Premature Bebekler Herkese merhaba Ben prematüre bebek annesiyim bebeğim 26 haftalık doğdu 3 ay küvezde kaldı şu an düzeltilmişe göre 12 aylık doğalı 15 ay oldu bebeğ.

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

guzl gunlr

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2025
23
2
1
30
Herkese merhaba Ben prematüre bebek annesiyim bebeğim 26 haftalık doğdu 3 ay küvezde kaldı şu an düzeltilmişe göre 12 aylık doğalı 15 ay oldu bebeğim evet taburcu olduktan 5-6 ay sonra kaslarında sertlik hissettim bacaklarını açıp bezini anlamıyordum nöroloji doktoruna götürdüğümüzde hemen fizik alınmasını söyledi düzeltilmiş 9 aylık fiziğe başladık neredeyse 3 aydır fizik görüyoruz herhangi bir teşhis konulmadı sp denildi ama sp'nin de birçok çeşitleri oluyormuş bu durum zamanla belli olacak denildi ,, bebeğimin normalde algıları çok iyi bizi anlıyor bize tepki veriyor gülüyor oynuyor fakat kendi başına oturamıyor hala sola doğru gövdesine eğiyor. Bu durumda olan var mı varsa nasıl süreçlerde geçtiler endişeliyim herhangi bir düzelme olacak mı olmayacak mı diye., . .

Merhaba öncelikle sağlıkla büyütün bebeginizi. Çok geçmiş olsun. Benim bebeğimde düzeltilmiş 10 aylık takvim yaşı 13 aylık. Ama kuvezde beyin kanaması geçirdi. Elinde hafif sekel var. Tani almadı fakat ben kuvezden ciktiktan beridir egzersiz yaptırmıştım fizik tedaviye gidip. Şimdide 1 aydır pediatri alanında uzmanlaşmış bor fizyoterapiste götürüyorum kendim ücretli. Gittiğim yerde çok ağır durumda olan çocuklar görüyorum fakat hepsi kazanım elde ediyor. Sertlik konusunda durumu nedir hafif mi ağır mi ? Sizin bunu yeni fark ettiğinizi düşünerek durumun ağır olmadığını anlıyorum. Yoksa çocuk doktoru muhakkak farkederdi. Hareket ogretebiliyor musunuz? Algıları nasıl tam olarak ? Zor surecler saglam psikolojinin kalmadığı ama geçecek inanin geçiyorda hızlı toparliyorlar eğitimle gidince. Sürekli vakit geçirmek çok önemli malesef. Bebeğimin olduğunu anlayamadım bile yinede buna hamdolsun. Biz bide kilo problemi yasiyoruz henüz 6.5 kg yemeyen bı bebek.

Merhaba öncelikle sağlıkla büyütün bebeginizi. Çok geçmiş olsun. Benim bebeğimde düzeltilmiş 10 aylık takvim yaşı 13 aylık. Ama kuvezde beyin kanaması geçirdi. Elinde hafif sekel var. Tani almadı fakat ben kuvezden ciktiktan beridir egzersiz yaptırmıştım fizik tedaviye gidip. Şimdide 1 aydır pediatri alanında uzmanlaşmış bor fizyoterapiste götürüyorum kendim ücretli. Gittiğim yerde çok ağır durumda olan çocuklar görüyorum fakat hepsi kazanım elde ediyor. Sertlik konusunda durumu nedir hafif mi ağır mi ? Sizin bunu yeni fark ettiğinizi düşünerek durumun ağır olmadığını anlıyorum. Yoksa çocuk doktoru muhakkak farkederdi. Hareket ogretebiliyor musunuz? Algıları nasıl tam olarak ? Zor surecler saglam psikolojinin kalmadığı ama geçecek inanin geçiyorda hızlı toparliyorlar eğitimle gidince. Sürekli vakit geçirmek çok önemli malesef. Bebeğimin olduğunu anlayamadım bile yinede buna hamdolsun. Biz bide kilo problemi yasiyoruz henüz 6.5 kg yemeyen bı bebek.

Herkese merhaba Ben prematüre bebek annesiyim bebeğim 26 haftalık doğdu 3 ay küvezde kaldı şu an düzeltilmişe göre 12 aylık doğalı 15 ay oldu bebeğim evet taburcu olduktan 5-6 ay sonra kaslarında sertlik hissettim bacaklarını açıp bezini anlamıyordum nöroloji doktoruna götürdüğümüzde hemen fizik alınmasını söyledi düzeltilmiş 9 aylık fiziğe başladık neredeyse 3 aydır fizik görüyoruz herhangi bir teşhis konulmadı sp denildi ama sp'nin de birçok çeşitleri oluyormuş bu durum zamanla belli olacak denildi ,, bebeğimin normalde algıları çok iyi bizi anlıyor bize tepki veriyor gülüyor oynuyor fakat kendi başına oturamıyor hala sola doğru gövdesine eğiyor. Bu durumda olan var mı varsa nasıl süreçlerde geçtiler endişeliyim herhangi bir düzelme olacak mı olmayacak mı diye., . .
Fizik tedavide hangi terapi uygulaniyor? Boabath ve medek terapisi norologun önerdiği bizim için. Bizde baş tutma dönme vaktinden önce gelmişti. Oturmada öyle ama inanın daha yeni tam olarak devrilmiyor. Ben biraz zayifligina da vermiştim bebeğimin. Çünkü 4.5 kiloydu bundan 3 ay öncesine kadar o zaman hep yatiriyodum yorulmasin diye sonra koymuştum artık otursun vakit geciyor diye kilosunu beklemek istemedim. Yeni tam olarak başladı. Ayaklarını 1 ay önce kadar basmaya başladı. Ağırlıkları tam olarak yeni aktardı. Tutunup şuan kalabiliyor koltukta. Elinde sertlik var bizimde. Kullanıyor ama rahatsız ediyor beni. Ona uğraşıyorum bende. Bı yandan da medek terapisine başladı. Soyleyebileceklerim bu kadar ama dediğim gibi gittiğim yerde çocuklarin çok güzel ilerlediklerini gördüm. Oturmasi gelir endişe etmeyin inşallah. Arkadasimin bebegide 16 aylık fuzeltilmisi 13 aylık oturdu.

Fizik tedavide hangi terapi uygulaniyor? Boabath ve medek terapisi norologun önerdiği bizim için. Bizde baş tutma dönme vaktinden önce gelmişti. Oturmada öyle ama inanın daha yeni tam olarak devrilmiyor. Ben biraz zayifligina da vermiştim bebeğimin. Çünkü 4.5 kiloydu bundan 3 ay öncesine kadar o zaman hep yatiriyodum yorulmasin diye sonra koymuştum artık otursun vakit geciyor diye kilosunu beklemek istemedim. Yeni tam olarak başladı. Ayaklarını 1 ay önce kadar basmaya başladı. Ağırlıkları tam olarak yeni aktardı. Tutunup şuan kalabiliyor koltukta. Elinde sertlik var bizimde. Kullanıyor ama rahatsız ediyor beni. Ona uğraşıyorum bende. Bı yandan da medek terapisine başladı. Soyleyebileceklerim bu kadar ama dediğim gibi gittiğim yerde çocuklarin çok güzel ilerlediklerini gördüm. Oturmasi gelir endişe etmeyin inşallah. Arkadasimin bebegide 16 aylık fuzeltilmisi 13 aylık oturdu.
İnşallah tek temennimiz bu

Amin inşallah. Bobat duyu bütünleme olarak hareketten çok bebeğimin kavrama ve duyularını hissetmesi için tedavi uygulanıyor . Taburcu olduktan sonra sertlik hiç hissetmedim bu gibi durumlarda zaten ay ilerledikçe ortaya çıkıyomuş , taburcu olduktan 5-6 ay sonra bizi alamıyordum bacaklarını açamıyordum o şekilde fark ettim doktora götürdük bizi alması lazım dedi fizik başlangıçımız bu şekilde oldu tabii ki de fiziğin etkisini görüyoruz ama sanki yavaş ilerliyo gibi . Bebeğimdeki sertlik ise bazen bacakları kemik gibi taş gibi oluyor özellikle elini oyuncak aldığı zaman kasılıyor sertleşiyor
bizi anlıyor konuştuğumuzda Güldüğümüzde tepki veriyor bir oyuncak koyduğunda almaya çalışıyor oynuyor ama tam elleriyle kavrayaamıyor

Bu durum beni çok üzüyor ve bacakları çok güçsüz ayağa dikelttiğim zaman bacaklarını çarpraz yaparak hemen büküyor
Fizik aldığımız yer özel çok iyi ve Ankara’dan fizik doktoru gelip muayene edecek ünlü bi doktor Bülent elbasan bakalım bebeğimin duruma ne diycek

Bu durum beni çok üzüyor ve bacakları çok güçsüz ayağa dikelttiğim zaman bacaklarını çarpraz yaparak hemen büküyor
Fizik aldığımız yer özel çok iyi ve Ankara’dan fizik doktoru gelip muayene edecek ünlü bi doktor Bülent elbasan bakalım bebeğimin duruma ne diycek
Bülent elbasana guvenebilirsin kesinlikle kendisi ve ekibi çok iyidir. Üzülmemek elde değil ama şunu goruyorum ki biz uzuldukce bebeklerimize yardımcı olamıyoruz. Benim bebeğim sol tarafı etkilenimli. Bacaginda hafif sertlik var demişti nöroloji doktoru çok silik demişti ama bence yok. Elinde yumruk seklindeydi ve parmakları sertti. Hissediyorsun zaten açıp kapatirken. Mesela aç kapa hareket ettiriyodum biraktiginda kapatmiyordu fakat kısa bı sure sonra tekrar aynı oluyodu. Elini açana kadar yada o kolu kullanana kadar bişey uzattığımda vermiyordum. Mutfak dolap kapaklarını açıp kapattiriyordum. Etkinlikler hep o elle yapiliyodu. Şuan gozlemledigim daha az yumruk yapiyo. Kavraması yada parmaklarini eş zamanlı bukmesi diğer eli gibi değil ama yinede ilerlediğini farkediyorum. Erken müdahaleyle ve düzenli terapiyle durum çokta ağır olsa ilerleniyor gördüğüm. Bende çok kafama taktım halen takiyorum. Ama üzülerek ben hastalık sahibi oldum.

Terapiye gittiğimiz yer Bülent hocanın eğittiği öğrenciler haftada bir gün gidiyoruz ama yinede faydasını gördük haftanın 3 günü ise devlete gidiyoruz . Evde her uyandığında terapisini yaptırıyorum ama sanki yetemiyorum gibi hissediyorum eksik mi yapıyorum yada daha bebeğimle az mı ilgileniyorum diye düşünüyorum
Ki Gerçekten zor bi süreç imtihan dünyası üzülmemek elde değil geçecek inanıyorum ama zamanla ilmek ilmek işleniyor herşeyleri bebeklerimiz için de çok zor

Teşekkür ederim ☺️ sosyal medya kullanmıyorum . Bu ayın sonunda Bülent hoca gelecek oğlumu muayene edicek lütfen dualarınızı eksik etmeyin 🤲🏻

Sizi çok iyi anlıyorum. Ne demek istediğinizi anladım zaten. Konuşmak isterseniz instagramdan yazabilirsiniz. Erdumanferide kullanici adım
Ben size bebeğinizin kilo alımı için mama söyliycektim similac diye bir mama isterseniz doktorunuza danışın bu mamayı
Benim bebeğiminde kilo alımında sıkıntı vardı bu mamayı kullandı kalorisi yüksek bayağı güzel kilo almıştı gerçi şu an mamayı tamamen bıraktı bir aydır yemiyor hiçbir türlü kabul etmiyor

Ben size bebeğinizin kilo alımı için mama söyliycektim similac diye bir mama isterseniz doktorunuza danışın bu mamayı
Benim bebeğiminde kilo alımında sıkıntı vardı bu mamayı kullandı kalorisi yüksek bayağı güzel kilo almıştı gerçi şu an mamayı tamamen bıraktı bir aydır yemiyor hiçbir türlü kabul etmiyor
Buda benim ayrıca kanayan yaram.. gastroenterolojiye gittik mama raporladilar ama zaten mama ve biberon sevmeyen bir bebekti hep çok az içti. Kendini toparlayamadi hep sonra alerji dendi ek gıda yok dendi. Şimdide bu vanilyalı mamaları sevmiyor similacta 1 kutu kullanmıştım. İki gündür mama vermiyorum sadece gece uyanırsa 60 CC iciyo iki kere. Yemek seviyo tadımlık değil doyumluk yer nasıl olcak bilmiyorum. 6.5 olmuştu hastalandı 6200 e düştü boyu 70 cm. Sizin nasıl durumunuz şuan mamayı bırakınca kilo alımı devam ediyor mu

Peki mesela mamayı kullanırken kilo aldı demiştiniz ya kaç kutu kullanıyordu günde ekstra biseyler yiyo muydu

Peki mesela mamayı kullanırken kilo aldı demiştiniz ya kaç kutu kullanıyordu günde ekstra biseyler yiyo muydu
Şöyle söyliyim biz bir aydır mama kullanmıyoruz benim bebeğim de mamayı az yiyen bebek biberon reddi mama reddi yaşıyoruz . Kolayı da sabah akşam veriyordum 100 cc değişiyordu yani ama sonradan bıraktı tamamen hepsiniÇoğunluk ek gıda verdi et köfte çorba aklınıza ne geliyorsa sabahları ve akşamları yatmadan önce de pirinç unu muhallebisi yapıyorum bu şekilde dengede tutmaya çalışıyorum Mama yemeyen biberon almayan bebekler için gerçekten çok zor

Back
X