herkese merhaba soruma cevap veren olur mu?

cennetgozlum

Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2013
34
0
6
Ankara
arkadaşlar hepinize merhaba bir sorum olacak satmak istediğim ürünlerim var daha önce çocuk bölümünden satış yaptım ama sattığım kişi havale yaptı parayı.kapıda ödeme nasıl olur ürünleri satınca hesapmı açtırmam gerek bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim tşk

Merhaba canım aramıza hoşgeldin

yönlendirene dek bildiğim bir bilgi paylaşayım..postaneden hesap açtırmak sadece 5 tl.miş..kapıda ödemeli oldugunda karşı tarafta havale ücreti yatırmamış mı oluyor ki...öyleyse çok iyi

cnm ptt den 5 lira ve 2 adet kimlik fotokopisi ile hesap açtırman lazım..ürün satınca ödeme şartlı işaretleyip forma ürün ücretini yazıyorsun 1 lirada fazlasını senden para kesiyorlar çünkü1 lira...kapıda ödeme yapılıncada ptt hesabına yatıyor para..sende gidip çekiyorsun..

Canim önce 5tl karşılığında ptt hesabi actir kargonu yollarken ödeme şartlı gidecek dersin havale formunu doldurur hesap numarani yazarsin görevli de yardimci olur canm

Canım ptt posta cek hesabı açtırman gerekiyor...... Kargo talimatında ......ödeme şartlı gönderimi işaretliyor ürün bedelini yazıyorsun....alıcı ödemeli gönderiyorsan eğer aynı talimat üzerinden üçreti alıcıdan tahsil bölümünü işaretliyorsn......eğer önemli kırılabilir yada riskli ürün göndereceksen de + 2 tl bedelle kontrollü teslim yapa bilirsin......her zaman yardımcı olurum aklım yettiğince yol gösteririm

Kızlar inanmıyorum ben bu kesinti işini anlamadım benim ptt hesabım yok diye 5tl havale ücreti çıkardılar ben de fiyatı 5 tl fazla yazdım.Bankadan nasıl 5 tl masraf alıyorlar bu da böyle birşey diye karşı tarafa ödetmek istedim bedeli..Arkadaş ürünü almamış ben şimdi çift kargo bedeli çdeyeceğim,insaf.Dikkatli olun 2 alışverişim de fiyasko oldu.

Canım anlayamadım ben......sen ödeme yaptında mı 5 tl havale istediler....normalde kapıda ödemede....satandan kesiliyor para.....alıcıdan alınmıyor ki

ewet canım hesabın olmazsa 5 tl kesiyor ptt. bi nevi şöle oluyor aslında karsı taraf senin ad soyadına pttden havale yapmak istese 5 tl havale masrafı alıyor ama hesabın olursa 2,5 tl masraf istiyor. kapıda ödemelide de aslında değişien bişey yok, havale sırasında gisede kişiden aldıgı masrafı kapıda alıyor.
birde çift kargo bedeli ödemezsin sanırım çünkü benm aldıgım bi ürünü saolsun ptt adres yetersiz gerekcesiyle tekrar satıcıya gönderdi ordan da tekrar bana geldi yani 3 gidiş geliş oldu 6,5 lira kargo bedelini aldılar.

Keşke öyle yapsalar en azından az öderim neyse sağlık olsun da bunun nasıl önüne geçeceğiz ha şu da var ne zaman bana özelden yazanlar olsa yani isteklerini sayfadan değil de mesaj astarak isteyenler olsa sorun çıkıyo.Bilgi için teşekkür ederim canım.

Canım anlayamadım ben......sen ödeme yaptında mı 5 tl havale istediler....normalde kapıda ödemede....satandan kesiliyor para.....alıcıdan alınmıyor ki

Ben satıcıyım yani benden mi kesilecek 5 tl arkadaşım...o zaman bankadan eft yaparken neden alıcı ödüyor 5 tl masrafı.E o zaman biz fiyat verirken 5 tl fark koymalıyız ki alacağımız ücret düşmesin.20alacakken 15 alacağım,o kadar indirim,hediye cabası bence pek manytıklı gelmiyor.Ha bankaya fark ödemişsin ha kapıda ödemeye tabi ptt hesabınız varsa o ayrı..

Canım kötü tecrübeler yaşaman, seni asla vaz geçirmesin......her zorluğun bir kolayı elbet vardır.......her yeni başlayan iş zordur....zamanla yaşar biz kolay hale getiririz......pes etme tatlım yanlış insanların karşısında sen doğru ol ki zaman seni kazançlı çıkarsın........neler neler yaşıyoruz hayatta.......kötüler var diye iyileri unutmayalım......dünyanın en zor işi insanı memnun etmektir biliyor musun?
Kimi kolay memnun olur kimi de zor........
Sana denk gelen seni zorlayan olaylar asla seni üzmesin......pes ettirmesin......alıverişlerini devam ettir....üzülme sakın valla değmez. hayat çoook kısa çok.......satışına devam et .....düşe kalka öğreniyoruz hayatı

Nacizane düşüncelerimi yazdım bir abla bir eğitimci ya da bir dost olarak herkez için yazdım....affına sığınarak

Çok teşekkür ederim dopinginize,sözleriniz,yönlerndirmeniz çok güzel.Tabi vazgeçmicem ama yalnışlarımızı,doğrularımızı paylaşalım aynı hatalara düşmeyelim istiyorum.Bu benim ilk yanılgım değil hatta çok önemli de değil.Asıl sorunu ben sayfada bizzat yaşadım ve neye uğradığımı şaşırdım.Önce herşeyden vazgeçtim gider 1.el paramı öder mağazadan alırım dedim bebek ihtiyaçlarını.Sonra baktım ki dünya para gidiyo bi olumsuz tecrübe yüzünden neden bebeğimin rızkını daraltıyım dedim ve geri döndüm.Sizler gibi arkadaşları tanıdım iyi ki varsınız ama ben kendimde şöle eksiklik gördüm:hediye olayını çoğaltmalıyım ya da herzaman alıcının lehine satış yapmalıyım.Ki beni bi bilseniz nelerimi eşime,dostuma verdim helali hoş olsun ama artık eski bütcem yok ve aldıklarım kısıtlı ve uygun ürünler.Hepinizi seviyorum.Buyrunbenim siz hep burada kalın emi?Ben bugün birşey daha öğrendim yuppi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…