• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkese herseyi anlatma huyum ☹️ nolur çekip alsinlar benden bu huyu

Benhurrem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
1.806
3.388
53
Aşırı konuşuyorum ne var ne yok döküyorum ortaya esimin sözünü kesiyorum vs sinir oluyor fevri olmama birde birikim yatırım hayaller ne varsa millete anlatıyorum 😭😭 nasil durdurucam kendimi nasılll herkesin herseyine yorum yapıyorum (banane) özel hayatlarına görümcemin falan konuştuktan sonra dilimi kesmek geliyor içimden yaw susss suss işte olmuyor kızlar var mi böyle benim gibi aklini ortaya döken patavatsız ☹️ nasıl çözdünüz varmi çözen ( tek istediğim gizli yaşamak)

Laf ağzınızdan çıkana kadar o sizin esiriniz çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz .
sorunu biliyorsunuz çözümü susmak
Ya hayr konuş yada sus

Kadın erkeğinin sır gömleğidir derler eşinizin planlarını yatırımlarını birlikte kurduğunuz hayallerı başkası bilmesi doğru olmaz nefs çeker, gün gelir paranız var bize verin derler vermezseniz düşman sahibi olursunuz .

Aşırı konuşuyorum ne var ne yok döküyorum ortaya esimin sözünü kesiyorum vs sinir oluyor fevri olmama birde birikim yatırım hayaller ne varsa millete anlatıyorum 😭😭 nasil durdurucam kendimi nasılll herkesin herseyine yorum yapıyorum (banane) özel hayatlarına görümcemin falan konuştuktan sonra dilimi kesmek geliyor içimden yaw susss suss işte olmuyor kızlar var mi böyle benim gibi aklini ortaya döken patavatsız ☹️ nasıl çözdünüz varmi çözen
Benım de maalesef esımde var bu durum.
Yanı çok hayati olmadıkca anlatıyor.
Hıc hoş degıl çok uyarıyorum vs ama yok.
İnsan kendıne ket vurmalı.
Ama alıskanlık esımın annesı de öyle mesela.
Bazen okulda olayları anlatıyor bana bakıyorum hep kendıne aıt olanı bıtenı anlatmış.
Bır sey alsa etse herkes bilir.
Ince düşünceli olmamaktan kaynaklanıyor bıraz.

çok kötü bir huy. bende de eskiden biraz vardi, pisman olacak seyler yasaya yasaya biraktim. simdi artik ketum biriyim:)
umarim siz de basarirsiniz.
konusmadan önce sadece birkac saniye icinizden bunu soylediginizi hayal edin - sonra zaten pisman oldugunuzu farkederseniz hic soylemeyin
bir de kendinize fake bir gundem olusturun. fake derken yine sizinle ilgili ama cok onemsiz- kimsenin bu bilgiyle bir sey yapmayacağı seyler. mesela "seni üzecek bir sey yok degil mi" tarzi icindekileri anlatip rahatlatacak soru gelirse "isyerinde mudurumuz degisti soyle boyle" de anlat, sıkılırlar zaten daha sormazlar. ya da "bebek var mi bebek, yapacak mısınız" derlerse "abla ne bebegi, is yerinde müdürümüz degisti hastaneye giderken bile laf ediyor mudurumuz soyle boyle" diye bay insanlari🤣🤣
ya da "annengil naapti, arabayi sattilar yenisini aldi mi" falan derse "aaaay ay inan su is yogunlugundan kac haftadir anneme gitmedim ya, mudur degisti yanimdaki elemanı da aldilar, canim cikiyor eve gelip uyuyorum. bugun buraya geldigime sukur" de, bay insanlari :)))
benim yıllardır taktigim bu, artik kimse bana ozel sorular soramiyor:) misal bir akraba "evlilik ne zaman?" dese "evlilik planim yok ama yeni seyahat planim 16 nisan - astana'ya bilet aldim" falan diye hemen bayiyorum insanlari 😂😂 boyle böyle uzak duruyorum tuzak sorulardan.
garanti yontemdir - herkese oneririm

Off benim eşim de böyle. Her şeyi daha olmadan koştur koştur anlatır. Kaldı ki ben güzel planların gerçekleşmeden anlatılmasının uğurunu kaçırdığına da inanırım. Ama yok çözemedik. İlla anlatacak her şeyi.

Konu sahibi her böyle detaylı anlatmaya başlayınca kendi kendinize herkese her şeyi anlatmak zorunda değilsin diye telkin yapın. Bir de etrafınıza bakın, herkes neyi ne kadar anlatıyor. Ona göre ayarlarsınız.

Off benim eşim de böyle. Her şeyi daha olmadan koştur koştur anlatır. Kaldı ki ben güzel planların gerçekleşmeden anlatılmasının uğurunu kaçırdığına da inanırım. Ama yok çözemedik. İlla anlatacak her şeyi.

Konu sahibi her böyle detaylı anlatmaya başlayınca kendi kendinize herkese her şeyi anlatmak zorunda değilsin diye telkin yapın. Bir de etrafınıza bakın, herkes neyi ne kadar anlatıyor. Ona göre ayarlarsınız.
Evet bizde öyleyiz herseyi anlatıyoruz olacak seyler de olmuyor ☹️

Aşırı konuşuyorum ne var ne yok döküyorum ortaya esimin sözünü kesiyorum vs sinir oluyor fevri olmama birde birikim yatırım hayaller ne varsa millete anlatıyorum 😭😭 nasil durdurucam kendimi nasılll herkesin herseyine yorum yapıyorum (banane) özel hayatlarına görümcemin falan konuştuktan sonra dilimi kesmek geliyor içimden yaw susss suss işte olmuyor kızlar var mi böyle benim gibi aklini ortaya döken patavatsız ☹️ nasıl çözdünüz varmi çözen ( tek istediğim gizli yaşamak)
Beni anlatmanız hiç hoş değil hahhahaha

Aynı babamsınız. Okurken tetiklendim🤣
Ona da neyimizi anlatsak yarım saat sonra telefonda başkasına anlatırken yakalıyoruz. Adama günümü bile anlatsam 1 saate kalmadan o da hiç tanımadığım birine benim günümü anlatıyor🤣 Sürekli gelecek planlarından bahsediyor
Konuşmadan önce diyeceğiniz bir şeyi içinizden bi tekrarlayın bence. Ben de çok konuşurdum ama artık konuşmadan düşünüyorum. Yavaş yavaş huy oluyor, daha az anlatmaya başlıyorsunuz

Bizim okulda bır öğretmenin esını ben başka ilceden tanıyordum.
Bırkac kez nöbet tuttuk aynı yerde. Sonra esım şu ilçede edebiyat ogretmenı demişti.
Kaç zaman sonra ben esının olduğu ilçeye tayınım çıktı herkes hayırlı olsun vs dedıkten sonra ben adama esınızı tanıyorum şurada çalıştık vs derken adam sustu hıc yorum yapmadı.
Meğersem adam boşanmış yenıden evlenmiş çocuğu olmuş. Ben bunu başkasından aylar sonra duydum..
Yanı o gün sasırmıstım nıye hıc cevab vermedı diye.
Mıllet boyle ketum.

birde birikim yatırım hayaller ne varsa millete anlatıyorum 😭😭
en anlatmaman gereken konu. aldigini söyle ama almadan "biz de hayirlisiysa ufak bir ev almayi düşünüyoruz" falan dersen insanlar sende kullanmadigin fazla para oldugunu bilir, hastalikta - zor durumda ilk akillarina sen gelirsin. vermezsen de kötü olursun.
benim paramin miktarini kimse bilmez ama biraz birikikimim oldugunu bilir yakin cevrem. öz annem bile kendi kardesi is kuracakmis da xyz alacakmis da baslayinca cok kazanacakmis da bana verecekmis de benim altinlarimi almanin derdine düşmüştü - kardesi zorlanmasin - hayalini gerceklestirsin diye. bir hastane problemi vs olsa sulalesinde bana soruyor (ki sulalesinden kimsenin bana bir şeker almisligi yok, neden vereyim parami, bana ne?) . ben tabii ki asla vermiyorum, "param vadelide bozdursam deli gibi kesinti olur. kredi ceksinler daha ucuza malolur" falan diye atiyorum bir seyler vermiyorum ama daha yüzü yumusak daha merhametli biri olsam verirdim o parayi da unuturdum.
bir arkadasimin birikimini annesi yonetiyor. parayi aldigi gibi tamamini annesine verir annesi kiza harclik verir. faiz hesabina yatirirmis ustune kira gelirinin yarisini ekleyip. ama kizin erkek kardesi evlenirken ,kardes araba alacakken, ev alacakken hep bu kizin hesabindan o para çekildi çekildi durdu. bir de zaten tl faizi, sacma sapan tutmuslar parayi orada eridi gitti. bugun bir araba almak istese alamaz.
yakin akrabalar arasinda böyle seyler cok olur. o yüzden sakin kimseye belli etme cok paran oldugunu. ev falan alinca söylersin, o zaman sorun yok. ev borcum var, kredi borcum cok dersin kimse senden bir sey isteyemez:) ama oncesi cok tehlikeli

en anlatmaman gereken konu. aldigini söyle ama almadan "biz de hayirlisiysa ufak bir ev almayi düşünüyoruz" falan dersen insanlar sende kullanmadigin fazla para oldugunu bilir, hastalikta - zor durumda ilk akillarina sen gelirsin. vermezsen de kötü olursun.
benim paramin miktarini kimse bilmez ama biraz birikikimim oldugunu bilir yakin cevrem. öz annem bile kendi kardesi is kuracakmis da xyz alacakmis da baslayinca cok kazanacakmis da bana verecekmis de benim altinlarimi almanin derdine düşmüştü - kardesi zorlanmasin - hayalini gerceklestirsin diye. bir hastane problemi vs olsa sulalesinde bana soruyor (ki sulalesinden kimsenin bana bir şeker almisligi yok, neden vereyim parami, bana ne?) . ben tabii ki asla vermiyorum, "param vadelide bozdursam deli gibi kesinti olur. kredi ceksinler daha ucuza malolur" falan diye atiyorum bir seyler vermiyorum ama daha yüzü yumusak daha merhametli biri olsam verirdim o parayi da unuturdum.
bir arkadasimin birikimini annesi yonetiyor. parayi aldigi gibi tamamini annesine verir annesi kiza harclik verir. faiz hesabina yatirirmis ustune kira gelirinin yarisini ekleyip. ama kizin erkek kardesi evlenirken ,kardes araba alacakken, ev alacakken hep bu kizin hesabindan o para çekildi çekildi durdu. bir de zaten tl faizi, sacma sapan tutmuslar parayi orada eridi gitti. bugun bir araba almak istese alamaz.
yakin akrabalar arasinda böyle seyler cok olur. o yüzden sakin kimseye belli etme cok paran oldugunu. ev falan alinca söylersin, o zaman sorun yok. ev borcum var, kredi borcum cok dersin kimse senden bir sey isteyemez:) ama oncesi cok tehlikeli
Altına imzamı atarım bunun, paran olduğunun kokusunu alan kan kokusu almış köpek balığına dönüşüyor

Anksiyete belirtileri var yani kaygı bozukluğu.. öncelikle söz kesme huyunuzu törpüleyin çok itici eşiniz sabırlı vesselam ben olsam tahammül etmem sizin gibi birine.. çünkü saygısızca bir tutum .. siz ilişkilerinizde diyalog geliştirin monolog devam ederseniz herkesi kaçırır çok boş konuşuyor diye de arkanızdan atıp tutarlar... Öncelikle sakin olun konu her neyse dinleyin karşı taraf bitirince siz konuşursunuz ... Özel durumlarınız inanın kimsenin umurunda değil.. birde günlük tutmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.. ha bu de durumunuzun farkında olmanız takdire şayan 😉 günlük tutmayı unutmayın sakın

Anksiyete belirtileri var yani kaygı bozukluğu.. öncelikle söz kesme huyunuzu törpüleyin çok itici eşiniz sabırlı vesselam ben olsam tahammül etmem sizin gibi birine.. çünkü saygısızca bir tutum .. siz ilişkilerinizde diyalog geliştirin monolog devam ederseniz herkesi kaçırır çok boş konuşuyor diye de arkanızdan atıp tutarlar... Öncelikle sakin olun konu her neyse dinleyin karşı taraf bitirince siz konuşursunuz ... Özel durumlarınız inanın kimsenin umurunda değil.. birde günlük tutmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.. ha bu de durumunuzun farkında olmanız takdire şayan 😉 günlük tutmayı unutmayın sakın
Evet var birde aşırı takıntılıyım günlük iyi fikir aslinda birazda sosyal medyadan ekrandan vs uzaklasip kisisel bakim evim ve bebegimle daha fazla zaman gecirmeliyim

Evet ya gerçekten bu cok doğru

Birkaç kişi daha söylemiş ama ben de söyleyeyim öncelikle söz kesmemeyi deneyin çünkü karşı taraf için bazen tahammül edilemeyen bir durum olabiliyor.
Birilerine anlatmak istediğinizden fazla şey anlatmak istediğiniz zaman içinizden daha önce anlattığınızda ne kadar pişman olduğunuzu düşünün, o pişmanlık hissi biraz da olsa durdurur sizi veya anlatma isteğiniz geldiği zaman karşıdakine onlarla ilgili sorular sorun belki onlar bir şey anlattıkça konu değişir, kafanız dağılır.

Evet var birde aşırı takıntılıyım günlük iyi fikir aslinda birazda sosyal medyadan ekrandan vs uzaklasip kisisel bakim evim ve bebegimle daha fazla zaman gecirmeliyim
Günlük tutmayı ihmal etmeyin dediğim gibi istikrar önemli iyiliğiniz ve sağlığınız için çok değerli bir şey içinizde ne var ne yok oraya yazarsanız rahatlıcaksınız bundan emin olun ... Ooo bebişte varmış ne güzel işte agusunu magusunu bakışını gülüşünü yazın... Yazı yazdıkça da aslında varsa bir eksiğiniz yanlışınız hatanız ışık hızıyla anlıycaksınız bir artısı da zekâ'ya 🪷🪷😊

Back