer eş dost kalabalıkla çıktıysa herşey dahil oluyor çünkü sürü usulü gezmek zor oluyor otelin tadını çıkara biliyoruz.
Şuan hergün başka bir mevki başka bir otelde konaklarken herşey dahilde kalmak benim için çok saçma. İlgili yerlerin ilgili yemeklerini içkilerin içmek varken otele tikilamam. Tabiatına ters.
100tlye herşey dahil gidilirse kaz ayağına kadar yedirirler bencede..
Tercihler tartışılmaz.
İyi tatiller..

Tatilden yeni gelmiş ve aşırı memnun kalmış biri olarak hiç de denildiği gibi yularlı bir sisteme tabi olmadım. Ne istediysem onu yedim ve hepsinden de tat aldım.
Denizi harika, gelenleri kültürlü, alanı nezihti.
Otelden otele değişiyor kavramlar.

Gelenlerinin kültürlü olduğunu hepsiyle sohbet ederek mi anladınız ?sanmiyorum zira tatil yapamazsınız : P
Bide gelenler kültürlü olunca tatil daha bi tatil gibi olmuştur : D

Biz bu sene de motosikletle çıkıp bulduğumuz yerde kalacağız ama kaldığımız yediğimiz içtiğimiz yerler de çok hijyenik sanki... o yemeğin yapılışını görmedikçe çok bir şey beklemiyor ve düşünmüyorum.
Her şey dahil oteller bana sıkıcı geliyor çünkü çok kalabalık, kafa dinleyemiyorum. Zaten çocuk sesinden daral gelmiş sene boyunca o vicirtiden uzaklaşmak istiyorum. Mümkün mertebe daha salaş ama amcaların 9 çocuğunu getirip karpuz kabuğunu bırakıp gitmeyeceği yerleri tercih ediyoruz.

Gelenlerinin kültürlü olduğunu hepsiyle sohbet ederek mi anladınız ?sanmiyorum zira tatil yapamazsınız : P
Bide gelenler kültürlü olunca tatil daha bi tatil gibi olmuştur : D
Sataşmak Uğruna alıntı yapmanızı kendi egonuzu tatmin etmek isteyişinize bağlıyorum.
Ama buradan size. Ekmek çıkmaz.
Iyi günler.

bugüne kadar böyle bi otele gitmediğim için ...

için içiiiiinn bi garipseme vardı

kurban olduğum RABBİM ne büyüksünki

dualarıma nasıl icabet buyurmuşşun hep bildiğimiz bilmediğimz haram-kirli olan herşeyden her zerrecikten bile koru derim

gidenler unutun gardaşlarım

Sataşmak Uğruna alıntı yapmanızı kendi egonuzu tatmin etmek isteyişinize bağlıyorum.
Ama buradan size. Ekmek çıkmaz.
Iyi günler.

Demek isteginiz kaliteli turist. anlamayan anlamasın boşverin.
sanirim tatil yapamayip hasetleniyorlar yapanı görünce...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…