ben de 2 hafta önce epidural sezeryanla doğum yaptım. doğumum güzel geçti aslında hiç ağrı falan hissetmedim ama doğum öncesi özellikle ameliyathaneye girerken çok panik oldum. çok korktum. sanki beni canlı canlı doğrayacaklar, anestezi tutmayacakmış gibi acayip panik oldum. aslında ne kadar gereksiz bir panikmiş. bu yüzden sakinleştirici yaptılar ve ilaç yüzünden zaman zaman içim geçmiş ve yavrumun ilk doğum anını hatırlamıyorum. yanıma getirip göstermişler ama hatırlamıyorum malesef. keşke o kadar panik olmasaydım o sakinleştirici yapılmasaydı ve herşeyi çok net hatırlasaydım. aslında bu kadar panik olmamın sebebi doğumdan birkaç gün önce bir magazin programında açelya akkoyundu sanırım bir oyuncu var o da epiduralle doğum yapmış ve epidurali tutmamış ve ameliyat esnasında herşeyi hissetmiş ve çok acı çekmiş ama bebek doğana kadar bayılmayı kabul etmemiş falan ben bu hikayeyi dinledim ya, ya bende de tutmazsa paniği oldu sanırım. aslında böyle kötü hikayeleri dinlememek lazım. insan çok etkileniyor. benim doktorum çok tecrübeli bir doktordu ve onunla böyle kötü bir tecrübe yaşamayacağıma inanıp güvenmem lazımdı. bence sizlerde gerek normal, gerekse sezeryan doğum konusunda size anlatılan kötü tecrübelere kulağınızı tıkayın.
ha sonrasında 2-3 gün ağrım sancım oldu ama ağrı kesicilerle azaltmaya çalıştılar. o kadar da olsun yani. sonuçta dünyaya bir canlı getiriyoruz ve o kadar ağrı ve acıya da katlanmak gerek. ayrıca epiduralde baş ağrısı çok oluyor ama onu da kafeinli haplar ve sert bir kahveyle gideriyorsunuz.