Herşey annemin yüzünden!!

beyazprensesinim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
34
1
36
Rize
Merhaba ben 17 yaşındayım annemden ciddi şekilde soğudum
Sorun şu annem oldum olası babımın ailesini özellikle babaannemi hiç sevmez
çünkü babam ailesine düşkün birisidir bazen özellikle yazın köye babaannemin yanına gider
annem de paramızı onlara yediriyorsun der ve babamla sürekli kavga eder
babaannemden nefret eder bu da yetmezmiş gibi bizi de ondan soğutmaya çalışır
son 2-3 yılımız böyle sırf annem kavga çıkartmaya yer arıyor resmen
babam şu an köyde annem de evde 24 saat laf sayar
babama,ailesine özellikle de babaanneme
Yeter artık ya!!!!!!
annemin söylediklerinin hiç birine inanmıyorum
babam midesinden rhatsız o yüzden emekli oldu
annem babama ve bize kan kusturdu resmen!!
sürekli senin o babaannen olacak kadın emekli etti babanı
sizin hakkınızı yiyor paranızı yiyor
peki niye annem kuyumcu gezip altın alıyor
altın günlerinde arkadaşlarına hava atmak için mi
2 tane evimiz var 1 tane de arabamız
nasıl babam paramızı babaanneme yediriyor olabilir
annem herşeyin hesabını yapar çarşıya gideriz gezmeye aldıklarının hepsini başımıza kakar
yok şuraya bu kadar verdik yok şuraya şu kadar verdik
çok masraf ettim falan filan
önceki konumdan bilirsiniz onun yüzünden paraya çok düşkün biri oldum
tek dileğim ilerde çok zengin olmak
kardeşime en ufak para vermez babanızdan isteyin
nenenize yedirmesin der
veee bardağı taşıran son damla bugün oldu
ben lens kullanıyorum 1 ay kullanmam gereken lensi 1.5 ay kullandım
anneme haftalardır yalvarıyorum anne doktora gidelim lens almam lazım
annem babanız nerde arayın gelsin o baksın size benim param yok dedi
bugün neyse zar zor doktora gittik ve gözüm enfeksiyon kapmış
doktor 10 gün lens kullanmayın dedi
annem bana yeni lens almadı babanız alsın diye
ben de patladım artık anneme bağırdım çağırdım
yeter artık bıktım ondan !!!
babaannemi çooooooooooooooooook seviyorum dünyalar kadar
hiçbir şekilde soğutamaz onu benden
eğer ki babamla annem boşanırsa ki zaten annemin bu kavgaları bu sonucu gösteriyor
babamın yanında kalcam beni annemin yanına verirlerse yıkarım o mahkemeyi başlarına
istemiyorum artık onu istemiyoruuuuuum.
madem babamın bize babalık yapmadığını düşünüyor
o çok mu annelik yapıyor
işi gücü babamla kavga etmek babaaanneme laf saymak
3 senelik ilişkim bitti bi kere teselli etmedi beni
olsu ben onu da sildim annemi de silerim
bundan sonra kim olursa olsun beni bu kadar üzmeye hakkı yok
direk sileceğim!!
beni dinlediğiniz için teşekkü ederim

canım ya çok üzüldüm.. annen babanın ailesini takıntı haline getirmiş sanırım psikiloğa gitmesi gerek.. senide anlıyorum henüz ergenlik çağındasın .. senin bu çağında anneninde takıntısı seni gerçekten zorlar .. annen sizi dinlemiyor peki dinlediği kimse yok mu teyzen filan varsa onunla konuş annenle konuşsun psikolojik yardım almasını sağlasın belki o zaman hayatınız düzelir daha huzurlu olursunuz

Böyle şeyleri yazman için evet 17 yaşında olman lazım.babaannenle annen ve baban arasındaki sorun seni ilgilendirmez.bırak onu baban halletsin baban düşünsün.annenle güzelce oturup konuşabilirdin.anne o benim babaanem sen ne dersen ondan soğuyamam diyebilirdin.aranızdaki sorun beni ilgilendirmez diyebilirdin.ama malesefki sen annenle ayrıldığın insanı bir tutup onu sildim onuda silerim diyosun.yazık çok yazık.bize annelik yapıyormu diye yazmışsın seni dokuz ay karnında ne zorluklarla ne şartlar altında taşıyıp bu yaşına getirdi kimbilir.dilerim annene karşı daha büyük bi saygızılık yapmazsın.

Son düzenleme:
Annen biraz maddiyatçı düşünüyor olabilir.Ama babaannen konusunu bilemeyeceğim.
Elbette sana babaanneni kötülemesi yanlış.Ama annenin bir gelin olarak neler yaşadığını bilemeyiz.Belki zamanında çok çekmiştir,şimdi diline vurmuştur.
Senin hoşuna gider miydi,eşin seni ve çocuklarını bırakıp her tatilde annesinin yanına gitse,kazandığı paraları birikim yapmak yerine,ailesine yollasa ?
Bir de canım,emekli erkek çok zor.Sana şimdi bunu anlatmak mümkün değil çünkü konu senin baban.Ama erkekler evde oturmaya başlayınca epey sıkıntı oluyor bilesin.
Annen mutsuz herhalde,bıkkınlık da olabilir.
Mutlaka o da şu an eşiyle mutlu ve birlikte tatil yapıyor olmak isterdi.Bir de böyle düşün.

Son düzenleme:
peki madem bu onların arasında bişey bize yansıtmasınlar o zaman.İnanın özel hayatımda çok zor günler geçiriyor ve annemle bunları paylaşmıştım evde huzuru bırakmadı annem bişey değil kardeşim etkilenecek diye korkıyorum

demek babanın tarafının yaptıkları annenin cok içine oturmuş. evlenince daha iyi anlarsın anneni. tabiki böyle olmamalı ama ne yaşadıgını bilemeyiz. gözünüz içinde bir anne öyle dememeli parası yoksa bile yaratmaya çalışmalı ama babanız nerdeydi bu zaman içinde???

işte annenle bunları güzelce konuşabilirsin.beni ilgilendirmez anne aranızdaki sorun diyebilirsin.annende burda cahilce davranmış evet sizi babaanneden soğutmakta ne.lakin güzelim o senin annennn.şimdi sen bunu anlayamazsın ama anne öyle kolay silinecek bişey değil.inan annelikten istifa falan edilse onları okadar çok bezdiriyoruzki onlar bizden önce silerlerdi belkide bizi o yufka yürekleri olmasa.belki zamanında babaanen gerçekten annene kötü şeyler yaşatmışta olabilir.özel hayatına verdiği tepkiye bişey diyemeyecem yaşın daha öyle şeyler için erken olduğunu düşünüp umursamamamış olabilir.

yanlış anlaşılmasın biz fakir falan değiliz hatta 2 evimiz var annem paralarını biriktiriyormuş babanızdan para isteyin o kadına yedirmesin diyor.Babam da napsın veriyor...

Aslında yorum yapılacak başka konularda var konu için de yalnız benim takıldığım şu oldu:

17 yaşında genç kız ve 3 yıllık biten ilişki ve annesinden ilişki namına istenilen yorum

pes yani kızım sen kaç yaşındasın ki 3 yıllık ilişki hakkında yorum istiyorsun bu şeyler için çok erken bence

canım aile içi huzursuzluklar hiç kolay değil...annen bunalmış falan olabilir ancak babanın kendi annesine para vermesine harcamasına karışamaz..evlat olarak anne_babasına bakmaya mecburdur...zira maddi durumunuz iyiymiş..

senin annen nasıl sizin için fedakarlıklar yaptıysa o kadın diye bahsettiği kadın baban için 2 mislini yapmıştır....eskiden imkanlar bu kadar yoktu...

sana diyeceğim erkek arkadaşını silebilirsin ancak anneni silemezsin...annenin evlat üzerindeki haklarını araştır sonra kararını ver...annenin babanın rızasını herzaman yaşın kaç olursa olsun almaya bak...

Ah küçük kız ahhhh

Sen hayatı kolay sanıyorsun!!!!

Annen,baban,babaannen arasındaki ilişkiyi bilemem ama bir tek konuda anneni haksız buldum.Nasıl olurda henüz 14 yaşındaki kızı sevgili ediniyor 3 yıl sürüyor bu ilişki ,bitince de küçükhanım annesine onu teselli etmedi diye kızıypr..Annen cidden ilgisizmiş..

Lens konusunda ise madem annen ilgilenmedi sen neden babandan para yollamasını istemedin?Koca kızsın bunu becerebilirsin..

dimi yani.sen annenden para istersen oda mecburen git babandan iste der yani.anneden istemeyi biliyosunda babadanmı isteyemiyorsun.

annenin ilgisizliği konusunda sana sonuna kadar katılıyorum.

aslında ilişki dediğime bakmayın bir çocuk var beni seviyordu ben de zamanla onu sevmeye başladım şimdi beni sevmekten vazgeçti 3 senedir beni seviyordu nasıl 1-2 haftada unutur anlmadım ben de annemle bu konuyu paylaşmştım tabi annemin çok umrundaydı!!!!

yazdıklarını hayretler ve üzüntüler içinde okudum. 17 yaşında biri bütün bunları öz annesi için nası yazmış olabilir die düşündüm durdum. anneni de babanneni de tanımıyorum. ne nasıl yaşanıyor bilemiyorum diyelim ki baştan ayağa haklısın annen çok düşüncesiz biri ve babannene haksızlık yapıyor. asla ve asla ondan nefret etmeni gerektirmez bu!! seni çok ayıpladım. sana hiç bişi yapmasa bile anne o. seni 9 ay karnında taşımış, sana süt wermiş biri. ama bunun ne anlama geldiğini idrak edecek durumda değilsin sanırım. 3 yıllık ilişkin bitti ve seni teselli etmedi öyle mi? elin oğlunu sildiğin gibi anneni de ailersin öyle mi??? ben o yaşlarda anneme "birinden hoşlanıyorum" bile diyemezdim seninse annen 3 yıllık ilişkine göz yummuş. insanlar tabiri caizse kötü yola düşmüş annelerini savunuyolar "annem o benim" diyolar senin yazdıklarına bak. annen adına çok üzüldüm doğrusu. ne diyeyim Allah içine anne sewgisi wersin..

Yazdıklarını hayretler içinde okudum. Hep anneni yargılamışsın peki biliyormusun zamanında annen o babaannenden neler çekmiş neler yaşamış.
Vallahi ne yalan söyleyeyim kayınvalidesinden nefret eden biri olarak annenin yaptıklarını yadırgamadım. Hatta zaman zaman ona hak verdim.
Sen anneni ancak ne zaman anlarsın biliyormusun evlenirsin annenin yaşadıklarını yaşarsın işte o zaman kafana dank eder. Sana akıl vermek
haddim değil ama lütfen anneni anlamaya çalış muhakkak haklı oldugu taraflar çoktur yoksa neden böyle davransın ki. Allah yardımcın olsun cnm.

Bazı yorumlara ben de şaşırdım..
Benim de lisedeyken sevgilileri olan arkadaşlarım vardı..
Bir arkadaşımın 5 senedir devam ediyor.
Nesi var ki? Ne oluyor yani ?
Namussuz mu olunuyor? Ne saçma !

Konu sahibine gelince..
Ben bir tanıdık biliyorum ki kızına şöyle diyor:
''P.. babana söyle de şunu yapsın bunu yapsın onu alsın..''
Zorunlu ihtiyaçmış gibi her sene 3 ay giderler tatile kocası da kalır evde..
Beterin beteri var yani..
17 Yaşındasınız harçlık durumu nasıldır bilemiyorum.

Kendimden örnek vereyim.Bana belli miktarda harçlık verilir ben onu hiç harcamam,ben söylemesem babam kontör,yemek şu bu,lens hiç bilmez bunları.
Onun harçlıktan tek anladığı yol parasıdır.
Kontörümü ilaçlarımı vs hep o biriktirdiklerimden karşılarım.
Babamdan da annemden de para isteyemem.Öyle yetişmedim.

Annenize de en güzel cevap hiçbirşey söylememek olacaktır.
Kaynana-gelin çatışması hep duyduğumuz şeyler.Belki evliliğin başında siz henüz dünyada yokken birtakım olaylar yaşandı.
Bilemiyoruz.Bunları öğrenirseniz,biliyorsanız paylaşırsanız daha açığa kavuşur herşey.

Sorun nedir ?
Bu kızın hislerini mi hafife alıyorsunuz ?

Bir kız annesiyle birşey paylaşamayacak mı?
Genç kızlarımız bu yüzden saklıyor birşeyleri ve acemilikten bir ton hata çıkıyor ortaya.
Özellikle kız annesine söyleyecek ki annesi de ona nerede durması gerektiğini söylesin.

Annesinden yorum isteyemeyecek de kimden isteyecek?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…