• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

herkesin merak ettiği konu ; normal doğum mu yoksa sezaryen mi ?

yummyum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
24
2
86
Belçika
herkese merhaba
ben 3 ay önce normal doğum yaptım. herkes ne güzel normal doğum yapmışsın diyordu fakat doğumdan sonra çektiğim dikiş sancılarım bana hiç normal doğumun iyi olduğunu göstermiyordu. sizce normal doğum mu sezaryen mi daha iyi.
belki ikinci bebekte fikrim değişebilir sezaryen yapabilirim.
şimdiden teşekkürler herkese

CADIARZU

ben de normal dogumda hemen ayaga kalkalir diyenlere inanip normal dogum yapanlardanim. evet bir mucize. belki insan bir sefer yasamali ama sonrasi beni depresyona kadar soktu. idrar torbasi enfeksiyonu olup 4 gün sondayla dolastim. 3 hafta sonra dikislerimden biri atti. kac dikisim var bilmiyorum bile. 1,5 saatte dikti doktor öyle diyim...stresten sütüm de gelmedi . sütüm gelmedikce daha streslendim bir kisir döngüye girdim... tekrar yaparmiyim normal dogumu bilmyiorum... sezaryen olanlarin da tecrübelerini merak ediyorum

canım ben mecburıyetten sezeryan dogum yaptım ama cok memnunum hıc bana anlatıldıgı gıbı zor olmadı benım amelıyatım ve sonrası.cok rahat gecırdım hepsını.ısteyerek yapmadım ama ıyıkı sezeryan olmusum dıyorum.ama her ıkı dogumdakı kolaylık ve zorluk kısıden kısıye degısıyor.14 ay oldu dogum yapalı dıkıslerım nerdeyse bellı degıl

rabbim vermesin ama insan aci cekicek oldugu zaman normallede sezeryanlada ceker sanirim
ben normal dogum yapip ölümden döndüm amacim kimseyi korkutmak diil atilan dikisleriminde hatti hesabi yoktu emin olun ic dis hemde ve dogumdan hemen sonra ameliyat gecirdim doktorum bana ölümden döndügümü söyledi 2gün yogun bakimda kaldim ve 3.cü gün ayaklandim doktorum gözlerine inanamadi senin durumunda biri kalkamazdi uzun bi süre dedi ama melegim icin cektigim her aci viz geldi tirs gitti sükürler olsunki rabbim beni kizima bagisladi korkmuyorum suan bile normal dogumdan rabbim dogum yapan annelerin yardimcisi oluyo cünkü
benim hastanede dosyalarima ikinci sezeryan olarak yazildi ama ben kadina normal istiyorum olursa dedim kadinin gözleri fal tasi gibi acildi ikincidede aynilarini yasicam diye bisey yokmus bunu rabbimden baskasida bilemez ama kadin bana en ufak bi komplikasyonda sanada esinede sormadan sezeryana aliriz dedi ok dedim bende

ha suan korkmuyorum ama suda bi gercekki yine hamile kalip son anda kizimin dogumu gelirde aklima piskolojim bozulur yada korkarmiyim bilemem asla ama suan normal düsünüyorum allahin izniyle

rabbim dogum yapan herkezin yardimcisi olsun insallah

ben de 2 hafta önce epidural sezeryanla doğum yaptım. doğumum güzel geçti aslında hiç ağrı falan hissetmedim ama doğum öncesi özellikle ameliyathaneye girerken çok panik oldum. çok korktum. sanki beni canlı canlı doğrayacaklar, anestezi tutmayacakmış gibi acayip panik oldum. aslında ne kadar gereksiz bir panikmiş. bu yüzden sakinleştirici yaptılar ve ilaç yüzünden zaman zaman içim geçmiş ve yavrumun ilk doğum anını hatırlamıyorum. yanıma getirip göstermişler ama hatırlamıyorum malesef. keşke o kadar panik olmasaydım o sakinleştirici yapılmasaydı ve herşeyi çok net hatırlasaydım. aslında bu kadar panik olmamın sebebi doğumdan birkaç gün önce bir magazin programında açelya akkoyundu sanırım bir oyuncu var o da epiduralle doğum yapmış ve epidurali tutmamış ve ameliyat esnasında herşeyi hissetmiş ve çok acı çekmiş ama bebek doğana kadar bayılmayı kabul etmemiş falan ben bu hikayeyi dinledim ya, ya bende de tutmazsa paniği oldu sanırım. aslında böyle kötü hikayeleri dinlememek lazım. insan çok etkileniyor. benim doktorum çok tecrübeli bir doktordu ve onunla böyle kötü bir tecrübe yaşamayacağıma inanıp güvenmem lazımdı. bence sizlerde gerek normal, gerekse sezeryan doğum konusunda size anlatılan kötü tecrübelere kulağınızı tıkayın.
ha sonrasında 2-3 gün ağrım sancım oldu ama ağrı kesicilerle azaltmaya çalıştılar. o kadar da olsun yani. sonuçta dünyaya bir canlı getiriyoruz ve o kadar ağrı ve acıya da katlanmak gerek. ayrıca epiduralde baş ağrısı çok oluyor ama onu da kafeinli haplar ve sert bir kahveyle gideriyorsunuz.

ben 2,5 ay once sezeryanla doğum yaptım. ben kendim genel anestezi istedim. zorunlu sezeryandı benimki ama bana sorulsa ben yine sezeryan isterdim. ben çok memnun kaldım. sadece ameliyat sonrası çok acı çektim ama ağrı kesicilerle geçiyor. ayrıca sütüm de hemen geldi. normal doğum yapanları hep takdir etmişimdir çunku ben asla yaptıramazdım. doğuramazdım yani. çok hassasum bu konuda. bence doğum yapmanın en kötü yanı doğum sonrası depresyonu. o da zaten nasıl doğurursan doğur oluyordur biraz.

kızlar bende 12 martta doğum yaptım
miadım 9 gün geçmişti ve drum sezaryana alalım dedi ama ben suni sancıyla doğum yapmayı tercih ettim. normal doğumu yaşamak istiyordum. ben hemşireyim ve daha çok doğum izledim hem normal doğum hem de sezeryan ve normal doğum bana daha yakın geldi.
doğumum hiç kolay olmadı, suni sancıyla tam 4 saat dakikalık aralarla sancı çektim, çok zordu ama dayan bircan dedim kendin istedin normal doğumu şimdide geriye dönüşü yok dayanmak zorundasın dedim. 4 saat sonra açıklık tam 10 cm oldu ve doğum başladı. ben doğumhanede iki kere ıkınmayla doğum yapanlarıda gördüm ve bu yüzden etkili ıkınmanın çok önemli olduğunu zannediyordum ama yanılmışım. tabiki etkili ıkınma önemli ama olmayıncada olmuyor işte. kaç defa ıkındığımı bilmiyorum her defasında ıkındım meleğim çabuk çıksında bu acı bitsin diye. sonunda uyuşturucu iğne yaptılar ve ben anladım ki bebişimin kafası çıkmak üzere şimdi epizyo açacaklar. bu seferde onun telaşı sardı kesince acırmı diye. o sancının acısıyla acıdımı acımadımı hatırlamıyorum ama kestikleri zaman çok bağırdım ve çok şükür sonunda başı çıktı. herşeyi başı çıkana kadar çektim gerisi çok kolaydı. başı çıktıktan sonra bütün vücudunu çektiler ve karnım biranda boşaldı. bu gerçekten çok değişik bir duygu. daha sonra plesantası çıkarkende içimden ılık ılık birşeylerin aktığını hissettim o duyguda çok güzeldi ve sonunda sıra epizyonun dikilmesine geldi her ne kadar uyuşukta olsa sanırım bir tarafı uyuşmamıştı dikişlerin atıldığını hissettim ama o kadar doğumu yaşadıktan inanın bana dikişlerin atılması hiçbirşey. kaçtane olduğunu bilmiyorum ama çok dikişim vardı.
bebeğimle odaya girdikten sonra tuvalete gitmeye korktum çünkü çok şey duymuştum idrar yaparken yanıyormuş falan gibi..
korka korka dokundum hiç acı yok sanırım uyuştuğu için acımıyor diye düşündüm 1 2 gün sonra acır dedim ama hiç acımadı çok şükür.
ben doğum yaptıran dr dan dr a fark var diye düşünüyorum epizyo iyi kesilir ve dikişler iyi atılırsa acısı olmuyor.
doğumdan sonra şaşkın gibiydim bir daha normal doğum yapmam diyorsunuz o zaman ama çekilen acı anlık birşey unutuluyor çekiyorsunuz ve bitiyor. karşılığında da melek gibi bir bebişiniz oluyor. o yüzden ben normal doğumdan yanayım ama dr unuzu iyi seçin.
doğum birşey değilde ben asıl şimdi doğum sonrasından korkuyorum göğüslerim yara olmuştu çok fena kanıyorlardı o yüzden çok çektim göğüs yarası doğumdan beter bebeğimi emzirmeye korkuyordum acıkmasında emmek istemesin diye bekliyordum ve emzirmek istemediğim içinde büyük bir suçluluk duygusu duyuyordum. ama sabrettim ağlaya ağlaya hep emzirdim ve sonunda iyileşti göğüslerim. Allah'ıma çok şükür şu an rahat rahat emzirebiliyorum. anne sütü çok önemli ilk altı ay mutlaka anne sütü verin bebişlerinize onun sağlığı için.
şimdi ikinci doğumu düşündüğüm zaman Allah nasip ederse yine normal doğum yaparım hemen ayağa kalkabiliyorsunuz çünkü. ben hiç yatmadım ve çekilen acı anlık o an çekiyorsunuz ve bitiyor yaşanılan herşey unutuluyor. geriye kalan tek şey dünya tatlısı meleğiniz
hepinize meleğinizle mutlu yarınlar...
Allah olmayanlara da nasip etsin inşallah...

9 ay önce normal dogum yaptım.tam 24 saat sancı çektim.ama dayanılmaz bisey değil inanın.adet sancısının biraz daha fazlası.son 4 saat daha fazlaydı tabi.açıklık 4cm di yarım saat içinde nasıl olduysa 10 cm oldu :) birden bagırdım bebek geliyo diye :) nerden biliyosam ama insan hissediyo ...hemsire kontrol etti ve apar topar masaya aldılar.doktorum geldi sanırım 10dk içinde bebğimde geldi .. sadece 2 kere hızlıca ıkındım kafası cıktı zaten gerisi zor deil kızlar.. kesi yaptılar ama hiç acı falan olmadı korkmayın zaten uyusturuyolar ... dikişlerde hissediyosunuz igneyi ipliği ama ondada hiç acı yok inanın... sonraısnda bende wc ye gitmeye korktum hatta baya tuttum ama o da acısızmış :)))

eee dikişler biraz acıyo sonrasında ama bunlar normal elimiz kesilince bile ne kadar acıyo yani... bence istiyosanız korkmayın derim...ama acıyo dayanamam diyosanızda karar sizin..ama bidaha yapsam yine normal yaparım...ilk ben gördüm :))))

Back