• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herpes virüsü ve Hamilelik

Mrspainter

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2018
106
161
33
33
Merhaba arkadaşlar. Rica ediyorum bilgisi olanlar cevap yazsın. ne yapacağımı bilemiyorum. 5 ay önce genital bölgemde herpes çıktı, jinekoloğa gitdim. Eğer 7-10 günden fazla sürerse iğne yapmamız lazım dedi. Çok şükürki uzun sürmedi, fakat ilk atak olduğu için çok acılı süreç oldu benim için. Ekimde tekrar genital bölgemde küçük lezyon oluştu. Asiklover sürdüm,hemen geçti,su toplamadı. O zamanlar bebek planlamıyorduk. Şimdi bebek planladığım için tekrar kontrole gitdim. Tekrardan popomda lezyon oluşmuş. Jinekolog bana vitaherpavak iğnesi yaptirmam lazim oldugunu söyledi. Adetim yeni bitdi.ovulasyon dönemimdeyim. Bebek istiyorduk. Bu iğneyi yaptirmak için 3 aylık süreç gerekiyor. Yani 3 ay hamile kalmamalıyım. Çok üzün süreç benim için :(
Bildiyim kadariyla eğer hamilelikte ilk atak gerçekleşirse bebek için sakıncaliymiş. Sonraki ataklar tehlikeli diğil. Bu konuyla ilgili çok şey okudum,fakat direk yaşayanlardan duymak isterim. Eğer şimdi iğne yaptirmadan hamile kalirsam ne kadar sakıncalı bebek için ? Hamileyken herpes çıkaran oldumu aranizda, ne yaptiniz bunun için ? Her hangi tehlike yaşadinizmi ?

Canım igneni yaptir bebeğini en ufak riske atma bunun vebalini odeyemezsin. 3 ay uzun bir süre değil ki insanların senelerce çocuğu olmuyor.

Uçuk hamilelikte bildiğim kadarıyla sadece doğum sırasında sıkıntı doğurabiliyor yani normal doğumda görünürde lezyon varsa sezeryan doğum yaptırıyolar. Vitaherpavac aşısı Türkiye de yok bildiğim kadarıyla rus aşısı o. Valtrex baskılayıcı tedavisi uygulayabilirsin hamilelik sürecinde atak yaşamaman için birde l-lysin, çinki ve c vitamini takviyesi alabilirsin. Bağışıklığını güçlü tutmak için. Herpes olup hamile olan bir çok insan var tabi ama hamilelik sonrasında dikkat etmen gerekicek

Uçuk hamilelikte bildiğim kadarıyla sadece doğum sırasında sıkıntı doğurabiliyor yani normal doğumda görünürde lezyon varsa sezeryan doğum yaptırıyolar. Vitaherpavac aşısı Türkiye de yok bildiğim kadarıyla rus aşısı o. Valtrex baskılayıcı tedavisi uygulayabilirsin hamilelik sürecinde atak yaşamaman için birde l-lysin, çinki ve c vitamini takviyesi alabilirsin. Bağışıklığını güçlü tutmak için. Herpes olup hamile olan bir çok insan var tabi ama hamilelik sonrasında dikkat etmen gerekicek
Çok çok teşekkür ederim

Merhaba geçen yıl bende herpes kaptim 2 ayda bir tekrarlıyor Rusya'dan viteherpavak aşısını getirticem tanıdık vasıtasıyla eğer yararı olursa burdan yazarım , hamilelikte sezeryanla herpesten zarar görmeden. Çocuğunuzu dünyaya getirebilir siniz

Merhaba geçen yıl bende herpes kaptim 2 ayda bir tekrarlıyor Rusya'dan viteherpavak aşısını getirticem tanıdık vasıtasıyla eğer yararı olursa burdan yazarım , hamilelikte sezeryanla herpesten zarar görmeden. Çocuğunuzu dünyaya getirebilir siniz
Merhaba. inşAllah faydasını görürsünüz. Sonucu merak ediyorum. Yaptırırsanız yorumunuzu bekliyorum.

Merhabalar,
Ben hamile kaldigimda yaklasik 8 yillik genital herpes hastasiydim. O gune dek cok fazla tekrarlamayan ya da ciksa bile hizla iyilesen herpes ataklari hamilr kaldigim haftadan itibaren artti. Bu yuzden hamile kalmadan baskilayici tedavi mutlaka olmak gerekiyor, ben olmamistim. Bir de bagisiklik dustugu icin epey saglikli beslenin, ozellikle sizde ataga neden olan besinler varsa tuketmemek gerekiyor. Bende cikolata ornegin. Cok yersem atak oluyor. Moralinizi yuksek tutun, doktorunuzu dinleyin. Dogum esnasinda dokuntu olmasa da vagina ve cevresinde virus olabilecegi icin planli sezeryan oneririm, ama tercih doktorunuza ve size kalmis. Dogumdan sonra da bebeginizle ilgilenirken elinizi yikadiginizdan emin ve banyo havlusu gibi esyalarin kullaniminda dikkatli olun. Hayirlisiyla kucaginiza alin bebeginizi.

Merhabalar,
Ben hamile kaldigimda yaklasik 8 yillik genital herpes hastasiydim. O gune dek cok fazla tekrarlamayan ya da ciksa bile hizla iyilesen herpes ataklari hamilr kaldigim haftadan itibaren artti. Bu yuzden hamile kalmadan baskilayici tedavi mutlaka olmak gerekiyor, ben olmamistim. Bir de bagisiklik dustugu icin epey saglikli beslenin, ozellikle sizde ataga neden olan besinler varsa tuketmemek gerekiyor. Bende cikolata ornegin. Cok yersem atak oluyor. Moralinizi yuksek tutun, doktorunuzu dinleyin. Dogum esnasinda dokuntu olmasa da vagina ve cevresinde virus olabilecegi icin planli sezeryan oneririm, ama tercih doktorunuza ve size kalmis. Dogumdan sonra da bebeginizle ilgilenirken elinizi yikadiginizdan emin ve banyo havlusu gibi esyalarin kullaniminda dikkatli olun. Hayirlisiyla kucaginiza alin bebeginizi.
Teşekkür ederim yorumunuz için.şu anda 26. Haftamdayım,şimdiye kadar sorun yaşamadım şükürler olsunki.insAllah bundan sonrada olmaz.çok sağolun

Benim hamileliğimde ortaya çıktı herpes, sanırım ağdadan kaptım ve ilk atak çok şiddetliydi, 4 aylık hamileydim,çok korktum. Doktorum yalnızca aklovir krem ve anestol krem verdi. İlk ataktan sonra defalarca çıkardım ama onlar çok şiddetli değildi. Doktorum bu durumda bebeğe zarar vermeyeceği konusunda beni ikna edince içim rahatladı. Sadece Doğum sırasında aktif lezyonum olursa normal Doğum yapamayacaktım. Çok şükür Doğum sırasında aktif değildi ve ben normal Doğumla kızımı dünyaya getirdim.. Şükürler olsun ki çok sağlıklı bir bebek. Bu durum çok can sıkıcı evet ama her şeyin bir çözümü var. İçinize sinmez veya herpesiniz aktif olursa sezaryen olursunuz.. Sağlıklı hamilelikler ve kolay doğumlar dilerim..

Selam herkese, bende şuan 10 haftalık hamileyim ve herpea atağı geçiriyorum. Doktorum 3 gun valtrex verdi. Ayrıca 36.haftadan sonra da vericez dedi. Bebeğe ilacın zararı olmaz dedi ama panik oldum. Başına böyle bir durum gelen var mı acaba

Selam herkese, bende şuan 10 haftalık hamileyim ve herpea atağı geçiriyorum. Doktorum 3 gun valtrex verdi. Ayrıca 36.haftadan sonra da vericez dedi. Bebeğe ilacın zararı olmaz dedi ama panik oldum. Başına böyle bir durum gelen var mı acaba

Ben valtrex kullanmadım, genel antibiyotik verdi bana ama en hafifinden, ama antibiyotiği mantar enfeksiyonu ve vajinal iltihap için verdi sanırım. Onlar da vardı. Herkes için yalnızca aklovir ve anestol krem verdi. Sonrasında birkaç kez daha tekrarladı, ama ilki kadar şiddetli olmadı ve Doğuma yakın zamanda da olmadı çok şükür. Olmaması için ilaçla herhangi bir önlem almadık. Olsaydı normal Doğum yapamayacaktım, olmadı neyse ki.

Size de çok geçmiş olsun, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi.

Bu arada herpesi ilk defa hamilelikte mi geçirdiniz? Daha önceden geçirdiyseniz bebeğiniz bağışıklık kazanmıştır sizden.

Selamlar sormak istediğim bir şey var herpes virüsünü doktor test yapmadan mı söylediler yoksa testle mi bana bakıp bu hsv virüsü dendi direkt olarak

Selam, jineokolgum cıkan lezyonlara bakıp söylemişti , testte istemişti ama orda negatif gelebilir demişti. Kanda saptaması zormuş. En kesin yöntem muayene demişti

Aradan çok zaman geçmiş ama valtrex kullandınız mı? Bende aynı sorunu yaşıyorum doktorum bu ilacı verdi içmeli miyim bilemedim

Back