• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkesi Duyarli olmaya Cagiriyorum...

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
688
63
Aslında protesto köşesine yazacaktım ki,bir baktım köşe yok.O halde birlikte birşeyler yapabiliriz balki dedim.Fikir alışverişinde bulunmak istiyorum.Öncelikle Tema ile bağlantı kurmak istiyorum.
Konu şu:Her Allahın günü apartman kapımzın iç kısmında onlarca marketin promosyon ürünlerini tanıtan el ilanlarından üzüntü duymam.Kimsenin okumadığı bu ilanların şöyle bir bakıldıktan sonra çöpe atılması.Türkiye genelinde belki tonlarca ilan,tonlarca kesilen ağaç ve duyarsız,doymak bilmeyen market sahipleri........Birşeyler yapmak mümkün mü?Bu ilanları her gördüğümde aklıma yanan ormanlarımız ve israfı seven bir toplum oluşumuz geliyor!....
Bakalım kaç kişi duyarlı,ya da ben paronayak mıyım!....

aynen realist canım...
kagıtlar icin geridonusum noktaları olsa sehrin belli bolgelerinde, kullanıp atmak durumunda olduklarımızı oralara gotursek ve en azından ağac katliamının bi nebze de olsun onune gecebilsek...
bunca orman yangını yetmezmiş gibi bu denli bilinçsizce kagit israfi yapanları ben de protesto ediyorum :enbuyukkk:

ben de o ilanları her gördüğümde içim acır..sizin düşündüğünüz gibi düşünürüm kesilen onca ağacamı yanarsın yoksa daha okumadan çöpe bile atma zahmetinde bulunmayıp yerlere atıp duyarsızca çevreyi kirleten insanımıza mı?

bu protestoyu okuyan her arkadaş büyük marketelere mail atalım . protestomuzu onlara bildirelim. bencede çok yerinde bir protesto kaydirigubbakcemile5 her alışverişten sonra,kapımıza bıraktıkları yetmiyormuş gibi, bide poşetlerimize tıkıştırıyolar. :mymeka:

Tam üstüne geldin tatlım..

Şimdi işyerine girerken , girişte ayağıma dolandı onlarda ilan, katalog..Yerlerde sürünüyolar..

1-2 tanesini aldım neyin nesidir diye ama bence gereksizmiş..neyse yerinde bir konu bu..

Neler yapılabilir ki?

Geri dönüşüm Kutularına atılmadı....
Çoğu yerde yok ama benim oturduğum sitede mevcut..
Gazete kağıt vs...onlar ayrı bir kutuya konuyor
Camlar ayrı bir kutuya...

Sanırım yakınlarınızda varsa böyle değerlendirin.
Yoksa bana yollayın:)
Yada ilğilenen kuruma mail atalım...

Aklıma başkada bişii gelmiyor...

Bu arada Türkiyede insan başına düşen yeşil Alan 2 metrekare Olmuş bilğinize...

İlginize teşekkürler arkadaşlar.Ben zaten temaya bir mail ylladım,ne derece ciddiye alıp yardımcı olurlar bilemem.Ve her gelen marketin sitesine protesto maili yollayacağım bakalım ne olacak.Birşeyin değişeceğini sanmıyorum ama hiç değilse üzerime düşeni yaptığım için vicdanım rahat bir vatandaş olarak yaşamanın rahatlığını hissderim...

protestonda haklısın ama bu konu kapanır buna eminim...
Bu sitede birşeyler önermek yada bişileri şikayet etmekk suç gibi oldu...
Birşey söylenmicek sanki...
Eminim ki bu konuda bi yetkilinin son sözleri ilee hiç cvp hakkı tanınmadan "konuyu silinmek üzere kilitliyorum" sözüyle kilitlenicek...

Neden böyle söylediğini anlamış değilim.Çünkü lüzumsuz bir konu olduğunu düşünmüyorum.Hemen hemen hepimiz aynı olayı yaşıyoruz.Ama birkaçımızın tepkisi aşırı olabiliyor belki.İlk olarak temaya sonra da bana ilan gönderen bütün marketlere bu ülke bizim doğamıza sahip çıkalım mesajını yolladım.Diyorum ya ben üzerime düşeni yaptım.En azından elinizin altında bilgisayar gibi bir nimet var.Siz de size gelen bu ilanlara tepki gösterirseniz belki birşeyler olur diye umuyorum.Başka hiçbir amacım yok.Gerekçemse ben bu ülkeyi gerçekten çok seviyorum......Kilitleneceğini de zannetmiyorum.........Umarım yanılmam!...

evet cnm ya gördükce içim acıyo valla
bişeyer elimizden gitmeden kıymetini bilelim ..lütfen

kesinlikle katılıyorum size...
arkadaşlarımın dediği gibi geri dönüşüm kutularına atılması taraftarıyım...
inşallah bugünlerimizi Rabbim bizlere aratmaz....
sevgiler...

sokaklarda bu ilanları dağıtan insanlar var...ben yanlarından geçerken uzatsalar dahi almıyorum...bir bakıyorum etrafıma o ilanlardan yerde dolu va görevli hala dağıtmaya uğraşıyor..yazık ormanlarımıza birde bunun israfı... çok önemli değil o ilanlar bence kimse bakmıyor bile .çok doğru ve yerinde bir pretosta canıma.s.

Arkadaşlar Temadan cevap geldi.Bulunduğum yerin belediyesine söylemem gerekliymiş.Siz de böyle yapabilirsiniz.Ayrıca telefon faturalarınızı da mümkünse e-fatura olarak isteyin lütfen!...Biz aylardır o şekilde ödüyoruz.Biraz katkımız olduysa ne mutlu bize!....

çok önemli bi konuya parmak basmışsın ,haklısın canım,yazık onca kagıda,valla ben evde bile gazeteleri luzumsuz kullanıp atmıyorum...ha bide protesto köşesini niye kaldırmışlar bunun hakkında bi bilgin varmı?

yok yanlış anladınız beni sanırım...
Ben bu konuda haklısınız diyorum.
Ama site yöneticileri protesto bölümünü kapadığı için ve sizde buraya böyle yazdığınız için konuyu kilitleyebilirler demek istedim yoksa konu lüzumsuz falan değil...
Yanlış anlamayın benim demek istediğim tamamen başka şeydi...
Ben de senin bu konuda muzdarip olduğunu düşünmüştüm canım.Sen başlığa aldanma.Gerçekten lüzumsuz bir konu değil!....

gercektende cok yerinde olmus böyle bir protesto...
tamamen katiliyorum gereksiz onca kagidi ziyan ediyorlar...
eger bizde protestona katkida bulunabilecek bir sey yapabilirsek ne mutlu bize...

Evet kızlar.Belediyenin 153 numaralı servsni arayıp ilan dağıtan marketlerin adını verdim.Teşekkür ettiler ve uyaracaklarını ve aynı şey söz konusu olduğunda tekrar aramamı söylediler.Hem çevre kirliliği hem boşuna kesilen onca ağaç...Umarım siz de üşenmeyip gelen her ilanı belediyeye bildirirsiniz.Belki bıkarlar da dağıtmazlar bir daha!...Bir ağaç da kurtarmış olsam ne mutlu bana!.....Haydi hep birlikte birkaç ağaç kurtaralım.Toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirelim.

slm...öncelikle göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı size çok teşekkür ederim...sizler kadar bizlerde bu vatanın evlatlarıyız ve vatanımızı seviyoruz...reklam kampanyaları için göndermiş olduğumuz personel eğitimli insanlar arasından seçilmektedir..ve bizler bu personelimizin insörtleri bu şekilde israr hususu oluşturacak şekilde dağıtıldığını ancak siz gibi değerli müşterilerimiz tarafından öğrendik ve çok üzüldük...göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı size çok teşekkür eder ve bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğimizden emin olmanızı dilerim..hayırlı günler..Bayanlar yollamış olduğum büyük bir marketten gelen yanıt bu!...

Ne yapabilirz konu son derece dogru bir tespit.Önemli olan koordine olup birşeyler yapabilmekte..Mesela temay ya mail atan arkadaş mail adersini bizede versen bir hareket başlatsak.hepimiz mail atsak daha etkili olmazmı.

Back